• home
 • video
 • pas verschenen

  KV Mechelen schudt fraudezorgen van zich af met topperwinst

  einde
  30
  1. 45+3' - Geel - Denis Prychynenko
  2. 44' - Doelpunt - Williams Togui Mel (2 - 0)
  3. 15' - Doelpunt - Nikola Storm (1 - 0)
  1. 85' - Verv. Joachim Van Damme door Edin Cocalic
  2. 80' - Verv. Nikola Storm door Clément Tainmont
  3. 76' - Verv. Rob Schoofs door Seth De Witte
  4. 73' - Verv. Marius Noubissi door Rubin Okotie
  5. 73' - Verv. Pierre Bourdin door Tarik Tissoudali
  6. 55' - Geel - Onur Kaya
  7. 50' - Doelpunt - Gustav Engvall (3 - 0)
  15'Nikola Storm1 - 0
  44'Williams Togui Mel2 - 0
  50'Gustav Engvall3 - 0

  KV Mechelen heeft Beerschot Wilrijk een stevig poepje laten ruiken. Met een vierde overwinning in vier wedstrijden - en alweer drie doelpunten - komt geel-rood na een moeilijke week aan de leiding in 1B.

  Sportweekend met o.a. alles over KV Mechelen - Beerschot Wilrijk

  Een vroege en late goal in de eerste helft

  Door het grote onderzoek naar fraude in het Belgische voetbal beleeft KV Mechelen moeilijke weken. Twee bestuurders (hoofdaandeelhouder Somers en financieel directeur Steemans) van de club zitten nog altijd in de cel, een derde (sportief directeur Vanroy) is vrij onder voorwaarden. Alledrie zijn ze in verdenking gesteld voor criminele organisatie, witwassen en omkoping.

   

  Om KV hun steun te betuigen, stapte een 500-tal geel-rode fans voor de match van de Mechelse Grote Markt naar het AFAS-stadion, enkele honderden meters verderop. De aanmoedigingen vlogen ook tijdens de wedstrijd zelf in het rond en vielen niet in dovemansoren.

   

  KV Mechelen maakte een verschroeiende start met een vroeg doelpunt. De Ivoriaan Togui trok de bal lichtjes achteruit tot bij Storm, die niet aarzelde en in doel trapte, 1-0 na 13 minuten.

   

  De thuisploeg speelde zonder complexen, maar haalde gaandeweg de voet van het gaspedaal, waardoor Beerschot Wilrijk voorzichtig kon oprukken. Zonder veel gevaar te stichten evenwel.

   

  Gevaarlijk was KV Mechelen na een tijdje opnieuw wel, net voor de rust. Aanvoerder Kaya speelde de bal diep naar Togui, die het leer in de korte hoek ramde: 2-0, een fikse klap voor Beerschot Wilrijk.

  Engvall legt match in beslissende plooi

  De tweede helft was nauwelijks op gang getrapt toen het 3-0 stond. Ditmaal eindigde een vloeiende combinatie via Van Cleemput en Togui, weer hij, voor de voet van Engvall. De Zweed moest de bal maar een klein tikje geven om Beerschot te vellen.

   

  Voor KV Mechelen hoefde het vanaf dan niet meer zo nodig en Beerschot Wilrijk lag in de touwen. Na enkele halve kansen en wat amusement in de tribunes maakte de goed leidende Nederlandse ref Van der Eijk er iets voor 18u een einde aan.

   

  KV Mechelen wint een vierde keer op een rij, na 2-0, 0-3 en 3-0 opnieuw met 3-0. Het wipt naar de leiding, met evenveel punten, overwinningen, nederlagen en draws als Lommel, maar een beter doelsaldo (+10 tegen +2). 

  "Dit is heel straf"

  • Wouter Vrancken (KVM-trainer): "Dit is heel straf. Hoe we als team gespeeld hebben en hoe de fans ons gesteund hebben: KV Mechelen is 1 familie. In de eerste helft hebben we het tussen de 1-0 en 2-0 even niet goed gedaan, maar we gaven eigenlijk niks weg. Zelf creëerden we in de rest van de match wél veel. We staan op kop met Lommel, maar we gaan geen grote uitspraken doen. We weten van waar we komen, we moeten op deze weg voortgaan."
   
  • Stijn Vreven (BW-trainer): "Na een moeilijk begin hebben we de match in handen genomen. Tot de 2-0 viel was er niks aan de hand. Ook in de tweede helft begonnen we goed, maar slikten we - opnieuw na een fout van onszelf - de 3-0. We verliezen de match door individuele fouten. KV wint verdiend, omdat het sec en zakelijk onze fouten afstrafte. Maar ik vind de uitslag veel te zwaar. Ik ga niet mee in het doemdenken, want de 3-0 geeft het beeld van de match niet weer."

  Enkele tweets:

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 90. Einde: 3-0. De match zit erop. KVM wint overtuigend.
  2. tweede helft, minuut 89. Extra tijd. Er komen 2 minuutjes bij.
  3. tweede helft, minuut 88. De eerste toeschouwers verlaten het stadion. De drie punten zijn dan ook in de knip voor KVM.
  4. tweede helft, minuut 85. De Mechelse fans amuseren zich al een tijdje met allerlei liedjes. Vanuit het Antwerpse vak weerklinkt een voorzichtig "Kielse ratten"...
  5. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij KV Mechelen, Edin Cocalic erin, Joachim Van Damme eruit
  6. tweede helft, minuut 82. Van Damme eruit. Laatste wissel bij KVM: Cocalic vervangt Van Damme. Vandaag dus geen Igor de Camargo bij geel-rood. De Braziliaanse Belg zal tot het einde van de wedstrijd op de bank blijven zitten.
  7. tweede helft, minuut 80. Op naar de leiding. We zijn in de slotfase beland. KV Mechelen is goed op weg naar de 3 punten en de bijhorende leiderspositie. Wie had dat gedacht na een zwakke start van de Mechelaars in 1B?
  8. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij KV Mechelen, Clément Tainmont erin, Nikola Storm eruit
  9. tweede helft, minuut 77. Exit Storm. Tweede vervanging bij de thuisploeg. Storm mag naar de kant. Zijn vervanger is Tainmont.
  10. tweede helft, minuut 76. "KV Mechelen heeft alles onder controle.". Radiocommentator Tom Boudeweel.