Ga naar de inhoud

Lewandowski redt Barcelona van Champions League-exit in waanzinnig 3-3-gelijkspel tegen Inter

 wo 12 oktober 2022 22:45
    1. 50' - Doelpunt - Nicolò Barella (1 - 1)
    2. 52' - Geel - Lautaro Martínez
    3. 56' - Geel - Stefan de Vrij
    4. 73' - Verv. Marcos Alonso door Alejandro Balde
    5. 76' - Verv. Hakan Çalhanoglu door Robin Gosens
    6. 76' - Verv. Edin Džeko door Raoul Bellanova
    7. 82' - Doelpunt - Robert Lewandowski (2 - 2)
    8. 85' - Geel - Henrikh Mkhitaryan
    9. 89' - Doelpunt - Robin Gosens (2 - 3)
    10. 90+2' - Doelpunt - Robert Lewandowski (3 - 3)
    UEFA Champions League - speeldag 4 - 12/10/22 - 21:00
    timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
    50'
    Nicolò Barella
    1 - 1
    Nicolò Barella
    50'
    82'
    Robert Lewandowski
    82'
    Robert Lewandowski
    2 - 2
    89'
    Robin Gosens
    2 - 3
    Robin Gosens
    89'
    90+2'
    Robert Lewandowski
    90+2'
    Robert Lewandowski
    3 - 3

    Barcelona is aan veel erger ontsnapt. Tegen Inter leek het lange tijd op weg naar de exit in de Champions League, maar in een waanzinnige match met zes goals - waarvan de helft in het slotkwartier - was Roberto Lewandowski nog maar eens de redder. De Pool sleepte in minuut 92 nog een gelijkspel uit de brand met zijn tweede goal, waardoor Barça plaats twee in het vizier blijft houden.

    Barcelona - Inter in een notendop:

    • Sleutelmoment: Diep in de extra tijd krijgt Inter nog een reuzenkans om alsnog de zege én de kwalificatie voor de 1/8e finales te pakken. Dat is buiten Kristjan Asllani gerekend. De invaller wil het zelf doen en mikt pal op Ter Stegen, terwijl hij altijd had moeten afleggen voor de vrijstaande Mkhitaryan.

    • Man van de match: Na zijn drie goals in de 1e groepswedstrijd tegen Viktoria Plzen zweeg het kanon van Robert Lewandowski tegen Bayern München en Inter. Vanavond was de Pool wél weer beslissend. Hij bracht Barcelona tot twee keer toe terug uit een verloren positie én in de race voor de 1/8e finales.

    • Opvallend: Robert Lewandowski maakte vanavond zijn 90e en 91e goal op het kampioenenbal. Enkel Lionel Messi (127) en Cristiano Ronaldo (140) troffen vaker raak in de Champions League-geschiedenis.

    Dembélé bevrijdt dominant Barça kort voor de rust

    Na een magere 3 op 9 begon Barcelona met het mes op de keel aan de clash met Inter. De Catalanen moesten best winnen om zicht te houden op de 1/8e finales en trokken meteen het laken naar zich toe. Onana was na amper 10 minuten al geklopt op een kopbal van Lewandowski, maar Mkhitaryan redde op de lijn voor Inter.

    Inter, nog steeds zonder Lukaku, moest het spel grotendeels ondergaan, maar de bezoekers beperkten zich niet tot een figurantenrol. Na ruim een kwartier ontsnapte Barça zelfs aan de 0-1 toen Dzeko op een vrije trap van Calhanoglu op de lat besloot. De bal botste net vóór de doellijn, De Vrij liet de kans liggen in de herneming.

    Barcelona bleef het ritme bepalen, Dembélé dwong Onana tot een fraaie zweefduik, al bleef het ook opletten voor de thuisploeg. Op het halfuur bracht Barella Dumfries alleen voor Ter Stegen en die hield Barça overeind met een onorthodoxe redding. 

    Met de rust in zicht bood Lewandowski de vrijstaande Raphinha een huizenhoge kans aan, de Braziliaan liet ze liggen. Enkele minuten later lag diezelfde Raphinha wel aan de basis van de 1-0. Hij gaf de bal aan de cornervlag goed mee met Sergi Roberto en op diens aangeven kon Dembélé Barça bevrijden. Een zucht van opluchting ging door Camp Nou.

    Lewandowski, de redder in nood

    Kort na de rust volgde een koude douche voor Barcelona. Piqué liet een hoge voorzet van Bastoni voor Ter Stegen, maar had niet in de gaten dat Barella in zijn rug zat. De Italiaan zei dankjewel en werkte de bal in de draai knap voorbij de Barça-doelman: 1-1.

