Roche klimt naar eerste virtuele zege, leider Latour uit koers genomen

  Digital Swiss 5: Rit 3
  wegwedstrijd Wegwedstrijddistance 33 km
  location 17u15: Fiesch - 18u28: Nüfenenpass
  einde
  startfinish
  0102033

   Nicolas Roche heeft de derde etappe in de virtuele Ronde van Zwitserland gewonnen. De Ier van Sunweb was de beste op de slotklim naar de Nufenenpas. Pierre Latour lag lang op kop, maar werd gediskwalificeerd.

   De derde etappe in The Digital Swiss 5 is een vreemde etappe geworden. Pierre Latour schoot als een kogel uit de startblokken en reed in een mum van tijd een enorme voorsprong bij elkaar.

    

   Maar bij de eerste hellende stroken van de slotklim naar de Nufenenpas verdween de Fransman van AG2R uit de race. Hij werd blijkbaar uit koers genomen door de organisatie, omdat er een probleem was met zijn materiaal.

    

   Dat maakte de weg vrij voor Nicolas Roche. De Ier van Sunweb had vruchteloos gejaagd op Latour en lag plots op kop in de rit. Roche verzwakte niet op de steile stroken van de Nufenenpas en kwam juichend over de finish. Na de derde plaats in de virtuele Ronde van Vlaanderen en de tweede plaats in de eerste rit in Zwitserland heeft Roche zijn eerste virtuele zege te pakken.

   Het was een heel vreemd moment: Pierre Latour lag na een snelle start mijlenver voorop, maar verdween plots uit de koers. Volgens de organisatie was er een probleem met het kalibreren van zijn rollen. Latour liet inderdaad enorme waarden noteren.

    

   "Ik had het plan om als een bezetene te starten", reageerde Latour bij L'Equipe. "Ik had nooit gedacht dat ik het zou houden op de slotklim."

   Uitslag rit 3:
   1. Nicolas Roche (Ier-Sunweb) in 1u12'11"
   2. Ilnoer Zakarin (Rus-CCC) op 1'10"
   3. Larry Warbasse (VS-AG2R) 1'17"
   4. Chris Hamilton (Aus-Sunweb) 1'40"
   5. James Whelan (Aus-Education First) 1'51"
   6. Michal Kwiatkowski (Pol-Ineos) 2'05"
   7. Hermann Pernsteiner (Oos-Bahrain) 2'31"
   8. Louis Meintjes (ZAf-NTT) 2'54"
   9. Rein Taaramae (Est-Total) 3'08"
   10. Gavin Mannion (VS-Rally) 3'25"

   Fase per fase

   1. 18 uur 27. Finish: Roche wint! Nicolas Roche rijdt als eerste over de finish op de Nufenenpas. Na een podiumplaats in de eerste rit, wint hij nu de derde rit. .
   2. 18 uur 27. De ijlere lucht slaat op de benen bij Kwiatkowski. Hij zakt nog weg uit de top 5. .
   3. Laatste km. Nog 1 kilometer en Nicolas Roche is ervan verlost. De Ier van Sunweb is op weg naar zijn eerste virtuele zege. . 18 uur 24.
   4. 18 uur 23. Nino Schurter kan geen plaatsen meer goedmaken op de klim. De Zwitserse mountainbiker heeft het moeilijk en is uit de top 20 gezakt. .
   5. 18 uur 21. De posities in de top 5 lijken vast te liggen, maar Michal Kwiatkowski kijkt angstig achterom, want Chris Hamilton nadert zienderogen. Kan de Pool nog versnellen? .
   6. 18 uur 14. Van de grote namen bij de ronderenners doet Zakarin het uitstekend. We hadden ook veel verwacht van Primoz Roglic , de Sloveen haalt nog net de 20e plaats. Emanuel Buchmann is aan een remonte bezig, hij is al opgerukt naar de 15e plaats en kan de top 10 nog ruiken. .
   7. 18 uur 08. Even een update over de enige Belg in de wedstrijd: Steff Cras . Onze landgenoot van Lotto-Soudal rijdt in 35e positie. Een topnotering vandaag zit er dus wellicht niet in. .
   8. Steile stroken. Roche moet nu de steilste stroken van de slotklim proberen te temmen: 11% en 12%. . 18 uur 08.
   9. 18 uur 02. Tussenstand na 25km 1. Roche (Ier-Sunweb) 2. Zakarin (Rus-CCC) 3. Warbasse (VS-AG2R) 4. Kwiatkowski (Pol-Ineos) 5. Hamilton (Aus-Sunweb) 6. Vingegaard (Den-Jumbo) .
   10. Problemen nekken Latour. Er waren blijkbaar technische problemen bij Pierre Latour en daarom is de Fransman uit de wedstrijd genomen door de organisatie. . 17 uur 57.
   ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
   1wegwedstrijdbergetappeAgarn - Leukerbad27 kmRohan Dennis
   2wegwedstrijdFrauenfeld - Frauenfeld46 km
   3wegwedstrijdbergetappeFiesch - Nüfenenpass33 km
   4wegwedstrijdOberlangenegg - Langnau37 km
   5wegwedstrijdbergetappeCamperio - Disentis-Sedrun36 km