Brazilië swingt ook niet tegen Servië, maar is wel groepswinnaar

  1. 35' - Doelpunt - Paulinho (0 - 1)
  2. 33' - Geel - Adem Ljajic
  3. 10' - Verv. Marcelo door Filipe Luís
  1. 89' - Verv. Aleksandar Mitrovic door Luka Jovic
  2. 82' - Verv. Filip Kostic door Nemanja Radonjic
  3. 80' - Verv. Philippe Coutinho door Renato Augusto
  4. 75' - Verv. Adem Ljajic door Andrija Živkovic
  5. 70' - Geel - Aleksandar Mitrovic
  6. 68' - Doelpunt - Thiago Silva (0 - 2)
  7. 66' - Verv. Paulinho door Fernandinho
  8. 49' - Geel - Nemanja Matic
  35'goal Paulinho0 - 1
  68'goalThiago Silva0 - 2

  Zonder zich echt moe te maken heeft Brazilië zich verzekerd van groepswinst in groep E. Een flauw Servië kon de Goddelijke Kanaries niets in de weg leggen en ging met 0-2 de boot in. Brazilië speelt in de 1/8e finales tegen Mexico. Servië strandt op de 3e plaats.

  Bekijk de goals uit Servië - Brazilië (0-2)

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Servië - Brazilië in een notendop:

  • Sleutelmoment: Net op het moment dat Servië kwam opzetten, valt het doelpunt aan de overkant. Thiago Silva kopt de 0-2 tegen de netten en de Serviërs in de touwen.
  • Man van de match: Neymar lijkt naar zijn beste vorm toe te groeien. De Brazilianen keken maar al te vaak naar hun nummer 10 om het verschil te maken en dat lukte een paar keer aardig. Uiteindelijk schotelde hij zijn ploegmaats de 0-2 voor met een welgemikte hoekschop.
  • Opvallend: Brazilië sluit de eerste ronde op een WK nu al voor de 10e keer op een rij af als groepswinnaar. In 1978 werd het tweede met een gelijk aantal punten als Oostenrijk.

  Barça-duo brengt Brazilië op voorsprong

  Brazilië begon als leider aan de laatste speeldag, maar de buit was allesbehalve binnen. Aan een punt hadden Neymar en co genoeg om door te stoten naar de 1/8e finales, maar daar zouden ze niet op gokken.Een Servische zege zou de Brazilianen zomaar uit het toernooi kunnen kegelen.

   

  Na amper drie minuten mikten Gabriel Jesus en Coutinho de bal respectievelijk tegen doelman Stojkovic en ploegmaat Neymar, maar de actie werd achteraf nog afgevlagd voor buitenspel. Halfweg de eerste helft stond Jesus niet buitenspel, maar talmde hij te lang en knalde hij een nieuwe kansvol tegen Milenkovic.

   

  Aan de overkant leek Mitrovic het Braziliaanse gebrek aan efficiëntie af te straffen, maar een omhaal is toch niet op het lijf geschreven van de bonkige spits en zo mikte hij de bal knullig over het doel van een verder werkloze Alisson. De Brazilianen leken wakker geschud en met een prachtige pass zette Coutinho zijn Barça-ploegmaat Paulinho op weg naar Stojkovic, die de 0-1over zich gelepeld zag worden.

  Paulinho tikt perfecte voorzet van Coutinho over de doelman binnen: 0-1

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Brazilië klaart de klus na Servisch offensief

  Na de koffie konden de Serviërs aanvankelijk geen vuist maken, maar Neymar en co maakten geen aanstalten om de voorsprong koste wat het kost uit te diepen. Op het uur kwam Servië dan toch opzetten. Allison duwde een voorzet tegen het hoofd van Mitrovic, maar Thiago Silva stond op de goeie plek om het vel van zijn doelman te redden.

   

  Niet veel later mikten Milinkovic-Savic en opnieuw Mitrovic hun kansen naast het doel en recht op Alisson. De boodschap was aangekomen bij de Brazilianen, die leken te beseffen dat een tweede doelpunt geen overbodige luxe zou zijn. Twintig minuten voor tijd mikte Neymar een hoekschop perfect op de knikker van Thiago Silva en die verdubbelde de Braziliaanse voorsprong.

