86'
Mohamed Amoura
0 - 4
86'

Union is voortaan de enige leider in de Jupiler Pro League. Op bezoek bij STVV spoelde het de nederlaag op Anfield door met een mature wedstrijd. Union greep zijn kansen en won met ruime 4-0-cijfers. Sint-Truiden maakte zijn kansen niet af en trekt zo met een negatief gevoel de interlandbreak in.

Union-STVV in een notendop:

• Sleutelmoment: De laatste 5 minuten van de eerste helft waren beslissend voor deze wedstrijd. Eerst trapte Castro-Montes geweldig binnen, later ging Smets op de voet van Puertas staan in de zestien. Nilsson liet die kans vanop de stip niet liggen, opeens stond het 0-2. STVV recupereerde nooit van die dubbele opdoffer.
  • Man van de match: Gustaf Nilsson was van levensbelang voor Union vandaag. De boomlange Zweedse spits zag een eerste schot nog tegen de paal gaan, maar loodste daarna zijn ploeg voorbij STVV met twee doelpunten en een assist. Hij was het symbool van de Brusselse efficiëntie deze wedstrijd.
  • Opvallend: Union kreeg vandaag opnieuw een strafschop, al de 7e in 10 competitiewedstrijden. Al was er op die van vandaag wel helemaal niets aan te merken, Smets ging duidelijk in de fout.

STVV krijgt dubbele opdoffer te verduren vlak voor rust

Met Union en STVV stonden twee ploegen in vorm tegenover elkaar op Stayen. STVV kon met winst terug de top 6 bestormen, Union speelde dan weer voor de leidersplaats.

Het was de thuisploeg die het felst uit de startblokken schoot. Enkele vroege speldenprikken leverden evenwel niets op. Union reageerde met een knap schot van Nilsson, hij trof de paal.

STVV kon nog eenmaal echt dreigen, Hashioka bleef niet koel oog in oog met Moris. De doelman bracht goed redding.

De wedstrijd werd geleidelijk overgenomen door Union en de Brusselaars toonden zich voor rust dan ook dodelijk efficiënt. Na een (onterecht toegekende) inworp kopte Nilsson de bal terug tot bij Castro-Montes. Die nam doelman Suzuki te grazen met een geweldige volley.

Helemaal op het einde van de eerste helft schoot STVV zichzelf in de voet. Smets kwam te laat bij Puertas en na tussenkomst van de VAR kwam er een penalty voor de bezoekers. Nilsson trapte vol overtuiging binnen, Union zat al voor rust op rozen.

De frustraties laaiden hoog op op Stayen, een assistent van trainer Fink kreeg rood tijdens de rust voor zijn geklaag bij scheidsrechter Van Damme.

Union diept score uit in overbodige tweede helft

De tweede helft leverde weinig spanning op.

Union profiteerde optimaal van balverlies van Van Helden, Puertas kon Nilsson de 0-3 wel erg gemakkelijk voorschotelen. De Zweed faalde niet en kopte eenvoudig binnen.

STVV kreeg niets voor mekaar, Union liet begaan en prikte regelmatig tegen. Vooral de ingevallen Amoura was nog bedrijvig, het was dan ook geen toeval dat hij voor het slotakkoord zorgde. Na een geweldige rush trapte de Algerijn de bal hard langs doelman Suzuki.

Een makkelijke overwinning dus voor Union, op het veld van STVV dat dit seizoen toch al indruk maakte. De Brusselaars komen alleen aan kop van het klassement, gevolgd door Anderlecht en Gent. STVV blijft door het verlies hangen in het midden van het klassement.