Ga naar de inhoud
penalty Kane
Kane-Kepa: 1-0.

Tottenham steekt vanaf de stip een kleine bonus op zak tegen Chelsea

 di 8 januari 2019 23:51
  1. 26' - Geel - Kepa Arrizabalaga
  2. 28' - Doelpunt strafschop - Harry Kane (1 - 0)
  3. 31' - Geel - Harry Winks
  1. 61' - Geel - Davinson Sánchez
  2. 64' - Verv. Willian door Pedro
  3. 76' - Verv. Ross Barkley door Mateo Kovacic
  4. 80' - Verv. Son Heung-min door Erik Lamela
  5. 80' - Verv. Callum Hudson-Odoi door Olivier Giroud
  6. 83' - Geel - Erik Lamela
  7. 90' - Verv. Harry Winks door Oliver Skipp
  8. 90+2' - Verv. Christian Eriksen door Fernando Llorente
Carabao Cup - speeldag 1 - 08/01/19 - 21:00
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
28'
Harry Kane
28'
Harry Kane
1 - 0

In de halve finales van de League Cup is er nog niets beslist tussen Tottenham en Chelsea. De thuisploeg boekte op Wembley een zuinige zege. Kane zette de eindstand op het bord vanaf de stip.

Bekijk het doelpunt:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Strafschop net voor het halfuur

Tottenham lijkt al een eeuwigheid naar een prijs te hunkeren, Chelsea-coach Sarri wil zijn prijzenkast eindelijk wat kleur geven. Genoeg motieven dus om in de heenmatch van de halve finales al iets te forceren, maar daar viel op het veld weinig van te merken.

 

Kort voor het halfuur brak de wedstrijd open. Arrizabalaga torpedeerde Kane in de zestien: een penalty was het logische gevolg, de Chelsea-doelman mocht niet mopperen met geel.

 

De VAR deed nog even zijn zegje, maar zag hoe Kane net niet vanuit buitenspel vertrokken was. Na veel vijven en zessen knalde de scherpschutter de 1-0 zelf onhoudbaar binnen.

Verdiende gelijkmaker komt er niet

Chelsea was even van slag, maar liet voor de pauze toch nog twee keer zijn tanden zien. Het beet die tanden evenwel stuk op het doelhout, want een deviatie van Kanté en een afgeweken voorzet van Hudson-Odoi kregen de paal als eindbestemming.

 

De 1-0 was ook na de pauze al bij al gevleid. De tweede helft was iets meer open, met na een waarschuwing van Kane vooral eenrichtingsverkeer van Chelsea.

 

De bezoekers morsten in een matige wedstrijd toch nog met de kansen, want Kanté, Hazard en Christensen konden de nul niet van het scorebord wissen. Dat moet over twee weken wel gebeuren als het toch nog naar de finale wil.

Fase per fase

90+3'

Einde

Afgefloten! Tottenham heeft een bonus te pakken tegen Chelsea. Over twee weken volgt de return.
90+3' tweede helft
90+2'
Gebeurt er nog iets in de extra tijd? Chelsea heeft nog een minuutje.
90+2'
wissel
90'
wissel
88'
Tottenham countert zich nog bijna naar de 2-0, maar Lamela heeft iets te veel duw- en trekwerk nodig om vrij voor doel te komen. De fase wordt afgefloten.
86'
We krijgen eindelijk nog eens een heet standje te zien. Gazzaniga krijgt een voorzet van Hazard niet onder controle, maar niemand is goed genoeg gevolgd om er van te profiteren.
83'
Tottenham Hotspur
82'
Bij Tottenham verkopen ze Hazard nog enkele beuken en trappen. Lamela komt zo in het boekje van de ref.
81'
Nog 10 minuten. Tottenham heeft een bonus op zak, maar die mag toch vrij gevleid genoemd worden. Op de strafschopfase na heeft Arrizabalaga zijn handschoenen amper vuil moeten maken.
80'
wissel
78'
De tweede helft van Tottenham is ontgoochelend, maar ook Chelsea kan nu al een tijdje niet meer aanspraak maken op de gelijkmaker. Ook de voorzet van Hudson-Odoi is een maat voor niets.
74'
Hazard schudt Dele van zich af en lepelt de bal dan tegen het lichaam van Alderweireld. De Rode Duivel kijkt hoopvol naar de scheidsrechter, maar Oliver gaat niet in op het verzoek.
73'
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
71'
Het spel verwatert weer wat meer. Vooral Chelsea laat zich in deze fase van de match op veel afval betrappen.
68'
In zijn laatste 3 League Cup-wedstrijden vond Eden Hazard de weg naar het doel. De Rode Duivel heeft nog een halfuurtje om er vier op een rij van te maken.