Lionel Messi had met 2 goals in de tweede helft een groot aandeel in de zege van Barça.

do 4 oktober 2018 01:00
  1. 2' - Doelpunt - Philippe Coutinho (0 - 1)
  2. 14' - Geel - Toby Alderweireld
  3. 28' - Doelpunt - Ivan Rakitic (0 - 2)
  4. 41' - Geel - Victor Wanyama
  5. 43' - Geel - Erik Lamela
  1. 52' - Doelpunt - Harry Kane (1 - 2)
  2. 56' - Doelpunt - Lionel Messi (1 - 3)
  11. 87' - Verv. Arthur door Arturo Vidal
  12. 90' - Doelpunt - Lionel Messi (2 - 4)
  13. 90+1' - Verv. Sergio Busquets door Thomas Vermaelen
  14. 90+3' - Geel - Eric Dier
UEFA Champions League - speeldag 2 - 03/10/18 - 21:00
2'
Philippe Coutinho
0 - 1
2'
28'
Ivan Rakitic
0 - 2
28'
52'
Harry Kane
52'
Harry Kane
1 - 2
56'
Lionel Messi
1 - 3
56'
66'
Erik Lamela
66'
Erik Lamela
2 - 3
90'
2 - 4
90'

De topper in groep B is door Barcelona al winnend afgesloten op bezoek bij Tottenham. In een spectaculaire tweede helft kwam Tottenham tot twee keer toe terug in de wedstrijd, maar telkens was er Lionel Messi om het verschil te maken. Tottenham slikt een bittere pil en blijft met 0 op 6 achter.

Tottenham - Barcelona in een notendop

Sleutelmoment: Vroeg in de tweede helft scoort Kane de broodnodige aansluitingstreffer voor de Spurs, maar net wanneer de Londenaars overeind lijken te krabbelen, staat enkele minuten later Messi klaar om de score weer uit te diepen.

Man van de match: Met twee goals in de tweede helft heeft Messi een groot aandeel in de 6 op 6 voor Barcelona. Net op de moeilijke momenten stond de Argentijn klaar om zijn team over de streep te trekken.

Opvallend: Barcelona heeft op het hoogste Europese toneel telkens zijn match al winnend kunnen afsluiten in Wembley. De partij tegen Tottenham was de vierde ooit voor Barça in het heilige Londense stadion.

Barcelona lijkt gewonnen spel te hebben bij de rust

De wedstrijd kon niet slechter beginnen voor de thuisploeg. Na nog geen twee
minuten kwam de terugkerende doelman Lloris te ver uit zijn goal. Alba was
eerder op de bal en leverde Coutinho de openingsgoal aan op een presenteerblaadje.

Tottenham bracht na die opdoffer de wedstrijd meer in balans, maar op het halfuur vuurde Rakitic een pijnlijk nekschot af. De Kroaat nam aan de rand van het
strafschopgebied de bal op de slof en knalde via de paal de 0-2 ruststand binnen.

Messi de verlosser

Het was afwachten hoe Tottenham uit de kleedkamer zou komen, maar in tijden van nood kunnen de Spurs altijd rekenen op Kane. Net op het moment echter dat de Londenaars terug in de wedstrijd kwamen, achtte Messi de tijd rijp om zijn duivels te ontbinden. Hij zorgde andermaal voor een marge van twee doelpunten.

Maar nog was de wedstrijd niet voorbij. Net voorbij het uur zorgde Lamela met een afgeweken schot weer voor hoop in Wembley. Tottenham probeerde met de moed der wanhoop te zoeken naar de gelijkmaker, maar in de slotfase diende opnieuw Messi de doodsteek toe.

Barcelona en Inter hebben hun eerste twee duels al winnend afgesloten. Tottenham blijft achter met een 0 op 6. Al na twee speeldagen moeten de Spurs een achtervolging inzetten.

22:54

Barcelona blijft ongeslagen in Wembley

Het heeft bloed, zweet en tranen gekost, maar Barcelona heeft zijn 6 op 6 beet. Tottenham beet van zich af, maar zag in de tweede helft Messi excelleren met twee goals.
90+3'
90+1'
Tottenham blijft met lege handen achter. Met 0 op 6 wordt het nu al geen makkelijke klus voor Alderweireld en co om nog iets te maken van hun CL-campagne.
90+1'
90'

Messi met de doodsteek

Messi legt de wedstrijd in een definitieve plooi. De Argentijn trekt met 2 goals in de tweede helft zijn team over de streep. Opnieuw laat Suarez de bal mooi lopen voor Messi, die moederziel alleen staat om de bal voorbij Lloris te jagen.
87'

Zwaar programma Barça

Een mogelijk zege voor Barcelona is welgekomen na twee gelijke spelen in de competitie. Ook met het oog op de komende wedstrijden, zal een driepunter deugd doen. Na Tottenham volgens immers duels tegen Valencia, Sevilla, Inter en Real Madrid.
87'
84'
Lucas blijft de druk hoog houden. Met een flits zorgt hij ervoor dat hij het doel van Ter Stegen onder vuur kan nemen, maar de tackle van Piqué is geweldig. Op een van corners kopt Sanchez de bal in de handen van de Duitse doelman.
83'
82'

Mooie cijfers voor Messi.

81'
Lucas brengt zichzelf in stelling, maar zijn schot is te slap. Tottenham blijft jagen op de gelijkmaker.
79'
Pochettino brengt met Llorente nog wat extra stootkracht in het veld. Tottenham heeft nog een dikke tien minuten de tijd.