KRC GenkOH Leuven
Wim Smet
Cegeka Arena
17821

3 doelpunten in laatste 10 minuten: Genk redt zijn vel tegen OHL in spannende slotfase

zo 12 november 2023 17:55
  1. 10' - Geel - Florian Miguel
  2. 25' - Doelpunt - Bryan Heynen (1 - 0)
  9. 81' - Verv. Nathan Opoku door Nachon Nsingi
  10. 85' - Doelpunt - Jonatan Braut Brunes (1 - 1)
  11. 89' - Geel - Siebe Schrijvers
  12. 90' - Verv. Bilal El Khannous door Andi Zeqiri
  13. 90' - Doelpunt - Bryan Heynen (2 - 1)
  14. 90+2' - Verv. Toluwalase Emmanuel Arokodare door Patrik Hrošovský
  15. 90+5' - Doelpunt - Daniel Muñoz (3 - 1)
  16. 90+7' - Geel - Andi Zeqiri
Jupiler Pro League - speeldag 14 - 12/11/23 - 16:00
25'
Bryan Heynen
25'
1 - 0
85'
Jonatan Braut Brunes
1 - 1
85'
90'
90'
2 - 1
90+5'
Daniel Muñoz
90+5'
3 - 1

85 minuten dominantie van Genk werd in het absolute slot nog opgeschrikt. De thuisploeg leek lang af te stevenen op een zakelijke 1-0-zege tegen OH Leuven, maar 5 minuten voor het einde leek Braut Brunes nog een punt uit de brand te slepen voor de bezoekers. Tot usual suspects Heynen en Munoz beslisten om het gaspedaal nog eens in te drukken: 3-1.

Racing Genk - OH Leuven in een notendop:

• Sleutelmoment: 5 minuten leefde OH Leuven op hoop om toch nog met een punt terug te keren uit Genk. Aanvoerder Bryan Heynen drukte die hoop echter eigenhandig de kop in met zijn 2e treffer van de middag in minuut 90.

• Man van de Match: Een erg matige strafschop van Heynen maakte de Genkse captain zelf goed door de rebound wél binnen te werken en ook in het slot kon zijn ploeg weer op hem rekenen. Ondanks zijn blauw oog van enkele dagen geleden in Hongarije was Heynen weer de man bij Racing Genk.

• Opvallend: De Genkse topschutter van dit seizoen is een verdediger. Voor de 4e wedstrijd op een rij scoorde Daniel Munoz, in het slot goed gevolgd om de beslissende 3-1 binnen te werken. Zijn totaal staat nu al op 5 goals in de Jupiler Pro League dit seizoen.

Logische voorsprong voor Racing Genk

Na allebei een nederlaag op de vorige speeldag konden zowel KRC Genk als OH Leuven de punten goed gebruiken. Voor de thuisploeg in de strijd om een top 6-plaats, voor de bezoekers om uit de gevarenzone weg te raken.

Die waardeverhoudingen werden al vroeg in de wedstrijd duidelijk. OHL moest achteruit, Racing Genk eiste het balbezit op. Al was dat zonder veel doelgevaar.

Tot Bonsu Baah aan het dribbelen ging in de Leuvense zestien. Hij ging over het been van Misao, strafschop voor de thuisploeg. Een kunstje voor Bryan Heynen, die wel de rebound nodig had na een erg matig getrapte elfmeter in eerste instantie.

Het openingsdoelpunt zorgde er echter niet voor dat het slot van de wedstrijd ging. Pas in het zicht van de rust kregen we weer wat opwinding.

Tot twee keer toe miste Tolu een reuzekans op een meer geruststellende 2-0-ruststand. Aan de andere kant stak ook OHL de neus eens voorzichtig aan het venster. De voorbode voor een meer open tweede helft?

Bryan Heynen trapte zijn gemiste penalty zelf binnen in de rebound.

Dol slot met 3 goals mondt toch uit in Genkse zege

Even leek OH Leuven er meer van te kunnen/willen maken aan het begin van de tweede helft, maar al snel veranderde de wedstrijd weer in een matige partij.

Op het uur stond de dubbele voorsprong voor de thuisploeg weer bijna op het bord. Dom keerde de poging van Paintsil op de lijn, Munoz kon zijn poging net daarna niet kadreren.

Als de kansen niet afgemaakt worden, volgt altijd nog die ene mogelijkheid voor de tegenstander. Een wet die ook in Genk leek te gelden.

