1. 13' - Doelpunt - Joško Gvardiol (1 - 0)
UEFA Champions League - speeldag 5 - 25/10/22 - 21:02
13'
Joško Gvardiol
13'
1 - 0

Complete offday voor Real Madrid. De Koninklijke is nog niet zeker van groepswinst na een nederlaag - de eerste sinds 8 mei - bij RB Leipzig. Dat het bij 3-2 bleef, was vooral te danken aan Thibaut Courtois.

Een valste start was nog een understatement. Real Madrid - zonder Hazard, gelukkig met Courtois - vergooide de wedstrijd in Leipzig op amper twintig minuten.

Al snel moest onze nationale nummer 1 een eerste keer uitpakken met een uitstekende redding. Enkele minuten later volgde een nieuwe tussenkomst, maar was Courtois compleet kansloos bij de rebound van Gvardiol.

Vijf minuten later gaf Real een tweede treffer veel te makkelijk weg na zwak verdedigen. Courtois vloekte eens.

Kort voor rust schoot de Spaanse kampioen even wakker. Vinicius zorgde voor de aansluitingstreffer, maar na die goal volgde geen doorstart in de tweede helft.

Leipzig bleef gevaarlijk opduiken voor Courtois. En tien minuten voor tijd - Hazard was ondertussen ingevallen - was het een derde keer raak. Aan de tweede paal mocht Timo Werner helemaal vrij binnenlopen. Rodrygo zou vanop elfmeter nog de 3-2 scoren.

Courtois zat op de grond verweesd voor zich uit te staren. Zelfs de beste ter wereld kan een collectieve offday niet op zijn eentje redden.

90+3'
Penalty voor Real Madrid! Fout van Christopher Nkunku (RB Leipzig). Rodrygo (Real Madrid) werd afgestopt.
90+2'
De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Dani Carvajal (Real Madrid), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt.
90+2'
Redding van Janis Blaswich (RB Leipzig), die de bal al duikend kan pareren.
90+2'
Rodrygo (Real Madrid) haalt uit...
90+1'

88'
Dani Olmo (RB Leipzig) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
85'
Éder Militão (Real Madrid) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
83'
Timo Werner (RB Leipzig) kan aanleggen, maar zijn schot wordt afgeblokt.
79'
Vinícius Júnior (Real Madrid) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
74'
Christopher Nkunku (RB Leipzig) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
73'
De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Toni Kroos (Real Madrid), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt.
71'
Timo Werner (RB Leipzig) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
69'
68'
Mohamed Simakan (RB Leipzig) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Rodrygo (Real Madrid).
68'
Dominik Szoboszlai (RB Leipzig) kan aanleggen, maar zijn schot wordt afgeblokt.
62'
Vrije trap voor RB Leipzig. Vinícius Júnior (Real Madrid) hield een tegenstander vast en dat had de scheidsrechter gezien.
55'
Xaver Schlager (RB Leipzig) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.