Luis Díaz
4 - 1
Luis Díaz
49'

Liverpool heeft dringend een vaccin nodig. De wisselvalligheid van in de Premier League evolueerde in de Champions League naar een zorgwekkend ziektebeeld. Napoli speelde met de voeten van Liverpool: 4-1.

“Liverpool have been torn apart.”

De Engelse media konden hun ogen niet geloven na 45 minuten. Een onherkenbaar Liverpool werd helemaal in de vernieling gespeeld door Napoli.

3-0 halfweg, dat was al bij al nog een mild verdict.

Zielinski had na 5 minuten de score al geopend met een penalty, niet veel later liet Osimhen een dubbelslag liggen vanaf de stip.

Alisson gunde zijn makkers een levenslijn, maar Liverpool straalde geen honger uit en gleed steeds meer richting de afgrond.

Het Napolitaanse orgelpunt volgde kort voor de pauze: Simeone stond 3 minuten op het veld en maakte bij zijn eerste CL-baltoets kinderlijk eenvoudig de 3-0.

De geëmotioneerde Argentijn realiseerde zijn jongensdroom en kuste zoals beloofd het logo op zijn arm, een tattoo die hij al op zijn 13e had laten zetten.

Donderpreek van Jürgen Klopp of niet, het ging meteen na de rust van kwaad naar erger met de 4-0 van Zielinski, al milderde Diaz enkele minuten later.

De schade dikte niet meer aan voor Liverpool, maar de patiënt en de behandelende dokter moeten razendsnel herbronnen.

Bij Napoli lieten ze het niet aan hun hart komen. Toeschouwer Dries Mertens bekeek het met een brede glimlach.