89'
Victor Osimhen
89'
4 - 2

Een nieuwe blamage vermeden. Vorige week werd Ajax nog door Napoli van de mat geveegd met 1-6. En na een kwartier vandaag stond het opnieuw 2-0 in het krijt. Paniek in de keet. Gelukkig voor Alfred Schreuder herpakte zijn ploeg zich en vocht het terug in een geanimeerde tweede helft. Deze keer werd het 'maar' 4-2. Schade beperkt, maar een nakende crisis niet vermeden.

Met de nachtmerrie van vorige week nog vers in het geheugen, trok Ajax vandaag naar het hol van de leeuw.

De ploeg van Alfred Schreuder is de laatste weken stevig op de dool. Een identiteitscrisis die vorige week pijnlijk zijn kookpunt kende toen de Amsterdammers in eigen huis met 1-6 belachelijk werden gemaakt door Napoli.

Ook vandaag waren de Nederlanders ten dode opgeschreven. Ajax werd in het eerste kwartier al van de mat geblazen door het Napolitaanse gioia di vivere. Hirving Lozano en Giacomo Raspadori zorgden al snel voor een comfortabele 2-0 voorsprong.

De alarmbellen gingen opnieuw af. Het zal toch niet, niet opnieuw?

Toch gooiden Schreuder en co de handdoek niet. In een geanimeerde tweede helft zorgde Davy Klaassen al snel voor de aansluitingstreffer. De bezoekers haalden even adem.

Maar ondanks heel wat goede wil, was Napoli vandaag gewoon opnieuw te sterk voor de Nederlanders. Seizoensrevelatie Chvitsja Kvaratschelia zette vanaf de stip een punt achter het inhaalmanoeuvre van de bezoekers. Osimhen bewees wat later dat Napoli dit jaar - tegen alle verwachtingen in - een aanvallende grootmacht geworden is in Europa.

In het absolute slot zette ook Steven Bergwijn een elfmeter om. Louter een eerredder. Een nieuwe blamage vermeden. Maar overtuigen deed Ajax vandaag opnieuw niet.

90+3'
Gianluca Gaetano (Napoli) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Francisco Conceição (Ajax).
90+3'
Giovanni Di Lorenzo (Napoli) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Lucas Ocampos (Ajax).
90+2'
90+2'
De ref fluit voor een fout, Matteo Politano (Napoli) heeft hands gemaakt.
90+1'

89'

Napoli

Victor Osimhen (Napoli) scoort. Het staat 4 - 2.
87'
Juan Jesus (Napoli) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Francisco Conceição (Ajax).
86'
Brian Brobbey (Ajax) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
84'
Victor Osimhen (Napoli) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
83'

Ajax

Steven Bergwijn (Ajax) legt de bal op de stip en zet de strafschop om.
81'
Juan Jesus (Napoli) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Brian Brobbey (Ajax).
79'
De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Victor Osimhen (Napoli) stond buitenspel.
78'
Giovanni Di Lorenzo (Napoli) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren.
78'
Bij Napoli wordt de hoekschop genomen door Piotr Zielinski. Zijn voorzet gaat richting de eerste paal.