3 - 3
90+6'
3 - 4
90+6'

Waasland-Beveren moet hopen dat Moeskroen maandag verliest van Antwerp of de rechtstreekse degradatie is een feit voor de Waaslanders. Waasland-Beveren leek in de extra tijd nog een punt uit de brand te slepen, maar verloor nog een punt door een goal van Selemani in de 96e minuut.

Waasland-Beveren - KV Kortrijk in een notendop:

• Sleutelmoment: Wanneer het winnende doelpunt in de 96e minuut wordt gemaakt, is het sleutelmoment snel gekozen. Al kon de beslissing ook veel vroeger gevallen zijn als KVK de vele kansen in het slot beter had benut.

• Man van de match: Die liep rond bij de verliezers. Michael Frey was haast onhandelbaar voor de bezoekende verdediging. De Zwitser scoorde 3 keer en had zomaar 2 assists kunnen uitdelen.

• Opvallend: Wanneer Kortrijk naar de Freethiel trekt, is het feest. In de afgelopen vijf duels werd er maar liefst 27 keer gescoord, waarvan 18 keer door de bezoekers.

Bekijk de goals uit Waasland-Beveren - Kortrijk (3-4)

Frey wist de valse start van de thuisploeg uit

Met nog twee wedstrijden te gaan stond Waasland-Beveren nog steeds vastgeroest op de laatste plek. Tegen KV Kortrijk moest er absoluut gewonnen worden om rechtstreekse degradatie te vermijden, maar na amper 3 minuten konden de plannen al in de vuilbak. Gano strafte een foutje genadeloos af en maakte de klus voor zijn ex-ploeg alleen maar zwaarder.

De donkere wolken kregen geen tijd om zich samen te pakken boven de Freethiel, want ook aan de overkant was het meteen raak. Ilic zweefde een kopbal van Vukotic nog knap uit zijn doel, maar Frey was goed gevolgd om de pass van Heymans in doel te tikken.

Wat volgde, was een nerveuze bedoening die bol stond van slechte passes en mislukte tackles. Wie goed zocht, kon hier en daar nog een kansje spotten. Frey legde de bal met een knap hakje perfect voor de voeten van Schryvers, die wild over schoot. Na een snelle tegenprik mikte Gueye de bal ook aan de overkant onbesuisd in de tribunes.

Niemand stoorde zich aan de billijke 1-1-tussenstand, maar Waasland-Beveren zette zijn voet nog even op het gaspedaal en dat loonde. Vlak voor rust tekende Frey voor zijn tweede van de middag wanneer hij Ilic kansloos liet met een onhoudbare kopbal.

VAR-strafschoppen zorgen voor het nodige drama

Een mak Kortrijk werd tijdens de rust wakker geschud door de donderpreek van coach Elsner. Die had het gewenste resultaat, want net als in de eerste helft moest Nordin Jackers zich al snel omdraaien. De hoekschop van de bezoekers ging volledig over de grond via Gano naar De Sart, die de bordjes al snel weer in evenwicht hing.

Waasland-Beveren ging nog voor de rust van de hel naar de hemel, maar kreeg van de bezoekers een retourticket wanneer de VAR een strafschopfout op Selemani opmerkte. De Comorees eiste de elfmeter zelf op en prikte de bal koelbloedig in het zijnetje.

Nicky Hayen gooide al zijn aanvallend geweld nog in de strijd, maar een zondvloed aan kansen bleef uit. Ilic en Jackers moesten zich elk nog onderscheiden wanneer respectievelijk Efford en Selemani onbegrijpelijk voor eigen succes gingen. In het slot kregen ook Dewaele en De Sart de kans om het genadeschot toe te dienen, maar het bleef bij losse flodders.

Om het voetbaldrama helemaal compleet te maken, kreeg ook Waasland-Beveren in de toegevoegde tijd een strafschop met de VAR in de rol van souffleur. Michael Frey aarzelde geen moment om zijn hattrick compleet te maken en zo leek het vel van Waasland-Beveren nog enigszins gered.

Leek, want we kregen nog een encore om duimen en vingers bij af te likken. Selemani kreeg nog twee uitgelezen kansen op de 3-4. De makkelijke eerste eindigde in de tribunes, de moeilijke tweede zoefde wel voorbij Jackers in doel. Daarmee viel ook meteen het doek over het doelpuntenfestijn en misschien ook over het verblijf van Waasland-Beveren in de hoogste afdeling.

Pijnlijke ontknoping voor Waasland Beveren: gelijkmaker in minuut 93, 3-4 in minuut 96

Hayen: "We staan met onze rug tegen de muur"

Waasland-Beveren-coach Nicky Hayen probeerde de afgelopen weken de druk weg te houden van zijn team, maar zag dat dat niet altijd werkte. “We kwam heel nerveus aan de aftrap en slikken dan ook al na 3 minuten een doelpunt. De groep heeft zich wel herpakt, kwam nog voor de rust verdiend op voorsprong en trokken we met een goed gevoel de kleedkamer in.”

