4. 73' - Doelpunt - Vadis Odjidja Ofoe (1 - 1)
    Jupiler Pro League - speeldag 20 - 22/12/19 - 14:30
    73'
    1 - 1

Club Brugge heeft AA Gent geen eerste thuisnederlaag kunnen aansmeren. De competitieleider kwam wel voor in de Ghelamco Arena, maar Gent-aanvoerder Odjidja bracht gelijkheid op het scorebord.

KAA Gent – Club Brugge in een notendop:

• Sleutelmoment: Met nog twintig minuten op de klok begint Gent aan zijn slotoffensief. De Buffalo's verdienden een doelpunt en kregen dat ook: Odjidja rondde een knappe aanval overhoeks af.
    • Man van de match: De match in de match tussen aanvoerders Odjidja en Vormer werd overduidelijk gewonnen door de kapitein van Gent. Odjidja kon het beste overweg met de zware grasmat en zette de verdiende gelijkmaker op het bord.
    • Opvallend: Her en der werd vooraf gefluisterd dat Gent opnieuw spanning in de titelrace zou moeten brengen vanmiddag. De Buffalo's toonden zich een waardige concurrent in de titelstrijd, al blijft de kloof met Club wel 10 punten.

Bekijk de doelpunten:

Veel intensiteit maar weinig kansen in de eerste helft

Gent verloor dit seizoen nog geen enkele keer in de Ghelamco Arena. Met 25 op 27 behaalde het in eigen huis zelfs het quasi perfecte rapport. Club Brugge was dan weer de beste uitploeg en de ongenaakbare leider die als een stormram door de competitie denderde. Her en der werd gefluisterd dat Gent in deze topper van de 20e speeldag weer spanning in een al beslist kampioenschap zou moeten brengen.

De Buffalo’s losten de verwachtingen in een aantrekkelijk openingskwartier in. Gent was baas en dreigde met twee schichten van Jaremtsjoek binnen een handvol minuten. Mignolet stond zoals zo vaak dit seizoen pal. Aan de overzijde kreeg Ngadeu een bal via de eigen voet tegen de arm, maar Visser noch de VAR grepen in.

De Brugse reactie kwam er pas na een dik halfuur spelen. Een onzichtbare Tau werd dan al vervangen door De Ketelaere. De youngster dreigde zonder grote kansen af te dwingen, iets wat de volledige eerste helft trouwens typeerde: een aangenaam kijkstuk met veel intensiteit op een zware grasmat, zonder echte kansen.

Gent bewijst waarom het als voornaamste titelconcurrent wordt gezien

De tweede helft bracht het vuurwerk waar we aan de rust om hadden gevraagd. Sobol loste Ricca af op de linkerflank van Club en dat loonde op het uur voor de bezoekers. Een korte hoekschop van Vormer kwam bij de invaller terecht. Die schilderde het leer op de knikker van Dennis. De Nigeriaan liet Kaminski geen kans met een tegenvoetse kopbal.

De virtuele kloof tussen Club en Gent bedroeg na het openingsdoelpunt van Dennis al 13 punten. Niet waar de neutrale toeschouwer op had gehoopt en eigenlijk ook niet wat Gent verdiende. Met nog twintig minuten op de klok zetten de Buffalo's dan ook een slotoffensief in. Dat loonde meteen, want Odjidja rondde een combinatieaanval knap af met een overhoekse trap.

In het slot van de wedstrijd maakten beide ploegen nog aanspraak op de overwinning. Kums trof voor Gent nog de lat, Kaminski moest in één fase drie keer aan de bak om een nederlaag af te wenden. Met 1-1 worden de punten netjes verdeeld. Gent toonde zich een waardige uitdager van Club, maar de kloof met de leider blijft met 10 punten wel groot.

Mignolet: "Belangrijk om de kloof in deze fase even groot te houden"

Simon Mignolet had zoals altijd een eerlijke en juiste analyse klaar na de wedstrijd. "Het was een felbevochten wedstrijd, zoals de Slag om Vlaanderen hoort te zijn. Een punt is goed voor ons omdat we de kloof met Gent daarmee even groot houden, wat belangrijk is in deze fase van de competitie", zegt hij.

