LaLiga EA Sports - speeldag 13 - 12/12/20 - 21:00
Jan Oblak
63'
Jan Oblak
2 - 0

Real Madrid heeft de Madrileense derby naar zijn hand gezet. Atletico kon de stadsrivalen op 9 punten zetten, maar slikte in 90 minuten evenveel doelpunten als in de vorige 900 minuten. Voor Thibaut Courtois was het zijn tweede clean sheet op rij.

Na enkele weken van kritiek had Real-coach Zinedine Zidane zichzelf woensdag wat krediet geschonken met de kwalificatie in de Champions League. Met een zege in de stadsderby tegen Atlético kon de Fransman zijn criticasters volledig het zwijgen opleggen.

Daarvoor moest de landskampioen wel de ongeslagen leider over de knie leggen. Bij Atlético, dat nog maar 2 tegendoelpunten had geslikt dit seizoen, stond Carrasco opnieuw in de basis. Bij Real stond Courtois in zijn kooi, voor de geblesseerde Hazard kwam de topper nog iets te vroeg.

Real breekt de ban op stilstaande fase...

Real nam het initiatief in de openingsfase en leverde na tien minuten een eerste waarschuwing af. Benzema haalde verschroeiend uit vanop de rand van de zestien, maar Oblak duwde met een supersave de bal nog tegen de paal.

Vijf minuten later was het wel prijs voor Real. Casemiro kopte uitstekend op een hoekschop van Kroos, dit keer had Oblak geen antwoord. Tijd voor Atlético om in actie te schieten, zou je denken, maar de competitieleider worstelde met zichzelf en in het geval van Suárez ook met enkele overtollige kilo's.

Vroeg in de tweede helft mist Lemar de kans op de gelijkmaker.

...en beslist de wedstrijd dankzij een owngoal

Simeone greep in aan de rust en hield onder andere een bleke Carrasco in de kleedkamers. De drievoudige wissel van El Cholo leek Atlético ook te inspireren. Tien minuten ver in de tweede helft kreeg invaller Lemar dé kans op de gelijkmaker voorgeschoteld, maar de Fransman mikte zowaar nog naast.

Enkele minuten later bezorgde Carvajal de bezoekers het deksel op de neus. Met hulp van de paal en de rug van Oblak zette hij de 2-0 op het bord. De doodsteek voor Atlético. Met de drie punten op zak wou Courtois ook nog een clean sheet, waarvoor hij in het slot Saúl nog knap van de 2-1 moest houden.

Met de tweede levensbelangrijke zege in een week tijd lijken Zidane en Real de mindere periode definitief achter de rug te hebben. Door de driepunter nadert Real in de stand tot op drie punten van Atlético, dat wel aan de leiding blijft mét nog een wedstrijd in het verschiet.

De knal van Carvajal belandde via de rug van Oblak in doel.

22:52

Real wint stadsderby en klimt naar 3e plek

Real Madrid wint verdiend tegen een matig Atlético, dat al het goeds van de voorbije weken leek vergeten. Een kopbaldoelpunt van Casemiro en een owngoal van Oblak bleken voldoende voor een zakelijk Real. Atlético is zijn ongeslagen status kwijt.

90+3'

Opnieuw clean sheet voor Courtois

Voor Thibaut Courtois is het opnieuw een leuke avond. De Rode Duivel houdt voor de 5e keer in 6 confrontaties met Atlético Madrid zijn netten schoon. Goede cijfers voor onze landgenoot.

90+2'
Marcos Llorente (Atlético Madrid) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Toni Kroos (Real Madrid).
90+1'

Vier minuten extra tijd

90+1'

Oblak wilt geen derde slikken

De wedstrijd is al even doodgebloed, maar Vazquez wilt nog even de reflexen van Jan Oblak testen. Die zijn uitstekend, ondervindt hij, nadat de Sloveen op geweldige wijze zijn knal uit zijn doel weert.

90+1'
Bij Real Madrid wordt de hoekschop genomen door Toni Kroos. Zijn voorzet gaat richting de eerste paal.
90+1'

90'
Redding van Jan Oblak (Atlético Madrid), die de bal al duikend kan pareren.
90'
Lucas Vázquez (Real Madrid) haalt uit met zijn rechter...
90'

Ook Valverde mag nog even invallen bij Real. Modric mag gaan rusten.

89'
De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Ángel Correa (Atlético Madrid) stond buitenspel.
87'

Goed was het niet bij Real, maar ze waren vandaag wel beter dan hun buren.

Filip Joos bij Play Sports
86'
Bij Atlético Madrid wordt de hoekschop genomen door Thomas Lemar. Zijn voorzet gaat richting de eerste paal.
85'
Casemiro (Real Madrid) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Saúl (Atlético Madrid).
84'

Atlético blijft aandringen. Casemiro geeft de bal slordig weg aan Lemar, die een goede dribbel opzet. Hij kan vrij uithalen met zijn linker, maar trapt nog best ruim over.

83'
Thomas Lemar (Atlético Madrid) trapt met zijn linkervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
82'

Courtois houdt zijn netten schoon!

Daar is Atlético nog eens! Saúl kan vrij inkoppen op een uitstekende voorzet van Lodi, maar de invaller vindt Thibaut Courtois op zijn weg. Een goede en broodnodige save, want een doelpunt voor Atlético zou Real nog een spannend wedstrijdeinde bezorgen.