    Inter rook bloed, Barcelona kreeg het plots moeilijk. Ter Stegen moest zijn kunnen tonen op een verrassende knal van Calhanoglu en kon op een corner maar net een owngoal van de onfortuinlijke Piqué vermijden. 

    Na Piqué bij de gelijkmaker ging met Busquets op het uur nog een Barça-icoon de mist in, met noodlottige gevolgen. Zijn balverlies leidde een snedige counter in, een schot van Martinez likte beide palen en verdween in doel: 1-2.

    Barcelona hing plots op de rand van de uitschakeling, maar Lewandowski toonde zich de redder in nood. Eerst werd zijn gelijkmaker nog afgekeurd voor buitenspel en nadien vond hij ook Onana op zijn weg, maar in de slotfase zat het de Pool wel mee. De Vrij werkte zijn kopbal slecht weg en in de herneming trof Lewandowski raak met een afgeweken schot.

    Toch ging het wéér fout voor de thuisploeg. Na een verre uittrap van Onana behield Martinez het overzicht en gaf hij de bal goed mee met de inlopende Gosens. De invaller twijfelde niet en knalde Inter van dichtbij weer op voorsprong. 

    Over & out voor Barça, zo leek het toch. Maar in de extra tijd wierp wie anders dan Lewandowski de Catalanen weer een levenslijn toe. Na een gemeten voorzet van Garcia bracht de Pool Barcelona met een ware buffelstoot opnieuw langszij. Een zelfzuchtige Asllani verknoeide in de slotminuten nog een reuzenkans voor Inter, Barcelona houdt zo ondanks 4 op 12 een (water)kans op de 1/8e finales.

    Fase per fase

    90+8'

    Einde

    Na een wervelende wedstrijd delen Barcelona en Inter de punten. De bezoekers kwamen in de tweede helft tot twee keer toe op voorsprong, maar even vaak bracht Lewandowski Barça weer langszij. De Catalanen schieten weinig op met een punt, maar houden wel zicht op de tweede plaats. Inter liet de kans liggen om zich vanavond al van de kwalificatie te verzekeren.

    90+8' tweede helft
    90+7'

    Rood voor Inzaghi

    Inzaghi wil dat er afgefloten wordt en maakt daarbij wel erg veel ophef. Scheidsrechter Marciniak kan er niet mee lachen en geeft de Inter-trainer prompt rood.

    90+6'

    Asllani verknoeit het voor Inter

    Asllani laat dé kans liggen om Inter alsnog de winst en de kwalificatie voor de 1/8e finales te bezorgen. Hij gaat voor eigen succes en mikt pal op Ter Stegen. De invaller had altijd moeten afleggen voor de vrijstaande Mkhitaryan.

    90+2'

    Lewandowski doet het weer!

    Onwaarschijnlijk, de bordjes hangen weer gelijk! Garcia schildert de bal perfect op het hoofd van Lewandowski en met een echte buffelstoot laat de Poolse spits Onana kansloos achter.

    90+1'

    6 - extra time

    Er komen 6 minuten extra tijd bij.
    89'

    Gosens doet het licht uit!

    Boeken toe voor Barcelona! Gosens doet het licht uit in Camp Nou. De aanval vertrekt bij Onana. Martinez behoudt het overzicht en geeft de bal perfect mee voor de inlopende Gosens. De invaller maakt het feilloos af.

    85'
    Internazionale
    82'

    Lewandowski geeft Barça weer hoop

    Het is nog niet voorbij voor Barcelona, Lewandowski brengt de Catalanen weer langszij. De Vrij werkt de bal slecht weg na een kopbal van Lewandowski. Die haalt uit en ziet zijn schot via Bastoni voorbij Onana in doel gaan. Pech voor Inter, meeval voor Barça.

    80'

    Dembélé kan zich plots doorzetten na een heerlijke bal van Lewandowski, maar zijn aanname is niet goed. Vervolgens verkwanselt hij de kans door voor eigen succes te gaan en de bal niet mee te geven aan de vrijstaande Ansu Fati.

    79'

    Dembélé ontsnapt aan rood

    Dembélé is zijn frustraties niet meer de baas en pakt uit met een gemene, stevige overtreding op Darmian. De Fransman krijgt slechts geel, dit had rood verdiend.

    76'
    wissel
    76'
    wissel
    75'

    Barcelona komt nog eens piepen op een hoekschop. Weer is het Lewandowski die voor dreiging zorgt met een kopbal, maar zijn poging gaat over. De tijd begint stilaan te dringen voor Barcelona.

    73'