Patrick Bevin bezorgt Israel belangrijke zege in degradatiestrijd, Quinten Hermans 5e

  Ronde van Romandië: Rit 3
  wegwedstrijd Wegwedstrijdbewolkt  18°Cdistance 165.1 km
  location 13:38: Valbroye - 17:31: Valbroye
  trophy Patrick Bevin
  einde
  startfinish
  0306090120165.1

   Slecht nieuws voor Lotto-Soudal vanuit Romandië. De Nieuw-Zeelander Patrick Bevin van Israel-Premier Tech sprintte iedereen uit het wiel in rit 3 en bezorgt zijn team levensbelangrijke punten in de strijd tegen de World Tour-degradatie. Ethan Hayter werd 2e, leider Rohan Dennis verstevigt zijn leidersplaats door een knappe 3e plaats. Met een 5e stek toonde Quinten Hermans zich andermaal de beste Belg.

   Bevin doet met winst goede zaakjes voor Israel-Premier Tech

   Het was vanaf de start al meteen klimmen geblazen voor het peloton. Na een resem aanvalspogingen wist die van Rémi Cavagna, Nans Peters en Krists Neilands als enige stand te houden. 

    

   De drie reden weg uit het peloton en zagen hun voorsprong oplopen tot meer dan vier minuten. Onder impuls van Jumbo-Visma en Ineos-Grenadiers werd het drietal uiteindelijk met nog tien kilometer te gaan toch bij de lurven gevat.

    

   In de laatste twee beklimmingen werd het peloton nog fel uitgedund maar kwamen er geen aanvallen meer van de klassementsrenners. In een rotvaart denderde het pak naar beneden en in een sprint won Patrick Bevin enigszins verrassend voor Ethan Hayter. 

    

   Leider Rohan Dennis finishte knap derde en blijft dus leider. Quinten Hermans zette alweer een mooie prestatie neer door als vijfde te eindigen.

    

   Met de overwinning van Bevin doet zijn ploeg Israel-Premier Tech een goede zaak in het WorldTour-klassement. Zij staan, net zoals Lotto-Soudal, in de degradatiezone en kunnen alle punten gebruiken.

   Rituitslag Rit 4Rituitslag Rit 4

   Fase per fase

   1. 17 uur 31. Patrick Bevin bezorgt Israel Premier Tech kostbare punten voor het WorldTour-klassement. Hij sprint overtuigend naar de zege. Hayter en Dennis vervolledigen het podium. .
   2. 17 uur 31. Bevin wint. Patrick Bevin wint de etappe! Hij neemt de kop in de sprint en niemand komt er nog over. .
   3. 17 uur 30. In een mum van tijd snelt het peloton het gat dicht. Ze hebben hun zinnen duidelijk gezet op een sprint.  .
   4. 17 uur 29. Taaramäe vlamt weg. Rein Taaramäe  (Intermarché-Wanty-Gobert) rijdt met een rotvaart weg uit het peloton. Houdt hij stand? .
   5. 17 uur 27. Rohan Dennis heeft zijn leiderstrui met succes kunnen verdedigen. De kans lijkt onbestaande dat hij ze vandaag nog verliest. .
   6. 17 uur 25. Sprinten? Het lijkt erop dat we weer gaan sprinten voor de zege. Ethan Hayter zit nog steeds in de kopgroep en maakt weer aanspraak op de zege. .
   7. 17 uur 23. Vlak voor de top worden er een paar aanvallen gelanceerd. Hirschi probeert met zijn sterke afdaling iets te forceren. .
   8. 17 uur 21. Een aanval van Verona (Movistar) zorgt voor wat animo in het peloton. Het lijkt onbegonnen werk voor de Spanjaard. Hij heeft 8 seconden op het pak. .
   9. Sédeilles. De laatste beklimming van de dag is de Sédeilles. De renners moeten 4,3 kilometer klimmen aan 4,7%.  . 17 uur 16.
   10. 17 uur 11. We hopen stiekem toch nog op wat vuurwerk op de laatste beklimming. Wie durft er de strijd aan te gaan? .
   11. 17 uur 07. Dylan Teuns komt eens piepen. De grote mannen manoeuvreren zich naar de kop van het peloton. Voor het eerst vandaag zien we Dylan Teuns. Hij nestelt zich in een vijfde positie. .
   12. 17 uur 06. Samensmelting. De kopgroep wordt met nog 20 kilometer te gaan, opgeslokt door het peloton. De koers kan opnieuw losbarsten. .
   13. 17 uur 03. In het peloton gaat het te snel voor Ethan Vernon. De renner van Quick Step-Alpha Vinyl moet lossen. .
   14. Dompierre (2). Daar is de Dompierre weer.  Dat staat synoniem voor 4,4 kilometer klimmen à 4,9%. . 17 uur 01.
   15. 16 uur 56. Het wordt moeilijk voor de kopgroep. De kopgroep lijkt een vogel voor de kat. Met de Dompierre in aantocht, lijkt dat de ideale springplank voor het peloton om de overige 40 seconden te overbruggen. .
   16. 16 uur 53. Binnen 10 kilometer beginnen we aan de laatste twee beklimmingen van de dag. Wordt de etappe daar in zijn plooi gelegd? .
   17. De kopgroep met Neilands, Peters en Cavagna. 16 uur 47.
   18. 1'46". De voorsprong van de leiders is gedaald tot onder de twee minuten. Het peloton deelt vandaag geen cadeautjes uit. . 16 uur 45.
   19. 16 uur 43. De strijd voor het klassement begint vandaag. Juan Ayuso (UAE).
   Ronde van Romandië
   -
   ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
   individuele tijdritLausanne - Lausanne5,1 kmHayterHayter
   1wegwedstrijdLa Grande Béroche - Romont178 kmTeunsDennis
   2wegwedstrijdEchallens - Echallens168,2 kmHayterDennis
   3wegwedstrijdValbroye - Valbroye165,1 kmBevinDennis
   4wegwedstrijdAigle - Zinal180,1 kmHiguitaDennis
   5individuele tijdritAigle - Villars-sur-Ollon15,8 kmVlasovVlasov