Ga naar de inhoud

Ervaring boven jeugd: Nadal gunt 16-jarige geen kans bij comeback in Madrid

 do 25 april 2024 18:59
Mutua Madrid Open
Darwin Blanch
Rafael Nadal (244)
einde
1
set 1
6
0
set 2
6

Rafael Nadal heeft zijn terugkeer in Madrid gevierd met een klinkende overwinning. De 16-jarige Darwin Blanch maakte geen schijn van een kans tegen de Spaanse grootmeester: 6-1, 6-0.

Eigenlijk had hij het toernooi liever overgeslagen. Maar Rafael Nadal, die waarschijnlijk aan zijn laatste seizoen bezig is, kon het toernooi van Madrid niet links laten liggen. Hij pakte er 5 keer de eindzege.

 

Dus ook al voelde hij zich "niet helemaal fit", toch nam hij het in de 1e ronde op tegen de nog maar 16-jarige Amerikaan Darwin Blanch.

 

Een uitdaging voor zijn blessuregevoelige lichaam werd het niet. Nadal had amper een uurtje werk met zijn jonge tegenstrever, die nog maar zijn 2e ATP-match speelde. Met 6-1 en 6-0 was het klasseverschil duidelijk.

 

In de volgende ronde wacht Nadal een grotere uitdaging, want dan neemt hij het op tegen Alex de Minaur, het nummer 11 van de wereld. De Australiër schakelde Nadal vorige week nog uit in de 2e ronde in Barcelona.

 

Nadal hoopt zich in Madrid klaar te stomen voor zijn (laatste?) Roland Garros. De 37-jarige Spanjaard won het grandslamtoernooi in Parijs maar liefst 14 keer.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.