5. 80' - Doelpunt - Youssouf Niakaté (0 - 2)
Challenger Pro League - speeldag 7 - 21/09/18 - 20:31
80'
Youssouf Niakaté
0 - 2
80'

Union heeft zich (voorlopig) op de 2e plaats genesteld in 1e klasse B na een 0-2-zege bij de buren van Tubeke. De match lag een kwartier stil, omdat het licht plots was uitgevallen in het Stade Edmond Leburton.

Zowel Tubeke als Union kreeg 1 grote kans in de 1e helft. Henry verscheen moederziel alleen voor de doelman van de bezoekers, maar hij bleef niet koel genoeg, en ook Selemani verzuimde om nog voor de rust de score te openen.

Dat lukte hem na de rust wel. Een mooie actie over links mondde uit in een schot van Selemani, waar Defourny te weinig van zijn lichaam kon tegenzetten. De bal werd net áchter de lijn gekeerd.

5 minuten later viel plots het licht uit in Tubeke. De stroompanne was snel hersteld, maar het duurde een kwartiertje om de boel weer op gang te trekken. Hierna probeerde de thuisploeg nog wel de (licht)bakens te verzetten, maar het was topschutter Niakaté die er met zijn gouden linker de bal bijzonder fraai in de winkelhaak draaide.

Tubeke-Union 0-2

Doelpunten:

52' Selemani 0-1
79' Niakaté 0-2

Rode kaart:

95' Henry (2x geel, Tubeke)

Verslag van Tubeke-Union (Proximus League)