• home
 • video
 • pas verschenen

  KVM-fans stappen gemoedelijk van Grote Markt naar stadion

  Bus 500 van Antwerpen naar Mechelen kwam vanuit de andere richting.

  Een 500-tal supporters van KV Mechelen is vanmiddag, voor het duel met Beerschot-Wilrijk, van de Mechelse Grote Markt naar het stadion gestapt. Daarmee willen ze hun steun betuigen aan de club die in een slecht daglicht kwam te staan in het fraudeonderzoek van het Belgische voetbal.

  De fans verzamelden op de Grote Markt en trokken door de Frederik de Merodestraat in stoet naar het stadion, een paar honderd meter verder. Er werd wat gezongen en met geel-rode vlaggen gezwaaid. Alles verliep gemoedelijk, zonder incidenten.

   

  Om 16u speelt KV Mechelen zijn eerste match sinds drie van zijn bestuurders in verdenking gesteld werden in het grote fraudeonderzoek in het Belgische voetbal. Hoofdaandeelhouder Somers en financieel directeur Steemans zitten nog altijd in de cel, sportief directeur Vanroy is vrij onder voorwaarden.

  Beelden van de optocht door de Mechelse Frederik de Merodestraat:

  Sporza-reporter Bert Sterckx is in Mechelen: