1. 90+6' - Doelpunt - Davinson Sánchez (0 - 1)
    Premier League - speeldag 21 - 01/01/22 - 16:00
    90+6'
    Davinson Sánchez
    0 - 1
    90+6'

Net als in Arsenal-City is de beslissing in Watford-Tottenham in de extra tijd gevallen. In de 6e van 12 extra minuten (door een fan die onwel werd) kopte Davinson Sanchez de enige treffer van de dag keihard binnen. Tottenham rukt zo op van 8 naar 5, de eerste Europese plaats, Watford blijft na een 6e verlies op een rij onderaan in weinig fraaie papieren zitten.

Watford doet er als nummer 17 in Engeland, 2 punten boven de degradatiezone, alles aan om in de Premier League te blijven. Tottenham vond lang geen antwoord op het stevige en stugge verdedigende spel van de thuisploeg.

De jacht van Tottenham op een top 4/Champions League-plaats leek weer een knauw te krijgen. Voor de 2e match op een rij (na de 1-1 bij Southampton) misten de bezoekers dat aanvallend extraatje, al waren er kansen genoeg voor Højbjerg, Reguilon en Kane. Tottenham had zelfs 21 doelpogingen en 74 procent balbezit, maar indrukwekkend was het allemaal niet.

Watford claimde op het eind van de reguliere speeltijd een penalty na een clash tussen keeper Lloris en Pedro, maar kreeg die niet.

Vijf minuten voor het einde van de match werd de partij 8 minuten onderbroken. In de tribune was een thuisfan namelijk onwel geworden, de medische staf van Watford ging de fan helpen. De situatie was snel onder controle, maar het is niet duidelijk wat de toestand van de supporter is.

Door het incident kwamen er liefst 12 extra minuten bij. Daarin maakte Tottenham halverwege alsnog het verschil: Sanchez kopte een vrijschop van Son keihard van dichtbij binnen.

Tottenham wipt over Manchester United en West Ham en komt tot op 2 punten van Arsenal, dat 2 matchen meer speelde. (lees voort onder foto)

2e fan onwel in maand tijd in Watford

Het is de tweede keer in een maand tijd dat Vicarage Road, het stadion van Watford, wordt opgeschrikt door een fan die onwel wordt. Op 1 december thuis tegen Chelsea kreeg een thuisfan een hartaanval. De hulpdiensten voerden de man toen stabiel naar het ziekenhuis.

Harry Kane (Tottenham Hotspur) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Craig Cathcart (Watford).
    90+11'
    De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Son Heung-min (Tottenham Hotspur), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt.
    90+9'
    De poging wordt gered door Daniel Bachmann (Watford), die geen rebound weggeeft.
    90+9'
    De voorzet komt tot bij Harry Kane (Tottenham Hotspur). Zijn kopbal gaat richting doel...
    90+6'

Doelpunt voor

Son Heung-min (Tottenham Hotspur) schildert een voorzet op het hoofd van Davinson Sánchez en die kopt de 0 - 1 tegen het net.
    90+5'
    Juraj Kucka (Watford) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
    90+3'

8 - extra time

Er komen 8 minuten extra tijd bij.
    82'
    82'
    Pierre-Emile Højbjerg (Tottenham Hotspur) haalt uit met zijn rechter...
    77'
    Son Heung-min (Tottenham Hotspur) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
    77'
    Son Heung-min neemt de hoekschop voor Tottenham Hotspur. Hij dropt de bal centraal voor doel.
    77'
    Joshua King (Watford) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Harry Kane (Tottenham Hotspur).
    73'
    73'
    72'
    Redding van Daniel Bachmann (Watford), die de bal al duikend kan pareren.
    72'
    Son Heung-min (Tottenham Hotspur) haalt uit met zijn rechter...
    70'
    Adam Masina (Watford) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.