Jupiler Pro League - speeldag 10 - 07/10/23 - 18:15
Erdon Daci
35'
Erdon Daci
1 - 0

Even hing het aan een zijden draadje, maar Westerlo heeft zijn eerste zege van het seizoen beet. Een goal van Daci veranderde het wedstrijdbeeld. Al bibberde de thuisploeg nog in het slot. Kadri scoorde de gelijkmaker, maar werd na een lange VAR-check teruggefloten voor buitenspel. KV Kortrijk is de nieuwe hekkensluiter.

Westerlo - KV Kortrijk in een notendop

Sleutelmoment: Enkele minuten voor affluiten liggen vreugde en frustratie erg dicht bij elkaar. Kadri scoort de gelijkmaker, maar wordt minuten later na een VAR-interventie teruggefloten voor buitenspel.

Man van de Match: Daci is dan wel de matchwinnaar, bij KV Kortrijk maakte Kadri het verschil met zijn dribbels en snedige passes.

Weg met de nul: Op speeldag 10 pakt Westerlo eindelijk zijn eerste zege van het seizoen. De zucht van opluchting klonk dan ook erg luid na het laatste fluitsignaal.

Het ongeloof stond af te lezen van Glen De Boeck zijn gezicht.

De nieuwe trainer van KV Kortrijk vierde uitbundig de gelijkmaker van Kadri vlak voor tijd. De vuisten - stevig gebald en hoog in de lucht - werden plots vragende handen. Waarom greep de VAR hier in?

Omdat de middenvelder buitenspel liep op het moment dat Ojo de bal trapte. Via een Westerlo-been pikte Kadri het leer op en krulde hij het onhoudbaar in de verste hoek. Maar de 1-1 leverde het dus niet op.

"Volgens mij is dat een zuivere treffer", haalt doelman Vandenberghe zijn schouders op na affluiten.

Kadri komt terug uit buitenspel wanneer Ojo trapt, dus werd de goal afgekeurd.

Westerlo haalde opgelucht adem.

De thuisploeg was in de eerste helft al blij dat de vroege aanvalsgolven van Kortrijk overleefde zonder kleerscheuren. Wanneer Daci plots de voorsprong op het bord knalde na het halfuur, kantelde de wedstrijd.

Westerlo kreeg kansen op de tweede treffer, maar vooral de matchwinnaar verzuimde het helemaal af te maken.

Het bleek na 90 minuten toch genoeg voor de eerste overwinning van het seizoen. Het resultaat: Jonas De Roeck viert en geeft de rode lantaarn door aan collega Glen De Boeck.

De Boeck: "Wanneer is een bal onder controle?"

Glen De Boeck (KV Kortrijk): "We hebben de eerste helft gedomineerd, maar je moet altijd scoren. Bij de eerste tegenaanval krijg je meteen een doelpunt binnen. Heel jammer. En dan komt die penaltyfase ..."

"De speler van Westerlo krijgt de bal niet onder controle, dus oordeelde de scheidsrechter dat het dezelfde fase was. Maar wanneer is die bal wel onder controle? Voor mij is een slechte controle ook een controle. Punt."

"Het is een nieuwe fase. Ook het feit dat de scheidsrechter naar het scherm moest kijken, verklapte dat ze er bij de VAR ook niet helemaal uit waren."

"We maakten de 1-1, dan ga je met een verdiend punt naar huis. Nu blijf je met nul punten achter. Maar het is niet naar af. Ik heb een strijdlustige ploeg gezien met veel inzet en veel karakter. Ik ben tevreden over de wedstrijd van mijn jongens, al blijven zij ontgoocheld achter."

Jonas De Roeck (Westerlo): "Het was niet de mooiste wedstrijd, dat weet je. Maar we hebben hard geknokt voor de drie punten die we verdienen. Ik ben vooral tevreden voor de spelers. Ze werken elke dag erg hard en doen hun stinkende best om een zege te pakken. Het was dan ook mentaal moeilijk om de volle inzet te blijven opbrengen. Kortrijk had vandaag ook een punt kunnen pakken, maar de details maakten het verschil."

20:12

Westerlo boekt eerste zege van het seizoen

Westerlo haalt opgelucht adem dat de goal van Kadri - terecht? - afgekeurd werd voor buitenspel en boekt zijn eerste zege van het seizoen. Een moeizame driepunter, maar daarom niet minder welgekomen. KV Kortrijk is de nieuwe hekkensluiter in de Jupiler Pro League.

90+9' tweede helft
90+6'

Bolat probeert wat tijd te winnen. De doelman heeft krampen en neemt zijn tijd voor de uittrap.

90+4'
90+2'

Geen penalty voor KV Kortrijk

Een bizar slot. KV Kortrijk claimt een strafschop voor hands. De VAR bekijkt de fase, maar geeft geen elfmeter.

90+1'
90+1'

7 - extra time

Er komen 7 minuten extra tijd bij.
88'

Feestje gaat niet door: buitenspel!

Geen gelijkmaker voor KV Kortrijk. Kadri komt de bal oppikken vanuit buitenspelpositie. Westerlo komt goed weg.

84'

Kadri met de gelijkmaker: 1-1

Plots lukt het wel. Stassin werkt het leer slecht weg achterin bij Westerlo. Kadri profiteert optimaal en krult de bal met zijn linker in de verste hoek. Een knappe gelijkmaker.

83'

KV Kortrijk probeert een slotoffensief op poten te zetten. In de slaapverwekkende tweede helft bleven grote kansen uit.

79'
78'

De wedstrijd lijkt door de vele wissels en stilstaande fases wat dood te bloeden. Komt er nog gevaar?

77'
70'

Kadri voert een nummertje op. Hij draait in de zestien om zijn as en zoekt een ploeggenoot aan de tweede paal. Het levert slechts een hoekschop op.