• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Damme voorkomt Mechels puntenverlies tegen OHL

  1. 38' - Geel - Sascha Kotysch
  2. 37' - Doelpunt - Igor De Camargo (1 - 1)
  3. 25' - Doelpunt - Mathieu Maertens (0 - 1)
  1. 90+1' - Rood - David Hubert
  2. 90+1' - Geel - Thomas Henry
  3. 90+1' - Verv. Gustav Engvall door Clément Tainmont
  4. 89' - Verv. Bartosz Kapustka door Yannis Mbombo
  5. 89' - Verv. Sascha Kotysch door Samy Kehli
  6. 85' - Doelpunt - Joachim Van Damme (2 - 1)
  7. 80' - Verv. Nikola Storm door Tim Matthys
  8. 78' - Verv. Joeri Dequevy door Yannick Aguemon
  9. 73' - Geel - Koen Persoons
  10. 65' - Verv. Laurent Lemoine door Williams Togui Mel
  11. 55' - Geel - Joachim Van Damme

  OHL heeft zijn eerste wedstrijd onder Vincent Euvrard verloren. KV Mechelen kwam 0-1 achter, maar zette de scheve situatie recht en legt zo de druk bij co-leider Beerschot Wilrijk, dat morgen speelt.

  De Camargo brengt KV Mechelen langszij tegen stug OHL

  Nieuwe OHL-coach Vincent Euvrard en zijn adviseur Franky Vercauteren hadden een goede organisatie op poten gezet. De bezoekers gaven weinig ruimte weg en KV Mechelen had het daar bijzonder lastig mee. Het kon slechts sporadisch dreigen.

   

  OHL wachtte dan weer geduldig af en werd daar na iets meer dan 20 minuten spelen voor beloond. Slap verdedigen van Malinwa zorgde ervoor dat Maertens met een welgemikt schot de 0-1 op het bord kon zetten. Een verrassende voorsprong voor de Leuvenaars.

   

  KV Mechelen was even aangedaan, maar zette dankzij De Camargo al snel orde op zaken. De Braziliaanse Belg kopte op een hoekschop van Schoofs al zijn 14e competitiedoelpunt binnen. 1-1 was ook de ruststand in een voornamelijk potige eerste helft.

  Matchwinnaar Van Damme

  Ook na de pauze bleef het blok van coach Euvrard goed weerwerk bieden tegen een machteloos KV Mechelen. De thuisploeg zocht wel, maar vond o zo moeilijk een barst in het Leuvense pantser.

   

  De partij leek op een gelijkspel af te stevenen tot invaller Matthys de bal voor doel zwiepte. Daar liep Van Damme gepast in en die buffelde met het hoofd de 2-1 op het bord. 

   

  OHL-speler Hubert kreeg in het slot nog een rode kaart voor een duwtje aan een treiterende De Camargo, maar tot een doelpunt kwamen de bezoekers niet meer. KV Mechelen pakt alsnog de belangrijke driepunter en blijft zo aan kop van het klassement. Medekoploper Beerschot Wilrijk weet wat hen morgen te doen staat.

  Bekijk hier de samenvatting

  Fase per fase

  1. einde, 22 uur 24. Einde: 2-1. De ontlading is groot bij KV Mechelen wanneer Bijl op zijn fluitje blaast. KV Mechelen moest ervoor zwoegen, maar haalt toch de drie punten binnen. OHL vocht voor wat het waard was, maar moest finaal toch het odnerspit delven.
  2. tweede helft, minuut 94. Rood voor Hubert. Hubert revancheert zich op De Camargo die tijd probeert te rekken. De Leuvenaar wordt prompt de kleedkamers ingestuurd. Pech voor OHL.
  3. tweede helft, minuut 92. KV Mechelen krijgt de bal maar niet weg uit de eigen zestien, maar ook OHL kan er niets mee aanvangen. Bovendien heeft scheidsrechter Bijl een fout gezien. Weg kans voor OHL.
  4. tweede helft, minuut 91. De Camargo blijft liggen na een botsing en moet naar de kant voor verzorging. Ondertussen tikt de tijd verder in het nadeel van OHL.
  5. Rode kaart voor David Hubert van OH Leuven tijdens tweede helft, minuut 91
  6. Gele kaart voor Thomas Henry van OH Leuven tijdens tweede helft, minuut 91
  7. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij KV Mechelen, Clément Tainmont erin, Gustav Engvall eruit
  8. tweede helft, minuut 89. Vijf minuten extra. We krijgen vijf minuten extra tijd. Doet OHL daar nog iets mee of is het vet van de soep?
  9. tweede helft, minuut 89. Ook de thuisploeg brengt een laatste wissel. Tainmont komt erop, Engvall mag gaan rusten.
  10. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij OH Leuven, Yannis Mbombo erin, Bartosz Kapustka eruit