• home
 • video
 • pas verschenen

  Beerschot Wilrijk is ondanks puntenverlies winnaar van het weekend

  einde
  11
  1. 87' - Verv. Arsenio Valpoort door Mael Lepicier
  2. 85' - Doelpunt - Guy Dufour (1 - 1)
  3. 82' - Geel - Gregory Grisez
  4. 78' - Verv. Loris Brogno door Mohamed Messoudi
  5. 77' - Verv. Danzell Gravenberch door Guy Dufour
  6. 76' - Geel - Loris Brogno
  7. 74' - Doelpunt - Dante Vanzeir (1 - 0)
  8. 68' - Geel - Fazli Kocabas
  9. 67' - Geel - Danzell Gravenberch
  10. 57' - Verv. Tarik Tissoudali door Dante Vanzeir
  11. 55' - Geel - Tom Van Hyfte
  12. 52' - Verv. Stijn De Smet door Saviour Godwin
  74'Dante Vanzeir1 - 0
  85'Guy Dufour1 - 1

  Beerschot Wilrijk is van de hel naar de hemel gegaan op zaterdag. Toen Roeselare op het Kiel laat 1-1 maakte, opende de deuren van de hel zich voor Beerschot Wilrijk. Maar door het verlies van KV Mechelen zaterdagavond staat Beerschot Wilrijk met dat punt een speeldag voor het einde alleen aan de leiding in de tweede periode.

  Wedstrijdgegevens

  Doelpunten:

  72' Vanzeir 1-0,

  83' Dufour 1-1

  Eerste helft om snel te vergeten

  Beerschot Wilrijk kon vooraf wel enkele excuses op de mat leggen. Het miste vijf sterkhouders door schorsing en ziekte en kwam zo gehavend aan de aftrap. Ook het hobbelige veld werkte de zoektocht naar een vierde zege op een rij niet in de hand.

   

  De eerste helft was geen propaganda voor het 1B-voetbal. Veel slordigheden en weinig combinatievoetbal resulteerden in bitter weinig kansen. Het waren zowaar de bezoekers die beter voor de dag leken te komen, maar ook zij wisten o zo moeilijk een bal tussen de palen te krijgen. 

  Dufour knalt titelhoop aan flarden

  De tweede helft had wat meer om het lijf. Beide ploegen gingen op zoek naar een doelpunt en voornamelijk de thuisploeg leek daar enkele keren dicht bij te komen. Spits Noubissi was drie keer in even veel minuten gevaarlijk en zette zelfs één maal de 1-0 op het bord, maar het feest ging niet door want hij stond buitenspel.

   

  Uitstel is geen afstel, dacht Vanzeir tien minuten later. De jonge Belg was even voordien ingevallen en verraste met een voorzet-schot doelman Biebauw aan de eerste paal. Het Kiel in extase, maar op zo'n vijf minuten van het einde volgde een anticlimax. Dufour mocht aanleggen en trapte de 1-1 uiterst mooi voorbij Vanhamel.

  Bekijk een samenvatting van de wedstrijd:

  Fase per fase

  1. einde, 18 uur 51. EINDE: 1-1. Beerschot Wilrijk laat kostbare punten liggen. Het kwam nog verdiend op voorsprong via Vanzeir, maar Dufour knalde Roeselare in het slot nog op gelijke hoogte. Serieuze domper voor Beerschot Wilrijk dat bang moet afwachten wat KV Mechelen doet.
  2. tweede helft, minuut 90. We krijgen 4 minuten extra tijd. Nog 4 minuten dus voor de thuisploeg om de situatie om te gooien.
  3. tweede helft, minuut 87. Beerschot Wilrijk gaat ook effectief op zoek naar de winnende treffer. De kopbal van Placca op voorzet van Messoudi gaat over.
  4. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Roeselare, Mael Lepicier erin, Arsenio Valpoort eruit
  5. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 85 door Guy Dufour van Roeselare. 1, 1.
  6. tweede helft, minuut 84. 1-1! Dufour, tevens een invaller, laat Vanhamel kansloos met een lage schuiver. De bezoekers komen met een enig mooie goal, maar wel redelijk onverwacht, langszij. Een aangeslagen Beerschot Wilrijk moet weer op zoek naar de winnende treffer.
  7. tweede helft, minuut 83. Messoudi net niet. De thuisploeg blijft de meest gevaarlijke ploeg. De pas ingevallen Messoudi komt net te laat om de bal binnen te koppen.
  8. Gele kaart voor Gregory Grisez van Beerschot Wilrijk tijdens tweede helft, minuut 82
  9. tweede helft, minuut 80. Grisez gaat iets te hevig verhaal halen bij de scheidsrechter. Een gele kaart is het verdict voor de Beerschot Wilrijk-verdediger.
  10. tweede helft, minuut 79. Invaller Godwin wil de gelijkmaker op het bord trappen, maar zijn schot vliegt ver naast.