• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  EK volleybal van Tigers eindigt in 1/8e finales tegen grootmacht Rusland

  EK volleybal

  Rusland 
  set
  België 
  25
  1
  22
  25
  2
  15
  21
  3
  25
  25
  4
  22
  3
  1

  De Belgische volleybalvrouwen hebben geen 2e keer op een rij kunnen stunten op het EK. Ondanks een sterke prestatie moesten de Yellow Tigers na 4 sets toch hun meerdere erkennen in meervoudige Europees kampioen Rusland.

  De Yellow Tigers toonden meteen hun tanden tegen Rusland. Ze lieten zich niet imponeren door het nummer 5 van de wereld en stoomden naar een bonus van 6 punten. Maar de Belgen konden hun knalstart niet verzilveren. Vooral receptiefouten deden de Tigers de das om.

   

  Na de nipte 25-22-winst in set 1 hadden de Russen in set 2 duidelijk wel hun goede spel gevonden. Ze dicteerden de wet en haalden het met 25-15. Het had een mokerslag kunnen zijn voor België, maar de Yellow Tigers rechtten de rug en haalden in de derde set een waanzinnig niveau. De jonge Belgen verrasten en snoepten Rusland een set af: 21-25.

   

  Even werd er al gedroomd van een nieuwe stunt, maar die zat er niet in. Rusland nam een uitstekende start in set 4, maar het vuur van de Belgen was nog niet gedoofd. Ze knokten zich weer op gelijke hoogte om in het slot uiteindelijk toch het hoofd te buigen. De 1/8e finales zijn dus het eindstation geworden voor deze jonge Belgische ploeg na een fantastisch EK.

  "Er zat een stunt in vandaag, maar het blijft een prachtige zomer"

  "Ik heb een dubbel gevoel", gaf coach Gert Vande Broek toe. "Ik ben ervan overtuigd dat we hadden kunnen winnen. Er zat een stunt in, maar dan hadden we de perfecte match moeten spelen. De 1e set geven we iets te makkelijk uit handen. Er was een gebrek aan alertheid. Ook in de 4e set maken we vermijdbare fouten. Als het 2-2 wordt, wil ik het nog wel zien. Dan ligt de druk bij Rusland."

   

  "Het was een goeie match van ons en het was vooral ook een heel sterk EK. Ik onthoud al het positieve van deze zomer. Hier zullen we waarschijnlijk 9e worden, maar moreel staan we hoger. We staan hier met een jonge ploeg. Er is progressie mogelijk en die zal er ook komen. Het was een prachtige zomer, maar het had een exceptionele zomer kunnen zijn."

  Van Gestel: "We mogen trots zijn op onze zomer"

  Herbots: "We hebben schitterende dingen laten zien"

  Fase per fase

  1. 17 uur 30. Rusland klopt België met 3-1.

   Rusland klopt België met 3-1

  2. 17 uur 24. Rusland wint! De Belgen mogen het EK met opgeheven hoofd verlaten na een puike prestatie tegen Rusland. De jonge Yellow Tigers snoepten het nummer 5 van de wereld een set af, maar meer zat er niet in. Rusland stoot door naar de kwartfinales.
  3. 17 uur 20. De Yellow Tigers kunnen de kloof niet helemaal dichten en de Russen sluipen weer stilletjes weg. Het EK van de Belgen lijkt er straks op te zullen zitten, maar ze knokken wel tot het eind.
  4. 17 uur 13. Het is bewonderenswaardig hoe de Yellow Tigers blijven knokken. Marc Willems.
  5. 17 uur 08. Ik vrees dat de vliegtuigtickets zo stilaan geboekt mogen worden. Marc Willems.
  6. 17 uur 07. Een moeilijk moment in deze vierde set voor de Belgen. Rusland loopt weer weg tot een voorsprong van 6 punten. .
  7. 17 uur 05. Na die slechte start in deze set, blijven we knabbelen aan de voorsprong van de Russen. Marc Willems.
  8. 16 uur 53. België wint de 3e set! .

   België wint de 3e set!

  9. 16 uur 52. België pakt een set! We hadden het vooraf niet durven te dromen, maar de Belgen hebben een set gepakt tegen Rusland: 1-2. "Een fantastische prestatie", is commentator Willems lyrisch.
  10. 16 uur 51. 3 setballen. Ongelooflijk. De Belgen kunnen hier een set afsnoepen van de Russen. De Yellow Tigers hebben drie setpunten te pakken. .
  11. 16 uur 47. De Belgen ogen vol strijdlust in het slot van deze derde set. Rusland neemt een time-out.
  12. 16 uur 45. Wie het slot van de set graag op tv meepikt, kan dat. Dadelijk start de uitzending op Canvas.
  13. 16 uur 34. Het feit dat dit jonge Belgische team op voorsprong staat tegen Rusland is op zich al een prestatie. Koen Hoeyberghs.
  14. 16 uur 30. De Belgen komen zowaar nog eens op voorsprong: 4-6. .
  15. 16 uur 30. In set 2 speelden de Russen op een heel hoog niveau. En dat kan niet blijven duren, zelfs niet bij Rusland. Koen Hoeyberghs.
  16. 16 uur 21. België moet ook de 2e set aan Rusland laten.

   België moet ook de 2e set aan Rusland laten

  17. 16 uur 20. Rusland op 2-0. In de tweede set waren de Belgen een vogel voor de Russische kat. De Russen domineerden en versierden 10 setpunten. Het tweede was het juiste. De Belgen kijken nu tegen een dubbele achterstand aan. Kunnen ze nog blijven vechten?
  18. 16 uur 18. In deze set liepen we vanaf het begin een beetje achter de feiten aan. Marc Willems.
  19. 16 uur 07. In set twee hebben de Russen duidelijker de touwtjes in handen. "Het gaat een stuk moeilijker voor de Belgen, dat is duidelijk", zegt commentator Willems.
  20. 16 uur . Yellow Tigers verliezen nipt de 1e set.

   Yellow Tigers verliezen nipt de 1e set