Van Avermaet valt net naast podium in Zwitserland, tijdrijder Küng wint

  Digital Swiss 5: Rit 2
  wegwedstrijd Wegwedstrijddistance 46 km
  location 17u15: Frauenfeld - 18u09: Frauenfeld
  einde
  startfinish
  010203046

   Stefan Küng heeft voor eigen volk de tweede rit in de virtuele Ronde van Zwitserland gewonnen. Hij reed van start tot finish aan de leiding. Greg Van Avermaet eindigde als vierde na een sprintje tegen Michael Matthews.

   De renners reden vandaag in Zwitserland een soort van criterium: 4 ronden van iets meer dan 11 kilometer in en rond Frauenfeld. Wie dacht dat het zou uitdraaien op een sprint, kwam wel bedrogen uit. Omdat je op het virtuele platform geen voordeel hebt aan in de wielen zitten, werd het een tijdrit.

    

   Dat was op het lijf geschreven van Stefan Küng. De Zwitser van FDJ draaide vanaf de start de gashendel open en sloeg meteen een mooie kloof. Hij verzwakte niet en hield ook Filippo Ganna, de Italiaanse hardrijder van Ineos af.

    

   Achter die 2 was er een mooie strijd tussen Greg Van Avermaet (CCC) en Michael Matthews (Sunweb) voor de derde plaats op het virtuele podium. De Australiër was onze landgenoot de baas met een snedige sprint in de laatste hectometers.

   Küng, die in de buurt van Frauenfeld woont, had niets aan het toeval overgelaten om te schitteren voor eigen volk. "We zijn eerder deze week het parcours op de weg gaan verkennen", lachte de Zwitser. "Ik heb ook gezorgd voor extra ventilatoren om de afkoeling te bevorderen."

   Uitslag rit 2:
   1. Stefan Küng (Zwi-FDJ) in 54'30"
   2. Filippo Ganna (Ita-Ineos) op 47"
   3. Michael Matthews (Aus-Sunweb) 1'28"
   4. Greg Van Avermaet (Bel-CCC) 1'33"
   5. Matteo Dal-Cin (Can-Rally) 2'24"
   6. Stephen Bassett (VS-Rally) 2'31"
   7. Rasmus Tiller (Den-NTT) 2'41"
   8. Kamil Gradek (Pol-CCC) 2'43"
   9. Michael Schär (Zwi-CCC) 2'47"
   10. Mitchell Docker (Aus-EF) 3'21"

   Greg Van Avermaet plooit zich dubbel op zijn rollen

   Silvan Dillier denkt even dat hij een tennisser is, maar hij krijgt geen handdoek

   Fase per fase

   1. 18 uur 12. Matthews sprint sneller dan Van Avermaet. In de laatste rechte lijn heeft Van Avermaet geen antwoord meer op het sprintje van Matthews. De Belg van CCC moet tevreden zijn met de vierde plaats. Ganna eindigde als tweede. .
   2. 18 uur 09. Küng wint! Stefan Küng heeft van start tot finish gedomineerd en is de verdiende winnaar van de tweede rit van The Digital Swiss 5. .
   3. Laatste km. Nog 1 kilometer voor Küng en dan mag hij het zegegebaar maken. . 18 uur 06.
   4. 18 uur 06. Van Avermaet plooit zich dubbel op de rollen.

    Van Avermaet plooit zich dubbel op de rollen

   5. 18 uur 04. Küng rijdt echt onbedreigd op de overwinning af. De Zwitser van FDJ kan al nadenken hoe hij zijn avatar zal laten juichen. .
   6. 18 uur . Sylvan Dillier denkt dat hij aan het tennissen is, maar niemand brengt hem een handdoek.

    Sylvan Dillier denkt dat hij aan het tennissen is, maar niemand brengt hem een handdoek

   7. 17 uur 57. Küng is net begonnen aan zijn laatste ronde. Hij heeft een veilige voorsprong op Ganna. En daarachter gaat de strijd tussen Van Avermaet en Matthews onverminderd voort. .
   8. Probleem bij Van Avermaet? In het virtuele Zwitserland staat Van Avermaet plots stil. Gelukkig lijkt het enkel om een netwerkprobleem te gaan, want hij rijdt meteen terug naar het wiel van Matthews. . 17 uur 55.
   9. Van Avermaet zet even voet aan de grond. 17 uur 55.
   10. 17 uur 54. De posities lijken min of meer vast te liggen. Küng verzwakt niet en houdt Ganna op afstand. Enkel voor de derde plaats op het podium lijkt er nog strijd: Matthews en Van Avermaet lossen elkaar van geen vin. .
   11. 17 uur 47. Behalve Van Avermaet zien we geen Belgen in de top 10. Van Hoecke en Vermeersch rijden wel in elkaar buurt op de plaatsen 15 en 16. .
   12. Küng heeft halve minuut. Tussenstand halfweg 1. Küng (Zwi) 2. Ganna (Ita) 28" 3. Matthews (Aus) 33" 4. Van Avermaet 35" . 17 uur 43.
   13. 17 uur 37. Met Van Avermaet ben je nooit klaar, ook niet op de rollen. Onze landgenoot is weer tot bij Matthews gereden en rijdt weer op de derde plaats rond in het virtuele Zwitserland. .
   14. 17 uur 35. Na een van de 4 ronden lijkt de strijd om de overwinning tussen 4 renners te gaan: Stefan Küng, Filippo Ganna, Michael Matthews en Greg Van Avermaet. .
   15. Van Avermaet, Ganna en Matthews maken jacht op Küng. 17 uur 35.