"Zowel Kaminski als ik speelden een goede wedstrijd, elk met een aantal sleutelreddingen. De 1-1 is daarom volgens mij terecht en voor ons een beter resultaat dan voor hen. Zij moesten meer winnen dan wij. We zijn erg tevreden met dit resultaat en willen de laatste wedstrijd voor de jaarwisseling nog winnend afsluiten. Dan kunnen we terugblikken op een geweldige eerste seizoenshelft", aldus nog de sluitpost van Club Brugge.

De coaches aan het woord

• Philippe Clement (coach Club Brugge): “Ik denk dat het logisch is dat wij iets meer tevreden zijn met het punt dan AA Gent. We staan 10 punten voor met nog een wedstrijd minder en Gent wou profiteren van onze verspilde krachten op donderdag. Mijn spelers zijn daar goed mee omgegaan en hebben hard gewerkt. Het eerste halfuur was overleven, maar daarna zijn we beter beginnen voetballen en kregen we de beste kansen. Naar het einde van de match toe waren we fysiek zelfs beter. Ik ben een erg trotse coach. Op mentaal en fysiek vlak leverden we een prima prestatie.”
    • Jess Thorup (coach AA Gent): "Of ik tevreden ben met het resultaat? Goede vraag. We speelden een uitstekende wedstrijd en waren misschien wel de beste ploeg. Wij gingen het beste om met de zware grasmat en creëerden de betere kansen. Daarom zou je nu teleurgesteld kunnen zijn. Maar over de prestatie van mijn team ben ik wel tevreden. We konden winnen, maar zijn ook op een wereldkeeper gestoten en troffen ook nog eens de lat. Anderzijds zijn we na een confrontatie met de sterkste ploeg in België nog altijd ongeslagen in eigen huis. Toch een realisatie om trots op te zijn."

90+4'

Afgelopen!

De topper tussen Gent en Club Brugge eindigt op 1-1. In een aangenaam kijkstuk vielen de doelpunten in de tweede helft. Dennis opende de debatten voor blauw-zwart, Odjidja maakte gelijk.
    90+3'
    90+3'
    Bezoes breekt de wellicht laatste aanval van de wedstrijd af met een professionele fout. Geel.
    90+2'
    Deli kopt het leer terug op Mignolet, die wat seconden wint voor de bezoekers. Iedereen blij met een punt?
    90+1'

90'
    Drie minuten extra.
    90'

Kaminski houdt Diatta tot tweemaal toe van de winning goal

90'
    88'

Kaminski!

Kaminski toont waarom hij al 200 wedstrijden op het hoogste niveau meedraait. Hij houdt eerst Diatta van de winning goal en duikt dan met gevaar voor eigen leven in de voeten van Vormer om uiteindelijk weer Diatta van een doelpunt te houden.
    88'
    Doelpuntenmaker Odjidja krijgt een applausvervanging. Bezoes mag nog drie minuten plus wat extra tijd meespelen.
    87'
    Kvilitaia glijdt weg op het gladde veld en krijgt daarbij de arm tegen de hand alvorens hij zelf tegen de arm van een bezoeker trapt. Visser fluit uiteraard voor de eerste handsbal.
    85'
    Mata doorziet het gevaar en komt gepast tussen. Hij lanceert meteen een nieuw aanvalssalvo door Diatta vrij te spelen op rechts. De voorzet op Dennis is goed, maar die talmt veel te lang. Kaminski duikt goed in de voeten.
    84'
    Sobol is plots weggeglipt op de linkerkant en hoeft maar een mannetje voor doel uit te kiezen, maar legt te hard terug. Het leidt ei zo na een Gentse counter in.
    83'

Club Brugge is weer op adem gekomen en schuift weer wat op

Eddy Snelders op Radio 1
    80'
    Dennis tikt een eenvoudige bal op rechts te diep voor Diatta. Hoongelach stijgt op uit de Gentse tribunes. De bezoekers hebben het Gentse stormpje wel doorstaan.