UEFA Champions League - speeldag 6 - 02/11/22 - 21:01
Nuno Mendes
1 - 2
Nuno Mendes
69'

PSG wacht een zwaar parcours richting triomf in de Champions League. Met sterren op spaarstand wonnen de Parijzenaars wel tegen Juventus, maar wie had die onwaarschijnlijke eindsprint van Benfica in Haifa zien komen? Zeker Messi en co niet.

Ze waren de voorbije weken een grotere garantie op feest dan de Zillion. De vedetten van PSG stomen in topvorm richting WK en dat leverde knalprestaties op.

Laatste belangrijke clubafspraak voor de focus volledig op Qatar gaat: tegen Juventus groepswinst binnenhalen in de Champions League.

De Parijzenaars - zonder de (slim?) geschorste Neymar - leken in Turijn snel het zaakje te willen klaren. Nog voor het kwartier vertrok Mbappé op aangeven van Messi richting doel. Zelfs met het betere worstelwerk kon Gatti niet voorkomen dat de Fransman perfect in de rechterhoek knalde.

Job done?

Messi op spaarstand

Toch niet.

Juventus mag dit seizoen dan wel écht voetballen als een Oude Dame, zelfs senioren kunnen nog eens uitpakken. Oudstrijder Bonucci zorgde kort voor rust voor een verdiende gelijkmaker.

Bij PSG kon ene Lionel Messi ondertussen niet wegsteken dat hij al met de gedachten op het WK zit. Volgens Argentijnse media was dit zijn laatste basisplek voor het fenomeen rust inlast.

Geef hem eens ongelijk, gezien het tempo waaraan potentiële sterkhouders de laatste weken sneuvelen. De climax van zijn carrière ligt straks in Qatar. Dan mag het 18 dagen voor het WK in spaarstand.

Messi’s mindere match zorgde er wel voor dat PSG relatief ideeënloos voetbalde. En zowaar virtueel naar plaats twee in de groep zakte door de 1-2-voorsprong van Benfica tegen Maccabi Haifa.

1-3, 1-4, 1-5…

Twintig minuten voor tijd leek de Franse landskampioen gered te worden door een gouden wissel. De herstelde Nuno Mendes zorgde amper een minuut na zijn invalbeurt voor de 1-2.

Juventus drong ook na die treffer overigens nog aan. Locatelli zag een gelijkmaker afgekeurd, Chiesa schreeuwde tevergeefs om een penalty.

Maar wat gebeurde ondertussen in Tel Aviv? Concurrent Benfica was daar een beetje geruisloos aan een onwaarschijnlijke eindsprint begonnen.

1-3, 1-4, 1-5… En in minuut 92 zelfs de 1-6 van Joao Mario.

Het zorgde dat PSG op basis van uitgoals plots toch naar plaats twee zakte. De bobo’s van de Parijzenaars zien de weg naar de finale in Istanboel zo plots loodzwaar worden.

Messi en Neymar? Die zaten ongetwijfeld al met de gedachten in Qatar.

UEFA Champions League
1-6
Benfica

90+4'
Arkadiusz Milik (Juventus) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Nuno Mendes (Paris Saint-Germain).
90+1'
De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Federico Chiesa (Juventus) stond buitenspel.
90'

90'
Hugo Ekitike (Paris Saint-Germain) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
87'
Lionel Messi (Paris Saint-Germain) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Federico Gatti (Juventus).
87'
Federico Chiesa (Juventus) kan aanleggen, maar zijn schot wordt afgeblokt.
85'
Marco Verratti (Paris Saint-Germain) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Filip Kostic (Juventus).
81'
Leonardo Bonucci (Juventus) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
81'
Nuno Mendes (Paris Saint-Germain) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Juan Cuadrado (Juventus).
81'
Renato Sanches (Paris Saint-Germain) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Manuel Locatelli (Juventus).
78'
De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Manuel Locatelli (Juventus) stond buitenspel.
78'
Gianluigi Donnarumma (Paris Saint-Germain) blijft goed naar de bal kijken en duwt de bal weg.
78'
Filip Kostic (Juventus) haalt uit...
76'
76'
Nicolò Fagioli (Juventus) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain).
76'
Arkadiusz Milik (Juventus) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.