Verrassing van formaat: Villarreal wint heenmatch van Bayern

1. 8' - Doelpunt - Arnaut Danjuma (1 - 0)
    UEFA Champions League - speeldag 1 - 06/04/22 - 21:00
    8'
    Arnaut Danjuma
    8'
    1 - 0

Villarreal heeft nog een hoofdstuk bijgeschreven aan zijn sprookje in de Champions League dit seizoen. In eigen stadion kwam de Spaanse club na acht minuten op voorsprong dankzij Danjuma en het hield daarna het grote Bayern heel de wedstrijd in bedwang. Bayern krijgt volgende week dinsdag wel nog een herkansing.

Sleutelmoment: Net voor de rust werd het ei zo na 2-0. Een voorzet van Coquelin belandde in doel. Hoewel zijn wereldgoal terecht werd afgekeurd voor buitenspel, kreeg het zelfvertrouwen van Villarreal een gigantische boost.

Man van de match: Arnaut Danjuma, ex-Club Brugge, maakte al na 8 minuten het enige doelpunt van de match. Danjuma tikte de voorzet van Parejo makkelijk binnen. Voor de Nederlander was dit zijn zesde Champions League-goal van het seizoen.

Opvallend: Bayern heeft vanavond voor het eerst sinds 27 september 2017 een Champions League-uitwedstrijd verloren.

Villarreal verrast

Hoewel Bayern aan het begin van de wedstrijd het balbezit opeiste, was het de thuisploeg die al na 8 minuten op voorsprong kwam. Davies werd makkelijk uitgespeeld door een een-tweetje tussen Moreno en Lo Celso. Die laatste zette voor naar Parejo, die op zijn beurt naar Danjuma trapte. De Nederlandse international tikte vervolgens de bal van dichtbij binnen.

Na het vroege doelpunt van Villarreal leken de bezoekers even van slag. Over halfweg de eerste helft was Bayern toch weer de betere ploeg, maar hun doelpogingen bleven uit. De Duitsers speelden een ongevaarlijke eerste helft.

Vlak voor de rust kwam Bayern nog goed weg. Coquelins voorzet belandde in doel. Maar de wereldgoal werd terecht afgekeurd voor buitenspel.

Villarreal heeft ook kansen na de rust

In de tweede helft waren de beste kansen opnieuw voor de thuisploeg. Moreno trapte tegen de paal, Danjuma treuzelde te lang in de zestien en Pedraza trapte net naast doel.

Bayern speelde een betere tweede helft, maar de doelpogingen waren opnieuw erg beperkt naar Duitse normen. Sterspeler Lewandowski speelde een anonieme wedstrijd.

Nagelsmann en zijn mannen moeten volgende week flink aan de bak in eigen huis. Maar alle kaarten liggen nog op tafel.

22:52

Dolle vreugde bij de supporters van Villarreal! In de 2e helft konden Lewandowski en co de scheve situatie niet meer rechttrekken.

90+1'

4 minuten extra

We krijgen nog 4 minuten voetbal te zien in de tweede helft. Kan Bayern nog iets in elkaar knutselen?

90+1'

89'

Hoekschop Bayern in de voorlaatste minuut. Maar de voorzet wordt handig weggewerkt door de Villarreal-verdedigers.

86'

Parade Pedraza

Wat een kans voor Pedraza! Hij krijgt de bal in de zestien, maar hij laat de kans op de 2-0 liggen. De bal gaat over doel.

85'

Dubbele wissel bij Villarreal

Foyth en Danjuma worden naar de kant gehaald voor Aurier en Chukwueze.

84'

Statistiek

Bayern kan vanavond zijn eerste Champions League-uitwedstrijd verliezen sinds de 3-0 nederlaag tegen PSG op 27 september 2017.

83'

Nog 8 minuten

Kan Bayern de scheve situatie nog rechtzetten?

75'

Geel voor Estupinan

Estupinan is onnodig tijd aan het rekken. Het komt hem op de eerste gele kaart van de wedstrijd te staan.

72'
    69'

Danjuma te traag

De bal komt in de zestien bij Danjuma terecht. De 2-0 ligt voor het grijpen, maar de Nederlander treuzelt te lang. Zijn poging wordt afgeblokt.

67'
    67'
    64'

Moreno trapt naar leeg doel

Wat een blunder van doelman Neuer! Hij trapt de bal in de voeten van Moreno, die het vanop de eigen helft probeert. De bal gaat net naast de kooi. Neuer komt hier goed weg.

63'

Dubbele wissel bij Bayern

Gnabry en Müller worden naar de kant gehaald voor Sané en Goretzka. Kunnen zij weer wat vuur in het spel van Bayern krijgen?

60'

Villarreal blijft de kansen bij elkaar rapen. Invaller Pedraza toont zich meteen, maar de bal belandt in het zijnet.