Bissegger geeft Ganna het nakijken in tijdrit van UAE Tour en onttroont sterke Philipsen

  UAE Tour: Rit 3
  individuele tijdrit Individuele tijdritzonnig  23°Cdistance 9 km
  location 11u15: Ajman - 13u30: Ajman
  trophy Stefan Bissegger
  einde
  startfinish
  09

   Stefan Bissegger heeft EF Education-EasyPost een eerste zege van het seizoen bezorgd. In de korte tijdrit van de UAE Tour klopte de Zwitser verrassend wereldkampioen Filippo Ganna (2e) en ex-wereldkampioen Tom Dumoulin (3e). Jasper Philipsen (Alpecin-Fenix) speelde zijn leiderstrui kwijt aan Bissegger ondanks een indrukwekkende tijdrit (10e).

   Na 2 sprintersetappes was het vandaag aan de tijdritspecialisten. In Ajman werkten de renners een tijdrit van 9 kilometer af over een vlak parcours met een U-bocht halverwege.

    

   Wereldkampioen Filippo Ganna was weer de topfavoriet vandaag. In de tijdrit van de Ster van Bessèges en in die van de Ronde van de Provence bewees de Italiaan 2 keer dat hij ook dit seizoen knappe resultaten kan boeken op zijn tijdritfiets.

    

   Vroeg in de wedstrijd kwam de snelste tijd op naam van Stefan Bissegger. De specialist van EF Education-EasyPost zette een toptijd neer. In het 1e deel reed hij met een gemiddelde snelheid van 60 km/h.

    

   Niemand kwam in de buurt van zijn toptijd, maar Ganna moest nog uit de startblokken schieten.

    

   Na 4,5 kilometer was Ganna 1 seconde trager dan de Zwitser. Bissegger ging op het puntje van zijn stoel zitten voor een nagelbijtend 2e deel van de tijdrit van de renner van Ineos.

    

   De wereldkampioen kon zich in het 2e deel niet herpakken en was finaal 7 seconden trager dan Bissegger. Tom Dumoulin (3e op 14"), Tadej Pogacar (4e op 18"), João Almeida (5e op 22") en Aleksandr Vlasov (8e op 25") zetten een goed resultaat neer voor het algemeen klassement, maar ze konden Bissegger niet aftroeven.

    

   Jasper Philipsen sloot het rijtje vandaag af en knalde in zijn rode leiderstrui naar de 10e beste tijd. 

