UEFA Champions League - speeldag 4 - 03/11/21 - 21:01
Diogo Jota
13'
Diogo Jota
1 - 0

Liverpool heeft zich zonder al te veel problemen als groepswinnaar geplaatst voor de 1/8e finales in de Champions League. Tegen Atletico Madrid wervelde de thuisploeg voor de rust al snel naar een dubbele voorsprong. Een onherkenbaar Atletico, dat meer dan een helft met 10 man speelde, is nog allesbehalve zeker van de volgende ronde.

Liverpool - Atletico Madrid in een notendop:

• Sleutelmoment: 8 minuten voor de rust moet Atletico met 10 verder na rood voor verdediger Felipe. De bezoekers herstellen nooit meer van die uppercut en kunnen Liverpool nooit meer echt in de problemen brengen.

• Man van de Match: Hoewel Mohamed Salah opnieuw enkele geweldige slingerbewegingen uit zijn mouw toverde, mag Alexander-Arnold deze keer met de eer gaan lopen. De Engelse verdediger zorgde voor 2 heerlijke assists en speelde ook defensief een zeer sterke partij.

• Opvallend: Liverpool is over alle competities heen nu al 25 wedstrijden ongeslagen (18 zeges en 7 draws). Een straffe reeks van de manschappen van Jürgen Klopp.

Liverpool slaat bezoekers nog voor de rust K.O.

In een volgepakt Anfield had ploeg-in-vorm Liverpool nog geen kwartier nodig om de netten een eerste keer te doen trillen. Alexander-Arnold zwiepte een voorzet in een tijd richting de tweede paal, waar Jota de openingstreffer simpel binnenkopte.

Atletico zag alle kleuren van de regenboog en enkele minuten later sloeg de thuisploeg al voor een tweede keer genadeloos toe. Mané liep slim in op een harde voorzet van - opnieuw - Alexander-Arnold en duwde de 2-0 subliem voorbij Oblak.

De bezoekers bleven achter een ongrijpbare bal aanhollen en toen Mané zich enkele minuten voor de rust nog eens op gang trok, ging het licht helemaal uit bij Felipe. De Braziliaanse verdediger haalde de Senegalees van langs achter onderuit en mocht meteen gaan douchen.

Een onherkenbaar Atletico dook met een dubbele achterstand én een man minder de kleedkamer in. Al had het verdict nog zwaarder kunnen zijn zonder twee knappe reddingen van Oblak.

Tienkoppig Atletico wordt gespaard door de Reds

Ook in de 2e helft werd al snel duidelijk dat de honger van Liverpool nog niet gestild was. Na een geweldige loopactie schoof Jota zijn 2e van de avond binnen, maar de VAR keurde zijn treffer nog af voor nipt buitenspel.

Atletico schakelde over naar overlevingsmodus, tot Suarez op het uur uit het niets voor de aansluitingstreffer leek te zorgen. Toch was ook dat feestje van korte duur, want opnieuw was er sprake van buitenspel.

Liverpool haalde de voet van het gaspedaal en voetbalde de wedstrijd rustig uit. Met de ingevallen Origi tussen de lijnen leek Minamino kort voor tijd de kers dan toch op de taart te zetten, maar opnieuw stak scheidsrechter Makkelie een stokje voor de 3-0.

Met nog 2 wedstrijden voor de boeg is Liverpool als groepswinnaar nu al zeker van de volgende ronde. Atletico Madrid en Porto zullen onder elkaar moeten uitmaken wie als 2e van de groep doorstoot.

De goals van Jota en Mané:

22:52

EINDE

Liverpool wint met 2-0 van Atletico Madrid en stoot vlot door naar de 1/8e finales van de Champions League. In een gezapigere tweede helft liet de thuisploeg het na om een tienkoppig Atletico een pak rammel te geven.

90+1'

90'

86'

3-0 opnieuw afgekeurd

Na opnieuw een heerlijke actie van Salah probeert Jota het met een spectaculaire omhaal. De Portugees raakt daarbij het hoofd van Trippier, waarna de 3-0 van Minamino wordt afgekeurd voor gevaarlijk spel.

86'
Liverpool
85'
83'

Slingerende Salah

Salah trekt zich nog eens op gang op de rechterflank, maar neemt dan te veel hooi op zijn vork. De Egyptenaar heeft er een uitstekende wedstrijd opzitten, maar staat wel nog steeds niets op het scorebord.

80'

Met nog 10 minuten te gaan, lijkt de wedstrijd nu echt wel op zijn laatste benen te lopen. Zorgt de thuisploeg nog voor de kers op de taart in de slotfase?

78'

Daar is Divock Origi

Divock Origi krijgt nog een klein kwartiertje om zich te bewijzen. De Belgische aanvaller komt in de plaats van de geblesseerde Firmino.

74'

Herrera mikt de 2-1 naast

Na knullig balverlies van Thiago krijgt Herrera een schietkans aan de rand van de zestien. De Mexicaan probeert Alisson met een gekuist schot te te kloppen, maar mikt de bal nog redelijk ver naast.

72'

De bezoekers komen dan toch nog eens aan de overkant en dwingen een 3e corner af. Uiteindelijk kan de voorzet simpel weggewerkt worden door de Liverpool-defensie.

68'
68'

Het tempo is nu toch wel wat uit de partij verdwenen. Liverpool lijkt zich rustig naar de volgende ronde te voetballen, Atletico moet de komende 2 wedstrijden dan weer volop aan de bak om de kwalificatie te verzekeren.