Toch liep het al snel mis in de tweede partij. Hoe kwam dat? “In dat eerste kwartier na de rust waren de spelers helemaal verlamd en slikken we weer 2 doelpunten, waaronder een strafschop die in mijn ogen heel licht is. We strijden uiteindelijk weer 95 minuten lang en op strijdlust scoren we al een heel seizoen hoog. Alleen krijgen we te makkelijk doelpunten tegen.”

Door deze nederlaag moet Waasland-Beveren op de slotspeeldag 3 punten goedmaken op Moeskroen, dat zelf nog twee wedstrijden moet spelen. “We kunnen alleen maar bang afwachten wat Moeskroen maandag doet en dan pas weten we of we nog een laatste kans krijgen om een mirakel te voltrekken. We staan met onze rug tegen de muur.”

Leonardo Bertone gaf al aan dat het muisstil was in de kleedkamer en daar was ploegmaat Louis Verstraete het beste voorbeeld van. "We schieten onszelf weer in de voet en zullen morgen zien of er nog een kans is op behoud. Ik kan moeilijk positief zijn als we zo'n belangrijke wedstrijd verliezen. Voor mij is alles negatief."

Elsner: "Als coach kan je hier niet van genieten"

Met Luka Elsner was er ook een winnende coach, al kon die niet meteen tevreden zijn na afloop van het doelpuntenfestijn. “Ik kan je garanderen dat je als coach niet kan genieten van zo’n wedstrijd. Het was zo’n chaotische wedstrijd en je vertikt het dan ook nog eens om de vele kansen in de tweede helft af te maken, waardoor je de wedstrijd niet op slot kan doen.”

Was het dan enkel de schuld van de aanvallers? “Het is een collectieve schuld. Enerzijds zakten we te diep terug, waardoor we hen uitnodigden om aan te vallen en we te makkelijk rebounds weggaven. We slikken ook weer doelpunten op stilstaande fases, terwijl we voorin de veel counters niet afmaken.”

KV Kortrijk toonde na de rust ook een ander gezicht dan in de eerste helft. “We wisten dat het in de tweede helft anders moest en ik zag ook meteen meer snelheid en intensiteit. We zijn ook absoluut niet in vakantiestemming en wilden nog opschuiven in de rangschikking. Deze zege op het einde van het seizoen voelt aan als een opluchting.”

De score werd bovendien geopend door een ex-speler van Waasland-Beveren, Zinho Gano. "Ja, het was een echte rollercoaster, maar ik ben blij dat wij aan het langste eind trekken. Ik vind het ergens ook spijtig, want ik heb hier veel mooie momenten meegemaakt. Maar ja, dat is voetbal. De drie punten doen deugde en nu willen we het seizoen mooi afsluiten tegen KV Mechelen."

90+7'

Wat. Een. Wedstrijd.

Waasland-Beveren blijft met lege handen achter na een doelpuntenfestijn met 7 (!) treffers. Even leek het een verdiend punt te pakken dankzij de late VAR-strafschop, maar Selemani toonde geen genade in de 96e minuut.

90+6'

Het doelpuntenfestijn is compleet!

Waasland-Beveren moet zich dan toch gewonnen geven! Dewaele geeft de bal goed mee met Selemani op rechts en die maakt er met een strakke schuiver 3-4 van!

90+5'

Selemani mist onbegrijpelijk!

Waasland-Beveren mag KVK dankbaar zijn. Selemani heeft alle tijd om op aangeven van Makarenko een hoek uit te kiezen, maar trapt wild over!

90+4'

De zenuwen staan strak gespannen. Frey loopt zijn tegenstander pardoes omver en zo verliest Waasland-Beveren kostbare seconden.

90+3'
90+3'

Frey maakt zijn hattrick compleet!

De VAR gunt ook Waasland-Beveren een strafschop na een haakfout op Efford. Frey eist de strafschop op en maakt er vol overtuiging 3-3 van!

90+2'

Ook Waasland-Beveren krijgt een strafschop!

Efford werd inderdaad gehaakt. Frey kan er 3-3 van maken vanop de stip!

90+1'

Krijgt Waasland-Beveren ook een VAR-penalty?

Erik Lambrechts gaat even naar de beelden kijken. Hiernet ging Efford naar de grond na een licht contact.

90+1'

Opnieuw wordt de foute keuze gemaakt. De Sart geeft niet mee met Dewaele op rechts, ook niet met Selemani op links, maar gaat voor eigen succes.

90+1'

89'

88'

De Sart verzuimt het af te maken!

Selemani geeft de bal na een knappe dribbel af aan De Sart, maar die pingelt te lang en trapt de bal dan tegen de voeten van zijn belager.

86'

Waasland Beveren zet alles op alles!

Ook Faucher en Mertens worden nog in de strijd gegooid. Koita moet naar de kant, ook al stond hij er zelf nog geen halfuur op.

85'

Dewaele te zelfzuchtig!

Dewaele steekt het hele veld over en kan zomaar breedleggen, maar kiest voor eigen succes en mikt de bal via Jackers in hoekschop!

84'

De vroege voorzet van Verstraete is niet verkeerd en levert zelfs nog een hoekschop op. Albanese tikt tot bij Koita, maar die pass wordt onderschept door Dewaele.