1. 12' - Doelpunt - Josip Ilicic (1 - 0)
  2. 90+1' - Doelpunt - Cristiano Ronaldo (2 - 2)
UEFA Champions League - speeldag 4 - 02/11/21 - 21:00
90+1'
Cristiano Ronaldo
2 - 2
90+1'

Manchester United heeft op de valreep een nederlaag kunnen afwenden tegen Atalanta. Cristiano Ronaldo speelde in de toegevoegde tijd andermaal zijn "verlaat de gevangenis zonder te betalen"-kaart.

Atalanta - Manchester United in een notendop:

• Sleutelmoment: Enkele minuten voor affluiten werkt Demiral een voorzet ongelukkig weg in de voeten van Ronaldo. De Portugese superster maakt er met een gekruist schot 2-2 van en bezorgt Man United alsnog een punt.

• Man van de match: Duvan Zapata werkte zich 90 minuten lang compleet uit de naad. De Colombiaan leverde de assist voor het openingsdoelpunt van Ilicic en maakte er na de rust 2-1 van. De Man U-verdedigers wisten werkelijk niet wat ze met hem aan moesten voor het grootste deel van de wedstrijd.

• Opvallend: Ronaldo is de eerste speler ouder dan 36 die er in het shirt van Man U in slaagt om 2 of meer keer te scoren in een wedstrijd op het Europese toneel. In 4 Champions League-wedstrijd zit hij alweer aan 5 doelpunten, waanzinnige cijfers.

Moedig Atalanta zet Man U met rug tegen de muur

Man United-coach Solskjaer kon in de competitie zijn vel redden tegen Tottenham en wilde dan ook zijn nieuwe spelsysteem (3-5-2) uittesten in de Champions League tegen Atalanta.

De bezoekers begonnen gretig aan de partij. Rashford, die in vergelijking met afgelopen weekend de plaats innam van Cavani, bezorgde de defensie van Atalanta kopzorgen met zijn versnellingen. De grootste kans in de beginfase was voor McTominay, de Schot zag hoe zijn poging tegen de paal hobbelde.

Atalanta kwam snel beter in de wedstrijd. Zapata maakte het Varane en co bijzonder lastig en bood na 12 minuten Ilicic het openingsdoelpunt aan. Het schot van de Sloveen ging onder De Gea door in doel. De Spanjaard had zeker meer kunnen doen.

De thuisploeg had nadien het beste van het spel, maar grote kansen leverde dat niet meer op. Solskjaer moest zijn 3-5-2-systeem al voor de rust weer omgooien. Varane ging geblesseerd zitten en werd vervangen door Greenwood.

De jonge Greenwood zorgde wel voor meer schwung in het aanvalsspel van de bezoekers en net voor rust stond het terug gelijk. Greenwood zocht Fernandes in het strafschopgebied die met een heerlijke hak zijn landgenoot Ronaldo de gelijkmaker aanbood.

Ronaldo slaat (weer) toe in ultieme slotfase

Met die gelijke stand op zak kon Man United vol goede moed aan de tweede helft beginnen, maar het was opnieuw de thuisploeg die gretiger oogde. Zapata, die weer een hoofdrol opeiste,  zorgde na zijn assist in de eerste helft dit keer zelf voor het doelpunt.

De Colombiaan was ontsnapt aan de aandacht van de Man United-defensief ontsnapt en kon zomaar infiltreren in het strafschopgebied. Zapata hield Maguire uitstekend af en liet De Gea kansloos: 2-1. De VAR besloot nog even alles na te kijken, maar vond geen redenen om de goal af te keuren.

Atalanta behield nadien goed de controle en Man United slaagde er niet in om tot grote kansen te komen. Een intussen moegestreden Zapata pakte een kwartier voor tijd nog eens uit met een verschroeiende knal, De Gea stond een hoekschop toe.

United leek geslagen, maar engelbewaarder Ronaldo besloot in de toegevoegde tijd nog maar eens toe te slaan. Demiral werkte een voorzet slecht weg en de Portugees pakte uit met een heerlijk gekruist schot: 2-2.

De Engelsen verzekerden zich zo alsnog van een cruciaal punt en staan nu samen met Villarreal (dat met 2-0 won van Young Boys) aan kop in groep F.

De knappe 2-2 van Ronaldo

22:57

Einde: 2-2

Het zit erop! Man United pakt dankzij de onvermijdelijke Ronaldo nog een punt in het ultieme slot. Atalanta was doorheen de wedstrijd de betere met Zapata in een glansrol, maar botste net zoals in de heenmatch dus op CR7.

90+5'
90+4'

Musso redt Atalanta

Donny Van de Beek schenkt Manchester United bijna nog de volle buit. De Nederlander kan Musso bijna verschalken vanuit een scherpe hoek, maar de doelman van Atalanta krijgt er zijn hand nog tegen.

90+4'

Goal!

Het doelpunt van Ronaldo gaat gewoon door. We zijn op weg naar een puntendeling.

90+3'

Var

De VAR gaat het doelpunt van Ronaldo even herbekijken. Was er handspel van Greenwood in de fase voor de goal?

90+3'

Ronaldo doet het weer

Ronaldo schenkt Man United opnieuw een punt, weer hij! De Portugees pakt na slecht wegwerken van Demiral uit met een heerlijk gekruist schot.

90+1'
90+1'

90+1'

Koopmeiners stopt Cavani af, de Uruguayaan moet er toch even van bekomen. Wat kan Man U nog met deze vrije trap?

90+1'

86'

Solskjaer gaat nog eens alles of niets spelen. Sancho en Van de Beek komen in de plaats van Fernandes en McTominay.

86'

Krachtige Zapata

Duvan Zapata speelt een waanzinnige wedstrijd. De bonkige Colombiaan pakt nog eens uit met een verbluffende knal vanop een 25-tal meter, De Gea heeft er alle moeite van de wereld mee.

81'

Muriel in de handen van De Gea

Nog eens een tegenprik van de thuisploeg. Muriel komt naar binnen en trapt recht op De Gea.