3e ritzege voor Remco Evenepoel in Noorwegen, nu zowaar in een vlak sprintje

  Ronde van Noorwegen
  wegwedstrijd Wegwedstrijddistance 182 km
  location 13u45: Flekkefjord - 18u10: Sandnes
  trophy Remco Evenepoel
  einde
  startfinish
  0306090120150182

   Remco Evenepoel heeft zijn hattrick in de Ronde van Noorwegen voltooid. Na een heuvelrit en een bergrit was hij nu de snelste in een vlakke aankomst. Evenepoel was met de andere klassementsmannen weggereden en had verrassend genoeg het snelste eindschot.

   Op papier was het niet bepaald een Evenepoel-rit, al bood het klimmetje in de drie lokale rondes rond Sandnes wel een kans voor avonturiers.

    

   De Ier Ben Healy was de sterkste overlever van een omvangrijke kopgroep. Op de laatste passage over het klimmetje dichtte Evenepoel zelf het laatste gaatje, waardoor hij zijn eigen kansen leek op te offeren.

    

   Healy reed zowaar nog eens weg van een elitegroepje, maar nogmaals liet Evenepoel het niet op zijn beloop.

    

   De top van het klassement mocht tegen elkaar sprinten. Evenepoel toonde nogmaals dat hij aan zijn punch gewerkt heeft, want hij schoot als eerste door de bocht en hield uiteindelijk nog vlot stand.

   Rituitslag Ronde van NoorwegenRituitslag Ronde van Noorwegen

   ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
   vanwegwedstrijdBergen - Voss174 kmRemco EvenepoelRemco Evenepoel
   vanwegwedstrijdUlvik - Geilo124 kmEthan HayterTobias Johannessen
   vanwegwedstrijdGol - Stavsro176 kmRemco EvenepoelRemco Evenepoel
   vanwegwedstrijdHovden - Kristiansand232 kmMarco HallerRemco Evenepoel
   vanwegwedstrijdFlekkefjord - Sandnes182 kmRemco EvenepoelRemco Evenepoel
   vanwegwedstrijdStavanger - Stavanger149 kmAlexander KristoffRemco Evenepoel

   Rit 5 - Ronde van Noorwegen

   1. 18 uur 47. Evenepoel wint! Remco Evenepoel doet het zowaar weer. Hij ging een beetje op wandel met Plapp in de sprint, maar hij balt uiteindelijk wel de vuist. Zijn 3e zege in Noorwegen. .
   2. 18 uur 45. Het is toch weer Evenepoel die Healy de das omdoet. We gaan sprinten met een klein groepje. .
   3. 18 uur 43. Ben Healy rijdt dan toch weer weg uit het groepje met de klassementsmannen. Daar gunnen ze elkaar het licht in de ogen niet. Wint de Ier dan toch? .
   4. 18 uur 43. Evenepoel dicht het laatste gaatje met een tussensprintje. In zijn wiel zitten slechts 6 à 7 renners. Wie heeft er nog snelle benen? Nog 2,5 kilometer. .
   5. 18 uur 42. Nog voor de top van de klim hebben ze de Ier in het verschiet. .
   6. 18 uur 42. We beginnen aan de laatste keer het klimmetje. Vine en Evenepoel schudden vooraan aan de boom. Wat doet dit met de voorsprong van Healy? .
   7. 18 uur 28. Bij Trek-Segafredo verzamelen ze zich aan de kop van het peloton, om Mads Pedersen in stelling te brengen voor straks. Vluchter Ben Healy heeft op de top van het klimmetje in de lokale ronde door Sandnes nog altijd iets meer dan een minuut voorsprong. .
   8. Tijdsverschil. Healy houdt nog iets meer dan een minuut over op het eerste deel van het peloton, waar leider Remco Evenepoel freewheelend rondpeddelt. Met Asgreen heeft hij ook nog een sterke ploegmaat aan zijn zijde. . 18 uur 18.
   9. 17 uur 49. Een kort overzicht van de wedstrijdsituatie. De eenzame vluchter Ben Healy heeft een voorsprong van een kleine minuut gesprokkeld op de omvangrijke kopgroep met onder anderen Kasper Asgreen en Michael Valgreen. Achter die 16-koppige groep sleurt Quick Step-Alpha Vinyl (op 2 minuten van Healy) aan het peloton. .
   10. 17 uur 43. "De eenzame vluchter" heet Ben Healy. Hoe sterk is de eenzame fietser die kromgebogen over zijn stuur tegen de wind zichzelf een weg baant? Ben Healy, de renner van EF Education-EasyPost, wekt het bovenstaande refrein van Boudewijn de Groot feilloos tot leven. De 21-jarige Ier trekt - met nog een slordige 40 kilometer voor de boeg - alleen op avontuur in het heuvelachtige gedeelte van de etappe.  .
   11. 16 uur 55. De voorsprong van de kopgroep slinkt zienderogen. In het peloton slaan de Belgische ploegen Quick Step-Alpha Vinyl en Alpecin-Fenix de handen in elkaar. Met succes: kopmannen Remco Evenepoel en Jay Vine zien de voorsprong van de vluchters gehalveerd worden tot een dikke twee minuten. .
   12. Windkracht 7. De wilde wieken van de windmolens spreken boekdelen. De wind raast momenteel over de Noorse fjorden. Zowel het peloton als de kopgroep beukt tegen een stevige tegenwind in. Waaiervorming lijkt haast onvermijdelijk. . 16 uur 53.
   13. + 4 minuten. Quick Step-Alpha Vinyl zet zich op kop van het peloton om de omvangrijke vluchtersgroep in het vizier te houden. Met een voorsprong van vier minuten duiken Asgreen en co de laatste 100 kilometer in. Evenepoel pedaleert rustig in de buik van het peloton. . 15 uur 59.
   Ronde van Noorwegen
   ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
   vanwegwedstrijdBergen - Voss174 kmRemco EvenepoelRemco Evenepoel
   vanwegwedstrijdUlvik - Geilo124 kmEthan HayterTobias Johannessen
   vanwegwedstrijdGol - Stavsro176 kmRemco EvenepoelRemco Evenepoel
   vanwegwedstrijdHovden - Kristiansand232 kmMarco HallerRemco Evenepoel
   vanwegwedstrijdFlekkefjord - Sandnes182 kmRemco EvenepoelRemco Evenepoel
   vanwegwedstrijdStavanger - Stavanger149 kmAlexander KristoffRemco Evenepoel