Invaller Braut Brunes werkte de eerste echte kans voor OHL meteen in doel, een gelijkmaker die totaal uit de lucht kwam gevallen.

Maar ook een doelpunt dat Racing Genk weer wakker schudde. Bryan Heynen stelde al snel weer orde op zaken met zijn tweede treffer van de middag en trok zijn team zo toch weer over de streep.

Diep in de toegevoegde tijd was clubtopschutter Daniel Muñoz er als de kippen bij om de definitieve doodsteek toe te dienen aan de bezoekers. Hij volgde goed op de tegenaanval en kon zijn 3e goal op een goede week tijd binnenzetten.

Met die uiteindelijk toch nog moeizame driepunter springt Racing Genk wel naar plek 4, OHL blijft in de gevarenzone hangen.

Oscar Garcia OH Leuven): "We waren er dicht bij, maar twee kleine dingen in het slot beslisten alsnog de wedstrijd. Ik ben tevreden met de prestatie van mijn team. We wilden mentaliteit tonen en hebben dat ook gedaan. Voor de rest hebben we geen grote veranderingen gedaan. De eerste helft was niet goed, toen speelden we zoals OHL vroeger speelde. Maar na het bijsturen speelden we wel beter na de pauze en scoorden we nog ook. We hebben geen gemakkelijk programma, maar we hebben geleerd van de wedstrijd vandaag en moeten dat nu toepassen tegen de volgende tegenstanders. Daar hebben we de kracht en mentaliteit voor."

Wouter Vrancken (Genk): "We hebben de wedstrijd te lang laten aanslepen. We waren dominant en voetbalden de beste kansen bij elkaar, maar we maakten onze mogelijkheden niet af. Dat is het enige minpuntje van vandaag. Wel een gevaarlijk minpunt, want dit had ons zomaar de drie punten kunnen kosten. Toch was het mooi om te zien dat we in staat waren om ons te herpakken na het Europese puntenverlies van donderdag. We gingen er direct weer tegenaan en lieten het niet in ons hoofd sluimeren. Dan krijg je meteen steun vanuit de tribunes en wordt het toch nog een mooie avond."

17:59

EINDE: Racing Genk dankt aanvoerder Bryan Heynen

In een vermakelijk slot leek OH Leuven toch nog met een puntje huiswaarts te kunnen keren. De gelijkmaker van Braut Brunes in minuut 85 schudde Racing Genk echter weer wakker.

Bryan Heynen maakte zijn tweede van de middag net voor het ingaan van de toegevoegde tijd en zette de Limburgers zo snel weer op voorsprong. Munoz nam nog eens 5 minuten later alle spanning weg met zijn 3e goal op een goede week tijd.

Racing Genk springt zo naar plek 4 en heeft al 4 punten bonus op nummer 7 Club Brugge. OH Leuven blijft onderin hangen op plek 14.

90+7'
90+6'

GOAL: Munoz maakt het af, 3-1!

Daar is de topscorer van Racing Genk weer! Munoz zet zijn turbo weer eens in gang op rechts en is goed gevolgd na een geweerd schot van Paintsil. Hij kopt de geruststellende 3-1 in doel, Genk zal de punten thuis houden.

90+4'

Hrosovsky is geveld na een duel met Pletinckx. De tijd tikt nu weg in het voordeel van Racing Genk.

90+3'

Tolu heeft dan toch een assist te pakken, al miste hij wel wat kansen op de 2-0. De handen gaan op elkaar, Hrosovsky komt erin. Nog 3 minuten van de 5 toegevoegde resten in Genk.

90+2'
Alweer Bryan Heynen.
90+1'

GOAL: Heynen trekt zijn ploeg weer over de streep!

Daar is Bryan Heynen opnieuw! Zijn blauwe oog verhindert hem niet om een tweede goal van de avond te maken. Tolu kan een voorzet prima afleggen voor zijn aanvoerder, die prima kan afwerken.

90'

Geel voor Schrijvers

El Khannous krijgt een stevige tik te verwerken van de Leuvense aanvoerder. Een logische gele kaart volgt uit de borstzak van Smet.

De Genkse draaischrijf moet meteen ook naar de kant van Wouter Vrancken. Met Zeqiri komt er een spits bij.

89'
88'

Racing Genk moet nu reageren en met meer volk naar voor trekken. En vooral met meer gif in de aanvallen. Al rest er niet meer veel reguliere speeltijd.