4. 72' - Doelpunt - Eric Maxim Choupo-Moting (2 - 0)
UEFA Champions League - speeldag 6 - 01/11/22 - 21:00
72'
Eric Maxim Choupo-Moting
72'
2 - 0

Bayern München heeft ook zijn laatste groepswedstrijd in de Champions League gewonnen. Tegen een onmondig Inter won de Duitse kampioen met 2-0. Bayern pakt zo 18 op 18 en is de overtuigende groepswinnaar in groep C, waar het al zeker van was voor de wedstrijd vanavond.

Bayern was voor aanvang van de wedstrijd al zeker van groepswinst, Inter van de tweede plaats in de groep. Buiten de eer stond er dus niet meer veel op het spel.

Voor Bayern was de grootste motivatie om voor de derde keer in vier jaar 18 op 18 te halen in de groepsfase van de Champions League. Daarmee zou de Rekordmeister weer een record op zijn naam zetten.

Toch was het Inter dat het best aan de wedstrijd begon. Barella twijfelde niet toen een corner voor zijn voeten viel en verstuurde een pegel vanaf de rand van de zestien. Ulreich moest een nieuwe corner toestaan.

Déjà vu nog geen minuut na die eerste kans: opnieuw mocht Barella na een corner aanleggen vanop nagenoeg dezelfde plek. Deze keer kwam de bal niet tegen de hand van Ulreich, maar tegen die van Mané. Scheidsrechter Kruzliak werd door de VAR naar het scherm geroepen. Hij oordeelde terecht dat het geen penalty was voor Inter, maar gezichtsbescherming van Mané.

Nadien nam Bayern het commando over, zonder echter tot grote kansen te komen. Inter verscheen nog eens voor het doel van Ulreich na een diepe bal van De Vrij. Gosens kon laag voor doel brengen, maar de inglijdende Lautaro Martinez zette de bal onbegrijpelijk over.

Het sein voor de thuisploeg om door te drukken. Een corner van Kimmich belandde bij de volledig vrijstaande Pavard. De Fransman kon niet meer missen en kopte de 1-0 op het bord. Tijdens de rest van de eerste helft was de 2-0 dichter bij dan de 1-1.

Inter-coach Inzaghi had zijn team met hernieuwde moed het veld op gestuurd in de tweede helft. Een doelpunt op vrije trap werd afgekeurd voor buitenspel.

Bayern nam al snel de match weer in handen. Choupo-Moting scoorde met een omhaal zijn eerste knappe goal van de avond, weliswaar vanuit buitenspel. Even later verzilverde hij zijn topvorm toch nog met een mooi doelpunt vanavond.

2-0 en boeken toe voor Inter, dat geen aanspraak meer kon maken op een doelpunt. In het ultieme slot was Dzeko nog dicht bij de eerreder, maar Ulreich redde knap.

Bayern München pakt voor het tweede seizoen op rij dus 18 op 18 in de Champions League. Ook in de jaargang 2019-2020 flikte de Rekordmeister dat al eens. Met 3 foutloze groepsfases is het nu alleen recordhouder.

22:54

Dat was het laatste wapenfeit van deze wedstrijd. 2-0 is de eindstand, Bayern pakt 18 op 18.

90+3'

Toch nog bijna Dzeko!

Onze woorden zijn nog niet koud of daar valt een grote kans voor Dzeko uit de lucht. Ulreich gaat goed plat en met een knappe redding duwt de reservedoelman van Bayern de bal in corner.

90+2'

De drie minuten extra tijd zijn al bijna opgebruikt en dienen tot niets meer waarschijnlijk.

90+1'

88'

Stanisic pakt nog een gele kaart

De Kroaat gaat iets te opzichtig aan Dzeko hangen in een luchtduel. Een late gele kaart nog voor de jonge verdediger.

85'

Nee, Inter bakt er offensief helemaal niets meer van in deze fase van de wedstrijd. Misverstand na misverstand volgen elkaar op.

82'

Choupo-Moting verkeert in de vorm van zijn leven.

81'

Wanner toont zich meteen

Na een snelle tegenstoot speelt Davies de bal naar de andere kant. Wanner glijdt eerst nog even weg maar kan dan toch schieten. Zijn krullende bal wordt afgeblokt.

80'
77'

Nog wat jong bloed tussen de lijnen bij zowel de thuis- als de uitploeg. Carboni maakt zijn CL-debuut bij Inter. De 16-jarige Wanner mag nog een kwartiertje meedoen bij Bayern.

75'

Bijna de 3-0

De invallers hebben er nog zin in bij Bayern. Gnabry zet hard en laag voor, Davies kan er net niet bij.

73'
73'

GOAL: 2-0 Choupo-Moting heeft zijn mooie goal toch te pakken

Zijn omhaal daarnet ging niet door, maar deze blijft sowieso wel staan. Van net buiten de zestien knalt hij onhoudbaar binnen.

Meteen ook zijn laatste actie van de wedstrijd. Choupo-Moting mag op de bank verder gaan vieren, Tel is zijn vervanger.

71'

Na een misverstand bij Inter in de aanval gaat het snel naar de andere kant. Met 5 tegen 4 speelt Bayern het slecht uit. Gravenberch schiet wel op doel, maar Onana plukt makkelijk.

70'

Eerste keer Musiala

De invaller toont zich meteen met een knappe dribbel op de korte ruimte, zijn schot mist kracht om Onana tot een geweldige redding te dwingen.

69'

De wedstrijd kabbelt na die vele wissels nog wat meer voort dan ervoor. Bayern heeft geen zin meer om veel energie te verspillen, Inter laat het ook allemaal maar belopen.