   

  Servië kon daar niets meer tegen inbrengen. Neymar was in de absolute slotfase zelfs nog twee keer dichtbij de 0-3, maar twee keer stond Stojkovic nog in de weg. Dankzij deze vlotte overwinning wordt Brazilië groepswinnaar en komt het in de 1/8e finales uit tegen Mexico.

  Servië - Brazilië in 2 minuten

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Einde. Brazilië moest niet diep gaan tegen Servië om de groepswinst binnen te halen. Coutinho en Neymar schreven elk een assist op hun naam.
  2. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  3. De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Neymar (Brazilië), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt. tweede helft, minuut 93.
  4. tweede helft, minuut 93. Neymar raakt zelf niet voorbij Stojkovic. De Braziliaanse dribbelkont probeert de Servische goalie te omspelen, maar Stojkovic laat zich niet vangen en trekt aan het langste eind.
  5. Redding van Vladimir Stojkovic (Servië), die de bal al duikend kan pareren. tweede helft, minuut 93.
  6. Neymar (Brazilië) haalt uit met zijn rechter... tweede helft, minuut 93.
  7. Andrija Živkovic (Servië) trapt met zijn linkervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 92.
  8. Er komen 3 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  9. tweede helft, minuut 90. Exit Mitrovic. Aleksandar Mitrovic kon de bakens niet verzetten en wordt naar de kant gehaald. De 20-jarige Luka Jovic speelde nog maar één keer bij de grote jongens, maar wordt wel veel een grote toekomst voorspeld.
  10. tweede helft, minuut 90. Servische doelman gunt Neymar geen 0-3.

   Servische doelman gunt Neymar geen 0-3

  11. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Servië, Luka Jovic erin, Aleksandar Mitrovic eruit
  12. tweede helft, minuut 89. Zwitserland opnieuw op voorsprong. Daardoor tellen Shaqiri en co even veel punten als Brazilië, maar ze komen nog twee doelpunten te kort voor groepswinst.
  13. tweede helft, minuut 87. Stojkovic houdt Neymar van de 0-3. Vanuit het niets duikt Neymar op voor de neus van Stojkovic, maar met een gelukkige armbeweging houdt de Servische goalie de 0-3 uit zijn doel.
  14. Neymar (Brazilië) kan niet besluiten, want de doelman kwam gepast tussen met zijn handen. tweede helft, minuut 86.
  15. tweede helft, minuut 83. Neymar trapt over. Willian trekt de bal goed terug naar achteren, maar de botsbal wordt door Neymar over het doel van Stojkovic getrapt.
  16. Neymar (Brazilië) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 83.
  17. tweede helft, minuut 82. Neymar schiet botsende bal over.

   Neymar schiet botsende bal over

  18. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Servië, Nemanja Radonjic erin, Filip Kostic eruit
  19. tweede helft, minuut 81. Nog 10 minuten. Een slotoffensief lijkt er niet meer in te zitten voor de Serviërs. De groepsfase lijkt dan ook het eindstation te worden in deze lastige groep.

  Mitrovic: "Veel meer druk bij Brazilië"

  Brazilië is al dertien wedstrijden ongeslagen (negen zeges, vier gelijke spelen), maar Aleksandar Mitrovic heeft er vertrouwen in dat zijn land die reeks kan doorbreken.

   

  De hoop van Servië rust dan ook op de schouders van de ex-spits van Anderlecht, die zes van de tien doelpunten die Servië in 2018 maakte voor zijn rekening nam.

   

  "Eerlijk, ik zie niet in waarom we Brazilië niet zouden kunnen verslaan", vertelde Mitrovic dinsdag. "Ik denk ook dat er bij hen veel meer druk ligt en zolang we in de wedstrijd blijven, zal die druk alleen maar groter worden. Ik schat onze kansen goed in."

   

  Bij een gelijkspel gaat Brazilië zeker door naar de achtste finales en is Servië afhankelijk van het resultaat in de wedstrijd tussen Zwitserland en Costa Rica, die elkaar op hetzelfde moment in Nizjni Novgorod treffen.

  De situatie in groep E: