Ga naar de inhoud
Frankrijk en Denemarken scoren niet in flauwe match.
FIFA Wereldkampioenschap
speeldag 3

FIFA Wereldkampioenschap klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Frankrijk
7
3
2
0
1
3
1
2
Denemarken
5
3
1
0
2
2
1
3
Peru
3
3
1
2
0
2
2
4
Australië
1
3
0
2
1
2
5
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Frankrijk
0
0
0
0
0
0
0
2
Denemarken
0
0
0
0
0
0
0
3
Peru
0
0
0
0
0
0
0
4
Australië
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Frankrijk
0
0
0
0
0
0
0
2
Denemarken
0
0
0
0
0
0
0
3
Peru
0
0
0
0
0
0
0
4
Australië
0
0
0
0
0
0
0
DenemarkenFrankrijk
wisselspelers
coaches
scheidsrechter
Sandro Ricci
stadion
Luzhniki Stadium
toeschouwers
78011

Frankrijk is groepswinnaar zonder te overtuigen, ook Denemarken naar 1/8e finales

 di 26 juni 2018 19:49
Denemarken
einde
0-0
Frankrijk
  1. 45+3' - Geel - Mathias Jørgensen
  1. 50' - Verv. Lucas Hernandez door Benjamin Mendy
  2. 60' - Verv. Pione Sisto door Viktor Fischer
  3. 75' - Verv. Andreas Cornelius door Kasper Dolberg
FIFA Wereldkampioenschap - speeldag 3 - 26/06/18 - 16:00

Frankrijk heeft ook in zijn derde groepswedstrijd geen indruk gemaakt. Tegen Denemarken werd het 0-0, waardoor de twee ploegen zich plaatsen voor de volgende ronde.

Denemarken - Frankrijk in een notendop:

  • Sleutelmoment: Het laatste fluitsignaal maakte na 90 lange minuten een einde aan een wedstrijd die niemand leek te willen winnen. Denemarken was maar al te blij met een punt en de bijhorende kwalificatie voor de 1/8e finales.
  • Man van de match: Nabil Fekir viel in bij de Fransen en vuurde nog twee pogingen af op het Deense doel. Veel meer gevaar kregen we na de rust niet meer te zien. Een eervolle vermelding gaat naar iedereen die de wedstrijd van begin tot einde heeft uitgekeken.
  • Opvallend: Deze wedstrijd leverde na 38 wedstrijden een eerste brilscore op. Nog nooit duurde het zo lang voor een WK-wedstrijd op 0-0 eindigde.

Denemarken en Frankrijk zijn blij met een punt

Voor de laatste groepswedstrijden in Groep C was enkel Frankrijk al zeker van een plaatsje bij de laatste 16. Denemarken prijkte op de tweede plek en kon enkel nog een plekje zakken mocht het verliezen van de Fransen en als Australië zich sterker toonde dan Peru. Veel rekenwerk dus en dat toonde zich ook op het veld.

 

Bij Denemarken toonde Martin Braithwaite zich aanvankelijk erg gretig, maar hij deemsterde al snel weg. De Denen lieten de bal aan de leider in de groep, maar veel konden de Fransen daar ook niet mee aanvangen. Toch kon Hernandez Giroud op het kwartier eens bereiken, maar vanuit een lastige hoek raakte hij niet verder dan de veilige handen van Kasper Schmeichel.

 

Door het lage tempo en een gebrek aan drang naar voren, was het aftellen naar de rust. Toch kwam Eriksen op het half uur nog bijna tot een schot. Aan de overkant konden Griezmann en Dembele wel afdrukken, maar hun voorzichtige pogingen konden Schmeichel nooit aan de twijfelen brengen.

Vandenbempt: "Het publiek gaat nog eens fluiten en ze hebben overschot van gelijk"

Enkel Fekir kan toeschouwers wakkerschudden

Na de rust ging het van kwaad naar erger. Geen van beide teams leek te willen scoren om het veilige gelijkspel niet in gevaar te brengen. Op het uur moest Mandanda zich toch nog eens tonen, maar in twee tijden klemde hij de vrije trap. Enkele minuten later mikte diezelfde Eriksen een afvallende bal dan weer naast het doel van de doelman van Marseille.

 

Het tempo zat in een neerwaartse spiraal en enkel invaller Fekir kon de aanwezige toeschouwers nog twee keer doen opschrikken. Zijn eerste poging pegelde hij nog in de verkeerde kant van het zijnet en zo’n tien minuten voor tijd moest Schmeichel zich nog enigszins strekken om een nieuwe doelkans te pareren.

