3. 90+6' - Doelpunt strafschop - Domenico Criscito (2 - 1)
Serie A TIM - speeldag 36 - 06/05/22 - 21:01
90+6'
Domenico Criscito
90+6'
2 - 1

Genoa heeft een van zijn laatste strohalmen gegrepen in de Serie A. Met een stuntzege tegen Juventus staat het plots op een punt van de veilige plaatsen. Kan coach Alexander Blessin de redding nog afdwingen?

Juventus is al zeker van een ticket voor de Champions League, maar speelt niet meer mee in de titelstrijd. Dan waren de belangen voor Genoa een pak groter in eigen huis.

De voorlaatste in de stand had een verrassing nodig om de strijd om het behoud spannend te houden en weerde zich dan ook kranig. Ondanks kansen voor Moise Kean en Dybala stond het halfweg nog 0-0.

Net na de pauze schoot Dybala Juventus op voorsprong en niet veel later trof de Argentijn nog eens de paal. De weg lag open voor een zege voor de Bianconeri.

Maar Genoa had andere plannen. Gudmondsson verraste de Juventus-defensie met de gelijkmaker in de slotfase. En in de laatste seconden ging het dak er helemaal af met de winnende treffer van Domenico Criscito.

Vorige week was de Italiaan nog de schlemiel met een penaltymisser in de slotminuut tegen Sampdoria, maar nu miste Criscito niet. Genoa doet met de zege weer helemaal mee in de strijd om het behoud.

Voor Juventus werd het een pijnlijke generale repetitie voor de bekerfinale volgende week tegen Inter.

90+8' tweede helft
90+6'

Genoa

Domenico Criscito (Genoa) legt de bal op de stip en zet de strafschop om.
90+5'
Penalty voor Genoa! Fout van Mattia De Sciglio (Juventus). Kelvin Yeboah (Genoa) werd afgestopt.
90+4'
Mattia Bani (Genoa) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren.
90+4'
Moise Kean (Juventus) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
90+4'
Marley Aké (Juventus) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
90+4'
Mattia De Sciglio (Juventus) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Domenico Criscito (Genoa).
90+3'
Adrien Rabiot (Juventus) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Milan Badelj (Genoa).
90+3'
Nadiem Amiri (Genoa) kan aanleggen met zijn rechtervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt.
90+2'
Álvaro Morata (Juventus) kan aanleggen met zijn rechtervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt.
90+1'
Nadiem Amiri (Genoa) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Mattia De Sciglio (Juventus).
90+1'

89'
Albert Gudmundsson (Genoa) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
88'
Redding van Wojciech Szczesny (Juventus), die de bal al duikend kan pareren.
88'
Nadiem Amiri (Genoa) haalt uit met zijn rechter...
86'
De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Kelvin Yeboah (Genoa) stond buitenspel.
84'
We krijgen toch geen strafschop voor Juventus. Dat hebben de scheidsrechter en de VAR samen beslist.
81'
Nadiem Amiri (Genoa) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Álvaro Morata (Juventus).