   Rituitslag Rit 3Rituitslag Rit 3

   Fase per fase

   1. 13 uur 31. Stefan Bissegger wint tijdrit in UAE Tour! Niet Filippo Ganna, maar wel Stefan Bissegger is de snelste vandaag. Hij wint de tijdrit voor de wereldkampioen en Tom Dumoulin. .
   2. 13 uur 30. Jasper Philipsen knap 10e. Jasper Philipsen heeft een goeie tijdrit achter de rug. Hij heeft de 10 beste tijd en staat 3e in het algemeen klassement. .
   3. 13 uur 24. Stefan Bissegger heeft een toptijd neergezet vandaag in de 9 kilometer lange tijdrit. Filippo Ganna en Tom Dumoulin kunnen hem niet kloppen.  .
   4. 13 uur 20. Ook Tom Dumoulin kan Stefan Bissegger niet kloppen. Tom Dumoulin kan Stefan Bissegger niet kloppen, maar doet een uitstekende zaak in het klassement. Hij is 4 seconden sneller dan Tadej Pogacar.  .
   5. 13 uur 19. Jasper Philipsen begint in rode leiderstrui aan tijdrit. Jasper Philipsen begint als laatste aan de tijdrit. Hij won de 1e etappe van de UAE Tour en gisteren werd hij 2e. Er komen nog kansen voor de sprinters deze week. .
   6. 13 uur 18. Na Tom Dumoulin beginnen de sprinters aan hun tijdrit. Over een minuut vertrekt de laatste, Jasper Philipsen sluit het rijtje af. .
   7. 13 uur 14. Dumoulin 4 seconden trager dan Bissegger aan tussenpunt. Tom Dumoulin heeft een goed eerste deel achter de rug. Aan het tussenpunt heeft hij de 4e beste tijd: 4'30". Hij rijdt met een gemiddelde van 60 km/h. Hij is 4 seconden trager dan leider Stefan Bissegger. .
   8. 13 uur 13. 5e beste tijd voor Price-Pejtersen. Johan Price-Pejtersen komt gelukkig over de finish in Ajman. Hij zet de 5e beste tijd neer en doet beter dan zijn landgenoot Mikkel Bjerg. .
   9. 13 uur 10. Tom Dumoulin vertrekt. Tom Dumoulin (Jumbo-Visma) rijdt van het startpodium in Ajman. Hij kan een goeie tijdrit rijden en zo tussen de andere klassementsmannen terecht komen. Kan de Nederlandse kampioen tijdrijden de leiderspositie van Stefan Bissegger in gevaar brengen? .
   10. 13 uur 06. Pogacar heeft momenteel beste tijd van de klassementsmannen. Tadej Pogacar zet een goeie tijd neer in Ajman: 10'01". Dat is de 3e beste tijd na Stefan Bissegger en Filippo Ganna. Hij heeft momenteel de beste tijd van de klassementsmannen. Hij is 4 seconden sneller dan João Almeida. .
   11. 13 uur 05. 8e beste tijd voor Adam Yates. Adam Yates heeft een goeie tijdrit achter de rug. Hij heeft de 8e beste tijd. .
   12. 13 uur 01. Wereldkampioen bij de beloften vertrekt. Johan Price-Pejtersen (Bahrain-Vicotorius) vertrekt in Ajman. Hij is wereldkampioen tijdrijden bij de beloften. Wat doet de Deen vandaag? .
   13. 13 uur . 4e beste tijd voor Pogacar aan 1e tussenpunt. Tadej Pogacar heeft er een goed 1e deel op zitten. Hij heeft de 4e beste tijd aan het 1e tussenpunt: 4'31". Dat is 5 seconden trager dan leider Stefan Bissegger. Adam Yates heeft aan het tussenpunt de 12e beste tijd en is 5 seconden trager dan Pogacar. Tadej Pogacar doet 1 seconde beter dan zijn ploeggenoot João Almeida. .
   14. 12 uur 57. Vorig jaar won Filippo Ganna de tijdrit in de UAE Tour en strandde Stefan Bissegger op de 2e plaats. Mikkel Bjerg werd 3e. .
   15. 12 uur 55. Tadej Pogacar vertrekt. Na Adam Yates is het meteen aan Tadej Pogacar. Vorig jaar won de Sloveen de UAE Tour. Hij kan ook een goeie tijdrit rijden en een uitstekende zaak doen in het algemeen klassement. Zijn ploeggenoot João Almeida zette al een goeie tijd neer vandaag.  .
   16. 12 uur 54. Adam Yates begint aan tijdrit. Adam Yates (Ineos) vertrekt in Ajman. In 2020 schreef hij de UAE Tour op zijn naam en vorig jaar werd hij nog 2e na Tadej Pogacar. Yates moet een goeie tijdrit rijden om in de buurt te blijven van de andere klassementsmannen.  .
   17. 12 uur 49. De tijdrit van Fausto Masnada zit erop. Hij legde 9 kilometer af in 10'21". Klassementsmannen João Almeida en Aleksandr Vlasov doen beter. .
   18. 12 uur 46. Filippo Ganna is 7 seconden trager dan Stefan Bissegger. Bissegger heeft een toptijd neergezet in de tijdrit van de UAE Tour. Kan iemand hem nog kloppen? .
   19. 12 uur 45. Filippo Ganna komt niet aan tijd van Stefan Bissegger. Filippo Ganna wordt voor het eerst dit seizoen geklopt in de tijdrit. Hij kan de toptijd van Stefan Bissegger niet verbeteren. .
   UAE Tour
   -
   ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
   1wegwedstrijdMadinat Zayed - Madinat Zayed184 kmPhilipsenPhilipsen
   2wegwedstrijdAl Hudayriat Island - Abu Dhabi176 kmCavendishPhilipsen
   3individuele tijdritAjman - Ajman9 kmBisseggerBissegger
   4wegwedstrijdFujairah - Jebel Jais181 kmPogacarPogacar
   5wegwedstrijdRas al Khaimah - Al Marjan Island182 kmPhilipsenPogacar
   6wegwedstrijdDubai - Dubai180 kmVacekPogacar
   7wegwedstrijdAl Ain - Jebel Hafeet148 kmPogacarPogacar