• home
 • video
 • pas verschenen

  Duivels rekenen niet en worden groepswinnaar (tegen wil en dank?)

  1. 33' - Geel - Leander Dendoncker
  2. 19' - Geel - Youri Tielemans
  1. 86' - Verv. Adnan Januzaj door Dries Mertens
  2. 79' - Verv. Trent Alexander-Arnold door Danny Welbeck
  3. 74' - Verv. Thomas Vermaelen door Vincent Kompany
  4. 51' - Doelpunt - Adnan Januzaj (0 - 1)

  België heeft met een B-elftal een eveneens verzwakt Engeland verslagen met 1-0, dankzij een klasseflits van Adnan Januzaj. Hierdoor belandt België als groepswinnaar in de moeilijkere tabelhelft. Maandag spelen de Belgen tegen Japan in de 1/8e finales.

  Ruime samenvatting van Engeland - België (0-1)

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Engeland - België in een notendop

  • Sleutelmoment: Een kwartier na de openingstreffer van Januzaj krijgt Rashford een uitgelezen kans om de Engelsen langszij te brengen. Oog in oog met Courtois heeft hij de hoek maar voor het uitkiezen, maar hij mikt naast.
  • Man van de match: Adnan Januzaj zorgde voor hét moment van de avond met een heerlijk doelpunt. Een knappe schijnbeweging liet Rose hulpeloos achter en ook Pickford had geen verhaal tegen de verfijnde trap van de Rode Duivel. Z’n eerste goal voor de nationale ploeg is er meteen één om in te kaderen.
  • Opvallend: Voor het tweede WK op rij slagen de Rode Duivels erin om alle drie hun groepswedstrijden te winnen. Vier jaar geleden pakten ze ook 9 op 9 tegen Algerije, Rusland en Zuid-Korea.

  Beste kansen voor België in povere eerste helft

  Winnen was geen prioriteit voor de Rode Duivels, dat was al voor de aftrap op het wedstrijdblad te zien. Liefst 9 wissels voerde Roberto Martinez door, enkel Boyata en Courtois bleven staan. Bij Engeland verdwenen naast topschutter Harry Kane nog 7 namen uit de basis.

   

  Toch begonnen de Engelsen best fel aan de wedstrijd, na een slechte terugspeelbal van Thorgan Hazard moest Courtois al na amper twee minuten aan de bak op een poging van Vardy. Maar na een schuchter begin toonden ook de Belgen hun tanden. Of toch zeker hun talent.

   

  Met een heerlijke klasseflits zette Tielemans Pickford aan het werk, de doelman kon de knal maar net wegtikken. Meteen daarna verging het Pickford minder goed toen hij een poging van Batshuayi niet onder controle kreeg, maar de bal werd nog net van de lijn gekeerd.

   

  Na een veelbelovende start zakte het niveau. Pas iets voor het halfuur viel er weer iets te beleven. Na een knappe borstcontrole haalde Fellaini snoeihard uit, maar ook nu stond er een Engelsman in de weg op de lijn. De toeschouwers kregen het er niet warm van, onder boegeroep maakte scheidsrechter Skomina een einde aan een bloedeloze eerste helft.

  Bekijk de goal uit Engeland - België (0-1)

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Prachtgoal van Januzaj bezorgt Rode Duivels de volle buit

  Na de rust zorgde Engeland voor het eerste gevaar. Rashford profiteerde bijna van Belgisch balverlies, hij krulde de bal naast. Dan deed Januzaj het beter. Met een knappe sleepbeweging zette hij Rose in de wind om de bal dan met een prachtige penseelstreek in doel te schilderen. Na amper 5 minuten in de tweede helft stond het plots 0-1 voor België.

   

  Engeland kon (of wou?) niet meteen reageren. Iets voorbij het uur zette Vardy Rashford met een slim passje op weg naar de gelijkmaker, maar die mikte onbegrijpelijk naast. Een kwartier voor het einde mocht Kompany als vervanger van Vermaelen eindelijk aan z’n WK beginnen. Hij zag hoe in de slotfase ook Welbeck nog dicht bij de gelijkmaker kwam, Fellaini stond in de weg.

   

  Mertens ontpopte zich in de slotfase bijna als vanouds tot supersub. Pickford had een prima redding nodig op een knap afstandsschot van de invaller. Na een mooie actie van Batshuayi op de achterlijn mocht hij het samen met Fellaini ook eens van dichtbij proberen, maar geen van beiden kwam tot een goed schot.

   

  De laatste kans op de 0-2 was opnieuw voor Fellaini, hij mikte ze in het zijnet. Zo winnen de Rode Duivels net als vier jaar geleden hun 3 groepswedstrijden en treffen ze Japan in de 1/8e finales. Afspraak maandagavond om 20u.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 93. Einde. Winnen was geen prioriteit voor de Duivels, maar ze hebben het toch gewoon gedaan. Een heerlijke goal van Januzaj bezorgde de Rode Duivels een 0-1-overwinning én de groepswinst. Daardoor komen de Belgen wel in de zware linkerhelft van de tabel terecht. Eerstvolgende opdracht: de 1/8e finale tegen Japan, maandagavond om 20u.
  3. tweede helft, minuut 91. Daar zijn de Duivels alweer! Fellaini wordt perfect gelanceerd in de zestien, maar plant de bal dan met een onbesuisd schot in het zijnet. Het is een klein mirakel dat het nog steeds slechts 0-1 staat.
  4. tweede helft, minuut 91. Alweer alarmfase rood voor de Engelsen. Knappe actie van Batshuayi die even dolt met de Engelsen en de bal laag voor doel brengt. Daar krijgen zowel Fellaini als Mertens de kans op de 0-2, maar in het geharrewar komt geen van beiden tot een goed schot.
  5. tweede helft, minuut 88. Pickford houdt Mertens van de 0-2. Mertens staat nog maar net tussen de lijnen of hij maakt er bijna 0-2 van. Tielemans legt goed opzij voor de invaller en die haalt in één tijd snoeihard uit. Pickford zweeft de bal met een knappe redding uit doel. In de nasleep waagt ook Hazard nog zijn kans, maar zijn schot wordt afgeblokt.
  6. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij België, Dries Mertens erin, Adnan Januzaj eruit
  7. tweede helft, minuut 85. Applauswissel voor Januzaj. Januzaj mag onder luid gejuich een punt achter z'n wedstrijd zetten. Thierry Henry fluistert de doelpuntenmaker nog wat in, Mertens is zijn vervanger.
  8. tweede helft, minuut 83. Fellaini voorkomt de 1-1. Welbeck staat amper op het veld of hij maakt er bijna 1-1 van. Hij neemt een afvallende bal meteen op de slof, Fellaini staat gelukkig voor de Belgen precies in de baan van het schot.
  9. tweede helft, minuut 82. "Worden we de derde ploeg met 9 op 9?". Filip Joos.