• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Beerschot Wilrijk laat KVM niet los na modderduel

  1. 36' - Geel - Roman Ferber
  2. 28' - Geel - Mathias Fixelles
  1. 90+2' - Doelpunt - Marius Noubissi (3 - 1)
  2. 90' - Geel - Kevin Kis
  3. 85' - Verv. Federico Vega door Serge Tabekou
  4. 82' - Verv. Tarik Tissoudali door Gregory Grisez
  5. 82' - Verv. Max Besuschkow door Charles Morren
  6. 74' - Doelpunt - Tom Van Hyfte (2 - 1)
  7. 67' - Geel - Erwin Hoffer
  8. 67' - Verv. Mathias Fixelles door Youssouf Niakate
  9. 61' - Geel - Pierre Bourdin
  10. 60' - Verv. Dante Vanzeir door Mèmè Placca Fessou
  11. 58' - Doelpunt - Erwin Hoffer (1 - 1)
  12. 54' - Verv. Gertjan De Mets door Erwin Hoffer
  13. 50' - Doelpunt - Faïz Selemani (0 - 1)

  Beerschot Wilrijk heeft karakter getoond in de strijd om de tweede periodetitel. Tegen de nummer drie in de stand, Union, haalde het op een loodszwaar veld een achterstand op. Beerschot Wilrijk staat opnieuw boven KV Mechelen omdat het een beter doelsaldo heeft.

  Dit weekend werd het WK schaatsen in Inzell in Duitsland georganiseerd. Met enige zin voor overdrijving had dat toernooi ook op het Kiel gehouden kunnen worden. Na enkele minuten hobbelde de bal meer dan hij rolde en de regen hielp niet.

   

  Union paste zich het beste aan. Het won de duels en speelde veel directer dan de thuisploeg. Een schot van Selemani ging voorlangs, Van Hamel ranselde een kopbal van Ferber uit zijn doel. Niet de laatste belangrijke redding van de doelman.

   

  Vroeg in de tweede helft kreeg Union wat het verdiende. Selemani scoorde na een knappe aanval de 0-1. Beerschot Wilrijk leek met een enorm probleem te zitten, want kreeg geen greep op de match.

   

  Vanzeir, onmondig op een veld waar technische voetballers niet van houden, ging naar de kant voor Hoffer en die bood een reddingsboei. Hij schoof door de modder met wat geluk de gelijkmaker binnen.

   

  Een geniale ingeving van Van Hyfte deed de match kantelen. Hij trapte een afvallende bal prachtig binnen. Union wachtte heel lang om een slotoffensief in te zetten. Van Hamel hield zijn ploeg enkele keren recht en op de counter maakte Noubissi het werk af. Hij scoorde de 3-1-eindstand.

  Bekijk de samenvatting

  Vreven: "Tijdens de rust ben ik boos geworden"

  De opluchting bij Beerschot Wilrijk was groot, in het bijzonder bij trainer Stijn Vreven. "Ik had voor de match gezegd dat het een heroïsche avond kon worden en dat gebeurde ook. Ik denk niet dat mijn ploeg al ooit in zo een omstandigheden heeft moeten spelen. Het is fantastisch dat we dan kunnen winnen, maar tijdens de rust ben ik wel boos geworden. Ik heb gezegd dat we geen excuses moesten zoeken. Aan de rust hadden we twee goals kunnen achterstaan. We waren nergens,  maar toen iedereen dacht dat we dood waren, stonden we op.  Op basis van het laatste halfuur is de zege terecht. We blijven in de titelrace en ons doelpuntensaldo is nog iets beter. Het zou heel jammer zijn geweest als dit veld ons uit de titelrace had geslagen."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 96. Einde match. Beerschot Wilrijk heeft er zwaar voor moeten werken, maar wint met 3-1 van Union en blijft naast KV Mechelen aan kop van de stand.
  3. tweede helft, minuut 94. Opnieuw Vanhamel. Beerschot Wilrijk mag ook Vanhamel danken. De doelman onderstreept zijn sterke match met een redding op een schot van Niakaté.
  4. tweede helft, minuut 92. Noubissi maakt er 3-1 van. Op de counter maakt Beerschot Wilrijk het helemaal af. Placca raakt niet voorbij Saussez, maar Noubissi scoort in de rebound. De grootste pluim is echter voor Hoffer, die zich over het zware veld sleept met de bal en Placca lanceerde.
  5. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 92 door Marius Noubissi van Beerschot. 3, 1.
  6. tweede helft, minuut 91. Vier minuten extra. Het worden nog vier spannende minuten voor de thuisploeg. Union heeft een slotoffensief ingezet en Beerschot Wilrijk moet pompen of verzuipen.
  7. tweede helft, minuut 90. Beerschot Wilrijk ontsnapt. Van Hamel is de man van de slotfase. Hij pakt uit met een dubbele redding op schoten van Selemani en Iriondo. Union verdient misschien wel de gelijkmaker, maar de doelman van de thuisploeg wil niet van wijken weten.
  8. Gele kaart voor Kevin Kis van Union tijdens tweede helft, minuut 90
  9. tweede helft, minuut 87. De eindfase van deze match is bijzonder rommelig en daar is het zware veld niet vreemd aan. De thuisploeg is de beste ploeg, maar Union geeft niet helemaal op. Spannend.
  10. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Union, Serge Tabekou erin, Federico Vega eruit
  11. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Beerschot, Gregory Grisez erin, Tarik Tissoudali eruit
  12. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Union, Charles Morren erin, Max Besuschkow eruit
  13. tweede helft, minuut 80. 3-1 blijft in de modder steken. Na een corner van Maes staat het bijna 3-1. Invaller Placca kopt, de bal valt dood in de modder en daar is Saussez net iets sneller met zijn handen, dan Van den Bergh met zijn voeten.
  14. tweede helft, minuut 78. Van den Bergh houdt zich goed staande op dit slechte veld. Hij pakt niet voor het eerst uit met een scherpe tackle. Dit keer om Niakaté te stoppen. Union probeert te reageren, maar zonder veel dreiging te creëren. .
  15. tweede helft, minuut 74.
  16. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 74 door Tom Van Hyfte van Beerschot. 2, 1.