 

Het laatste fluitsignaal en de puntendeling stemden de 22 spelers en hun bondscoaches tevreden, maar daar dachten de 78.011 toeschouwers anders over. Een oorverdovend fluitconcert rolde van de tribunes, maar veel verandert dat niet aan het resultaat. Frankrijk plaatst zich als groepswinnaar voor de 1/8e finales. Denemarken komt als tweede in de volgende ronde allicht uit tegen Kroatië.

Degryse over Frankrijk-Denemarken: "Je kan niet naast het woord 'salonremise'"

Deense bondscoach: "Hebben lat hoog gelegd: geweldig dat het gelukt is"

  • Age Hareide (bondscoach Denemarken): "Dit is het resultaat dat we nodig hadden. Het is de eerste keer dat we zo compact verdedigden en niet hoog druk gingen zetten. We wisten dat Frankrijk erg efficiënt is op de counter, waardoor we dus gegroepeerd achteraan bleven. We hadden een punt nodig tegen een van de beste teams ter wereld. Dat het 0-0 werd, bevalt me prima. Het zou dom geweest zijn om hen veel ruimte te geven. De spelers hebben hun truitje echt nat gemaakt. Ze waren heel gedisciplineerd. We wilden bij de beste 16 van de wereld zijn en hebben de lat dus hoog gelegd. Het is geweldig dat de spelers daar in geslaagd zijn."
  • Didier Deschamps (bondscoach Frankrijk): "De Denen waren tevreden met een punt, wij ook. Het resultaat beviel iedereen en het had geen zin om risico's te nemen. We hebben gedaan wat we moesten doen. Nu komt het er op aan om goed te recupereren voor onze 1/8e finale. Die volgt al over 4 dagen."

Fase per fase

90+4'

Einde

De wedstrijd zit er op. Na een erg flauwe vertoning laten Frankrijk en Denemarken erg weinig zien, maar gaan ze wel door naar de volgende ronde.
90+4' tweede helft
90+2'

3 - extra time

Er komen 3 minuten extra tijd bij.
90+1'
Mbappé slalomt zich een baan tussen de Deense verdedigers en legt terug tot bij Giroud, maar die komt niet tot een schot.
90'

Drie minuten extra tijd

De vierde scheidsrechter is een fan van leedvermaak. Hij laat de toeschouwers nog drie minuten langer afzien.
89'
Het is nog eens aan de Fransen om te tikken. Krijgen we überhaupt nog een doelkans te zien?
86'

Nog vijf minuten

Zoveel tijd hebben de Fransen en de Denen nog om de eerste brilscore van het toernooi te vermijden. De vraag is of een van beide daar zin in heeft.
85'

Fekir zorgt opnieuw voor een gevaarlijk

84'
Frankrijk komt nu wel even opzetten, maar de Denen plooien massaal terug en zo is er geen doorkomen aan.
83'

Fekir dwingt Schmeichel tot een redding

Het is al tien minuten geleden, maar het volgende doelgevaar komt opnieuw op naam te staan van Nabil Fekir. Schmeichel gaat goed plat en houdt de 0-0 op het bord.
82'
Tien minuten voor tijd kan Schmeichel de bal secondenlang onder de schoenzool houden zonder dat er een Fransman zelfs maar aan denkt om druk te komen zetten. Het publiek antwoordt met een zoveelste fluitconcert.
81'
79'
Intussen is ook Kylian Mbappé tussen de lijnen gekomen. Kan het Franse goudhaantje het verschil maken?
78'

Nog een kwartier te gaan

We blijven samen met de toeschouwers hopen dat we alsnog iets te zien krijgen, maar naar alle waarschijnlijkheid wordt ook het slotkwartier een maat voor niets.
76'
Andreas Cornelius heeft de Franse verdediging lang genoeg op de proef gesteld en mag gaan rusten. Kasper Dolberg mag laten zien waarom hij bij Ajax speelt.
75'
Mendy krijgt vandaag alle tijd om zijn voorzetten te oefenen. Deze keer kan Giroud zijn hoofd er wel tegenzetten, maar zijn poging mist alle richting.
73'
Delaney komt slecht neer op zijn arm na een contact met Mendy en trapt de bal nog zelf buiten. Het lijkt al bij al nog mee te vallen, want de halve Amerikaan kan toch nog verder spelen.