za 6 april 2019 23:52
  1. 28' - Geel - Lloyd Palun
  1. 72' - Verv. Nemanja Antonov door Mico Kuzmanovic
Jupiler Pro League - speeldag 3 - 06/04/19 - 20:00

Het bejubelde Moeskroen is in de play-offs helemaal stilgevallen. Tegen Cercle Brugge liep het tegen een 3e nederlaag op een rij op, waardoor het nu al uitgespeeld is. Cercle boekte slechts zijn 2e uitzege van het seizoen.

Bekijk de goals uit Moeskroen - Cercle Brugge (2-3)

Moeskroen - Cercle in een notendop:

•  Man van de match: Na een uur dacht niemand dat een Cercle-speler met deze titel ging lopen, maar dankzij de onverwachte comeback kan Bruno met deze titel gaan lopen. Hij reageerde alert bij de 1-1 om de fout van Butez af te straffen en mikte ook de verlossende 1-3 vanop de stip voorbij de geplaagde doelman.
  • Sleutelmoment: Op nog geen 5 minuten tijd gaat Moeskroen-doelman Butez twee keer in de fout. Bij de 1-1 lost hij de kopbal van Delacourt en enkele minuten later duwt hij de inzet van Ueda via de paal in eigen doel. Moeskroen komt de klap niet meer te boven.
  • Opvallend: In de reguliere competitie pakte Moeskroen na nieuwjaar uit met een geweldige 23 op 27. Na drie wedstrijden in de Play-offs pakte het nog geen enkel punt.
  • Quote: De blunderende doelman Butez: “Ik heb twee doelpunten op mijn kap en daar betaalt  de ploeg vanavond een hoge prijs voor. Het zijn mijn eerste fouten van het  seizoen en het is altijd teleurstellend wanneer het gebeurt, maar hier moet ik  van leren.”

90+5'

Moeskroen was een uur lang heer en meester en stond oververdiend op voorsprong, maar na een knappe remonte van Cercle en een helpende hand van Butez pakt Cercle zijn eerste zege van de Play-offs.
90+1'

90+1'
Vojvoda kan de bal twee keer op rij voorzetten maar Ueda staat even vaak op de juiste plaats op de bal te onzetten.
89'
Dussenne kan vrijstaand koppen op een Moeskroense hoekschop, maar de verdediger kan zijn poging niet de juiste richting meegeven. Zo wordt het een doeltrap voor Nardi.
87'

Maakt Moeskroen het nog spannend?

Kuzmanovic veroorzaakte hiernet nog een strafschop, maar zet dat nu enigszins recht. Met een prima gekruist schot laat hij Nardi geen schijn van een kans. Heeft Moeskroen nog een slotoffensief in petto?
82'

Bruno klaart de klus

Vanop de stip raakt Bruno wel voorbij Butez! Zo moet de Franse goalie zich al voor de derde keer omdraaien. Cercle lijkt zijn schaapjes op het droge te hebben na een geslaagde comeback.
80'

En een strafschop voor Cercle!

De bal blijft in de zestien meter na een hoekschop. Marega gaat ermee aan de haal en wordt overduidelijk neergehaald door de belabberde tackle van Kuzmanovic.
80'
Cercle kan nog eens uitbreken. Mercier behoudt centraal het overzicht en speelt Bruno aan op rechts, maar die mikt de bal op de goed uitgekomen Butez.
77'
Moeskroen lijkt geen vuist meer te kunnen maken en het is al Cercle dat de klok slaat. Hazard slingert zich in de zestien meter, maar botst op een lucide verdedigende Dussenne.
72'
70'
Het kan verkeren. Moeskroen was een uur lang baas en stond ook voor, maar Cercle heeft het heft overgenomen en staat nu zowaar aan de leiding.
65'

Butez gunt ook Ueda een doelpunt

Butez met een tweede foutje op rij! Ueda torent boven iedereen uit en kopt de hoekschop richting tweede paal. Butez lijkt de bal uit zijn doel te ranselen, maar duwt de bal via de paal in zijn eigen doel.
64'
Bongiovanni wil Butez verrassen met een rechtstreekse vrije trap vanop een meter of 30, maar de Fransman duwt de bal in hoekschop.
61'

Bruno straft de blunder van Butez af!

Delacourt knikt de vrije trap van Mercier nog recht op Butez, maar de Franse doelman lost de bal, waardoor Bruno er maar zijn voet hoeft tegen te zetten. Cercle komt zo gevleid langszij!
60'
Moeskroen mag nu niet met vuur gaan spelen. Gakpé zet twee tegenstanders vlotjes in de wind en zet voor, maar Bruno komt net te laat om het leer te beroeren.
57'

De lat houdt Moeskroen recht

De tweede helft lijkt met al het doelgevaar de tegenpool te zijn van de eerste. Nu is het Bongiovanni die vanop een meter of 20 uithaalt. Zijn zwabberbal spat uit elkaar tegen de dwarsligger!