90+2'
Marius Noubissi
90+2'
3 - 1

Beerschot Wilrijk heeft karakter getoond in de strijd om de tweede periodetitel. Tegen de nummer drie in de stand, Union, haalde het op een loodszwaar veld een achterstand op. Beerschot Wilrijk staat opnieuw boven KV Mechelen omdat het een beter doelsaldo heeft.

Dit weekend werd het WK schaatsen in Inzell in Duitsland georganiseerd. Met enige zin voor overdrijving had dat toernooi ook op het Kiel gehouden kunnen worden. Na enkele minuten hobbelde de bal meer dan hij rolde en de regen hielp niet.

Union paste zich het beste aan. Het won de duels en speelde veel directer dan de thuisploeg. Een schot van Selemani ging voorlangs, Van Hamel ranselde een kopbal van Ferber uit zijn doel. Niet de laatste belangrijke redding van de doelman.

Vroeg in de tweede helft kreeg Union wat het verdiende. Selemani scoorde na een knappe aanval de 0-1. Beerschot Wilrijk leek met een enorm probleem te zitten, want kreeg geen greep op de match.

Vanzeir, onmondig op een veld waar technische voetballers niet van houden, ging naar de kant voor Hoffer en die bood een reddingsboei. Hij schoof door de modder met wat geluk de gelijkmaker binnen.

Een geniale ingeving van Van Hyfte deed de match kantelen. Hij trapte een afvallende bal prachtig binnen. Union wachtte heel lang om een slotoffensief in te zetten. Van Hamel hield zijn ploeg enkele keren recht en op de counter maakte Noubissi het werk af. Hij scoorde de 3-1-eindstand.

Bekijk de samenvatting

Vreven: "Tijdens de rust ben ik boos geworden"

De opluchting bij Beerschot Wilrijk was groot, in het bijzonder bij trainer Stijn Vreven. "Ik had voor de match gezegd dat het een heroïsche avond kon worden en dat gebeurde ook. Ik denk niet dat mijn ploeg al ooit in zo een omstandigheden heeft moeten spelen. Het is fantastisch dat we dan kunnen winnen, maar tijdens de rust ben ik wel boos geworden. Ik heb gezegd dat we geen excuses moesten zoeken. Aan de rust hadden we twee goals kunnen achterstaan. We waren nergens,  maar toen iedereen dacht dat we dood waren, stonden we op.  Op basis van het laatste halfuur is de zege terecht. We blijven in de titelrace en ons doelpuntensaldo is nog iets beter. Het zou heel jammer zijn geweest als dit veld ons uit de titelrace had geslagen."

90+6'

Einde match

Beerschot Wilrijk heeft er zwaar voor moeten werken, maar wint met 3-1 van Union en blijft naast KV Mechelen aan kop van de stand.
90+4'

Opnieuw Vanhamel

Beerschot Wilrijk mag ook Vanhamel danken. De doelman onderstreept zijn sterke match met een redding op een schot van Niakaté.
90+4'
90+2'

Noubissi maakt er 3-1 van

Op de counter maakt Beerschot Wilrijk het helemaal af. Placca raakt niet voorbij Saussez, maar Noubissi scoort in de rebound. De grootste pluim is echter voor Hoffer, die zich over het zware veld sleept met de bal en Placca lanceerde.
90+2'
90+1'

Vier minuten extra

Het worden nog vier spannende minuten voor de thuisploeg. Union heeft een slotoffensief ingezet en Beerschot Wilrijk moet pompen of verzuipen.
90'

Beerschot Wilrijk ontsnapt

Van Hamel is de man van de slotfase. Hij pakt uit met een dubbele redding op schoten van Selemani en Iriondo. Union verdient misschien wel de gelijkmaker, maar de doelman van de thuisploeg wil niet van wijken weten.
90'
87'
De eindfase van deze match is bijzonder rommelig en daar is het zware veld niet vreemd aan. De thuisploeg is de beste ploeg, maar Union geeft niet helemaal op. Spannend.
85'
82'
80'

3-1 blijft in de modder steken

Na een corner van Maes staat het bijna 3-1. Invaller Placca kopt, de bal valt dood in de modder en daar is Saussez net iets sneller met zijn handen, dan Van den Bergh met zijn voeten.