• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Geen sprookje voor Australië, Peru krijgt eindelijk waar het recht op heeft

  1. 45' - Geel - Yoshimar Yotún
  2. 18' - Doelpunt - André Carrillo (0 - 1)
  3. 10' - Geel - Mile Jedinak
  1. 88' - Geel - Mark Milligan
  2. 79' - Geel - Paolo Hurtado
  3. 79' - Verv. André Carrillo door Wilder Cartagena
  4. 72' - Verv. Tom Rogic door Jackson Irvine
  5. 66' - Geel - Tom Rogic
  6. 63' - Verv. Renato Tapia door Paolo Hurtado
  7. 60' - Geel - Daniel Arzani
  8. 58' - Verv. Robbie Kruse door Daniel Arzani
  9. 53' - Verv. Tomi Juric door Tim Cahill
  10. 50' - Doelpunt - Paolo Guerrero (0 - 2)

  Australië is dankzij de salonremise in Denemarken-Frankrijk uitgeschakeld op het WK. De Australiërs konden bovendien hun eigen opdracht – winnen van Peru – niet tot een goed einde brengen. Peru sloot zijn degelijke WK dan weer af met een verdiende driepunter.

  Bekijk de goals uit Australië - Peru (0-2)

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Australië - Peru in een notendop:

  • Sleutelmoment: Kort na de rust neemt Guerrero het laatste greintje hoop bij de Australiërs weg. Met een afgeweken schot bezorgt hij Peru een 0-2-voorsprong en de Socceroos een mentale tik.
  • Man van de match: De Peruaanse supporters moesten tot de laatste wedstrijd wachten op de eerste goal van hun team op dit WK, maar dat was er dan wel eentje dat kon tellen. Met een heerlijke volley tekende André Carrillo voor de 1e Peruaanse WK-goal sinds Guillermo la Rosa in 1982.
  • Opvallend: Australië moet voor de 4e keer op 5 WK-deelnames al na de groepsfase z’n biezen pakken. Enkel op het WK van 2006 in Duitsland raakte het tot in de 8e finales om daar nipt te verliezen van Italië, de uiteindelijke wereldkampioen.

  Carrillo veegt de nul weg met een prachtige goal

  Enkel een overwinning kon Australië mogelijk nog in het toernooi houden en dus trokken de Socceroos meteen in de aanval. Dat leverde heel veel balbezit, maar bijzonder weinig concrete kansen op. Dan deed Peru het beter. Pas na 18 minuten kwamen ze een eerste keer piepen en hoe! Met een heerlijke volley bezorgde Carrillo Peru z’n 1e goal op dit WK en een verrassende 0-1-voorsprong.

   

  De opdracht voor Australië werd zo nog wat moeilijker. Rogic probeerde het op z’n eentje te forceren, maar na een knappe dribbel botste hij op doelman Gallese. Tien minuten voor de rust kwam Australië dicht bij de gelijkmaker. Rogic lag alweer aan de basis met een knappe doorsteekpass op Kruse, maar Santamaria kon zijn voorzet naar Leckie nog net onderscheppen.

   

  Combinerend lukte het niet voor de Australiërs en ook de stilstaande fases leverden weinig op. Sainsbury kreeg kort voor de rust nog een aardige kopbalkans op een vrije trap van Mooy, maar opnieuw ontbrak het aan efficiëntie.

  Guerrero heeft meeval, Cahill niet

  Efficiëntie was er wel bij Peru, al hadden de Zuid-Amerikanen ook wat meeval bij de start van de tweede helft. Cueva kreeg de bal met wat geluk tot bij Guerrero en die maakte er amper 5 minuten na de rust met een afgeweken schot 0-2 van.

   

  Over & out voor Australië, waar ouderdomsdeken Tim Cahill nog mocht aantreden voor z’n vierde WK. Slechts vier spelers slaagden erin om op 4 WK’s te scoren, maar Cahill wist het rijtje met Pele, Uwe Seeler, Miroslav Klose en Cristiano Ronaldo niet meer aan te vullen. Op het uur was hij er het dichtst bij, zijn volley op een hoekschop werd afgeblokt.

   

  Australië bleef z’n stinkende best doen, maar miste kwaliteit om de Peruanen echt in verlegenheid te brengen. Peru kwam zelfs nog dicht bij de 0-3, toen een harde knal van Flores op de paal belandde. Een einde in mineur dus voor Australië, Peru kan met opgeheven hoofd huiswaarts keren.

  Van Marwijk over periode als bondscoach: "Geen succes, maar ook geen mislukking"

  "We hebben in onze 3 wedstrijden goed gepresteerd", reageerde Bert van Marwijk, die zoals aangekondigd afzwaait als bondscoach van Australië.

