Jupiler Pro League - speeldag 6 - 27/04/19 - 20:01
32'
Ambroise Gboho
32'
1 - 0

Westerlo heeft een goeie zaak gedaan in Groep A van Play-off II. De 1B-club behaalde zijn 2e overwinning en volgt met 9 punten op 2 punten van leider STVV en 1 van Charleroi. Gboho tekende voor de enige goal van de match.

Westerlo - Eupen in een notendop:

• Sleutelmoment: Op het halfuur opent Gboho de score voor Westerlo. Hij kopt netjes binnen op aangeven van De Schryver. Het blijkt meteen voldoende voor Westerlo om de punten thuis te houden.
  • Man van de match: Ambroise Gboho zorgde met z'n doelpunt voor een schaars lichtpunt. Zijn treffer was de apotheose van een mooie aanval, één van de weinige in deze slaapverwekkende wedstrijd.
  • Opvallend: Westerlo kon nog maar twee keer winnen in deze Play-off II. Twee keer gebeurde dat bovendien tegen de zelfde ploeg: Eupen.
  • Quote: "Ik ben blij met de overwinning, maar dit was onze minste wedstrijd.", zegt Westerlo-trainer Bob Peeters. "In de tweede helft hebben we niet meer het voetbal gebracht dat we de laatste weken brachten. We wilden 10 punten halen en tonen dat we niet het zwakke broertje zijn. We hebben nu 9 op 18 en het had al meer kunnen zijn, maar ik ben blij met de manier waarop we in deze play-offs spelen."

Bekijk de goal uit Westerlo - Eupen (1-0)

90+4'

Westerlo heeft een zuinige 1-0-overwinning geboekt tegen Eupen en springt zo in Groep A over KV Oostende naar de 3e plaats. Gboho zorgde voor de enige goal.
90+3'
Ook de extra tijd lijkt geen zoden meer aan de dijk te brengen voor Eupen. De bezoekers waren dan wel het bedrijvigst na de rust, kansen hebben ze amper gecreëerd.
90+1'

84'
Castro-Montes voert een knap individueel nummertje op. Hij snijdt vanaf links goed naar binnen en haalt uit met een laag schot, maar Van Langendonck laat zich niet verrassen.
80'
Echt vrolijk word je niet van deze wedstrijd. Eupen heeft dan wel meer balbezit, maar echt veel haast om te scoren maken ze niet.
79'
Doelpuntenmaker Gboho wordt naar de kant gehaald voor Naessens. Zijn treffer volstaat voorlopig voor de drie punten voor Westerlo.
77'
72'
69'
Eupen komt toch wat beter in de wedstrijd, terwijl Westerlo z'n greep wat lijkt te verliezen. Van Den Bogaert kan maar ternauwernood ingrijpen bij een kansrijke aanval van de bezoekers.
69'
65'
65'
61'
61'
Ocansey gaat wel heel opzichtig op zoek naar een penalty. Scheidsrechter D'Hondt laat zich niet vangen en geeft de spits geel voor een fopduik.
59'
Eupen kan het tij voorlopig niet keren. Het blijft ook in de tweede helft armoe troef.