   

  "Ik wil mijn periode als bondscoach geen succes noemen, maar ook geen mislukking. We hebben hier goed gevoetbald, maar konden het niet uitdrukken in doelpunten. We misschien bij Australië de kwaliteiten om het verschil te maken op dit niveau."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96. Einde. Het WK van Australië eindigt in mineur met een nederlaag tegen Peru, dat ook huiswaarts moet. Carrillo opende de score met een parel, Guerrero zorgde voor de 0-2-eindstand.
  2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 95. De Peruanen tikken de wedstrijd rustig uit. De Peruaanse supporters vinden het geweldig en begeleiden elke tik met een enthousiaste "olé".
  4. tweede helft, minuut 91. 4 extra minuten. Australië krijgt nog vier extra minuten om nog een goaltje mee te pikken. Aan strijdlust ontbrak het de socceroos vandaag zeker niet, aan kwaliteit helaas wel.
  5. Gele kaart voor Mark Milligan van Australië tijdens tweede helft, minuut 88
  6. tweede helft, minuut 88. Ook Milligan loopt nog tegen een gele kaart aan voor een stevige tackle op Cueva. Veel maakt het allemaal niet meer uit. Zowel Peru als Australië zijn aan hun laatste minuten op dit WK bezig.
  7. tweede helft, minuut 86. "Het is een echte cupmatch. Het gaat snel van links naar rechts, ook al gebeurt er verder niks.". Stef Wijnants.
  8. tweede helft, minuut 81. Peru komt plots nog dicht bij de 0-3. Een harde knal van Flores spat uiteen op de paal. Bovendien steekt de grensrechter, alweer opvallend laat, z'n vlag de hoogte in voor voorafgaand buitenspel.
  9. tweede helft, minuut 80. Hurtado gaat onnodig hard in duel. Dat vindt ook scheidsrechter Karasev en dus duwt die de Peruaan een gele kaart onder de neus.
  10. Gele kaart voor Paolo Hurtado van Peru tijdens tweede helft, minuut 79
  11. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Peru, Wilder Cartagena erin, André Carrillo eruit
  12. tweede helft, minuut 78. Applauswissel voor Carrillo. Derde wissel bij de Peruanen. Groot applaus voor doelpuntenmaker Carrillo, Cartagena is zijn vervanger.
  13. tweede helft, minuut 73. Cahill op zoek naar goal. Cahill wil maar wat graag nog een goal meepikken op zijn laatste WK, dat deed hij ook al op de vorige 3 WK's. Hij komt opnieuw bijzonder dicht in de buurt, maar de voorzet van Behich is niet goed. De ontgoocheling staat op het gezicht van Cahill te lezen.
  14. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij Australië, Jackson Irvine erin, Tom Rogic eruit
  15. tweede helft, minuut 69. "Australië blijft z'n stinkende best doen, maar het volstaat niet.". Stef Wijnants.
  16. tweede helft, minuut 67. Rogic breekt een Peruaanse counter af en dat komt hem op een gele kaart te staan. De derde al voor Australië in deze wedstrijd.
  17. Gele kaart voor Tom Rogic van Australië tijdens tweede helft, minuut 66
  18. tweede helft, minuut 63. Vervanging bij Peru, Paolo Hurtado erin, Renato Tapia eruit
  19. tweede helft, minuut 63. Ook bij Peru wordt er gewisseld. Tapia ruimt plaats voor Hurtado. De Peruaanse supporters blijven intussen vrolijk feesten in de tribunes, voor Australië driegt een einde in mineur.

  Peru is al uitgeteld

  Na 36 jaar mocht Peru eindelijk nog eens aantreden in een WK-eindronde, maar het avontuur is al in de groepsfase geëindigd. De flitsende Peruanen kregen nochtans voldoende kansen tegen Denemarken om in het toernooi te blijven. Maar na twee 1-0-nederlagen tegen Denemarken en Frankrijk is het WK-verhaal afgelopen.

   

  Voor Australië staat er wel nog veel op het spel, want het kan Denemarken nog uit de tweede ronde houden. Maar daar komt wel wat geluk en rekenwerk bij kijken. Australië heeft immers nog maar 1 punt, Denemarken 4.

  Drie belangrijke voorwaarden voor Australië

  De eerste voorwaarde: Australië moet winnen van Peru. Bij een gelijkspel of nederlaag mogen de Australiërs hun koffers pakken. Dan wordt het misschien tijd om een veldgoal te scoren, want beide WK-treffers van Jedinak kwamen er vanaf de strafschopstip.

   

  De tweede voorwaarde: hopen dat Frankrijk zijn favorietenrol ook kan waarmaken met een zege tegen Denemarken. Les Bleus azen op groepswinst om zo Kroatië, de vermoedelijke winnaar van groep D, te ontlopen in de achtste finales.


  De derde voorwaarde: kijken naar het doelsaldo of de gele kaarten. Denemarken staat er op dit moment beter voor qua doelsaldo, maar dat kan snel veranderen als de eerste twee voorwaarden worden vervuld. Bij een gelijk doelsaldo kunnen de gele kaarten de doorslag geven, en dat is positiever voor Australië (3) dan Denemarken (4).