Isaac Price
90'
Isaac Price
2 - 1

Sclessin barstte nog eens uit zijn voegen zoals in de hoogdagen. In een spectaculair slot heeft Standard een nieuwe dreun verkocht aan Club Brugge. De thuisploeg moest lang knokken om overeind te blijven na de openingsgoal van Bokadi, maar Skov Olsen vond laat alsnog de gelijkmaker. Toch bezorgde Price alle Rouches nog een delirium door raak te schieten in minuut 90.

Standard - Club Brugge in een notendop:

• Sleutelmoment: Voor Standard is het in de tweede helft vooral overleven, met de gelijkmaker van Skov Olsen als logisch gevolg. Niet één keer kan Standard na de rust zelf voor gevaar zorgen tot een afgeweken schot van Price de Luikenaars alsnog de volle buit bezorgt.

• Man van de match: Standard heeft zijn driepunter voor een groot stuk te danken aan Arnaud Bodart. De Standard-doelman hield Zinckernagel tot twee keer toe van een treffer, pareerde een poging van Skov Olsen en voorkwam ook een treffer van Nusa.

• Opvallend: Standard is nu al zes wedstrijden op rij ongeslagen en won zelfs drie van zijn laatste vier wedstrijden. Voor het eerst dit seizoen is daar nu ook een thuiszege bij. De vorige vier thuiswedstrijden leverden Standard amper 2 puntjes op.

Bokadi bezorgt Standard droomstart

"Jullie kunnen onze trainer en spelers kopen, maar niet onze vurigheid." De terugkeer van Ronny Deila en Zinckernagel Philip naar Sclessin leidde tot een brave tifo van de Standard-aanhang en aan vurigheid hadden de Luikenaars inderdaad niks ingeboet.

Na goed 10 minuten leidde dat al tot een vroege treffer, en wat voor één. Met een heerlijke kopbal op een vrije trap van Kawabe liet Merveille Bokadi Mignolet kansloos achter.

De Brugse doelman voorkwam nadien dat de averij hoger opliep voor de bezoekers. Op aangeven van Club-huurling Sowah besloot Kanga op Mignolet en ook Kawabe en Ngoy dwongen de doelman tot een redding. Club kon daar aanvankelijk weinig tegenoverstellen, al liet Jutgla wel een grote kopbalkans onbenut.

Pas in het slot van de eerste helft bracht Club Standard in de problemen. Bodart kon een vrije trap van Zinckernagel nog net over de lat tillen en een verrassend schot van De Cuyper strandde op de paal. In de extra tijd stelde Zinckernagel Bodart nog eens op de proef met een gevaarlijk, indraaiend schot, maar weer kwam zijn ex-ploegmaat met een knappe redding als winnaar uit de strijd.

Gerelateerd:

Price uit het niks

Club trok de lijn door in de tweede helft, ook op een schot van Skov Olsen moest Bodart zijn kunnen tonen. Toen Nusa - hersteld van zijn rugblessure - zijn comeback maakte bij Club, werd een onmondig Standard steeds verder in het defensief gedrongen.

De Noor dwong Bodart tot twee keer toe tot het uiterste. De doelman kon zijn afstandsschot nog net over doel tikken en voorkwam met een beenveeg ook de bekroning op een knappe dribbelactie van de invaller. Voor Standard was het pompen of verzuipen en in de slotfase maakte het Luikse schip dan toch te veel water. Vanuit stand werkte Andreas Skov Olsen de verdiende gelijkmaker via de paal in doel.

Zware slotminuten leken aan te breken voor Standard, maar uit het niks kwam de thuisploeg zowaar opnieuw op voorsprong. Een schot van Price week af op Nielsen en verdween zo voorbij de kansloze Mignolet in de verste hoek. Dolle vreugde op Sclessin, dat juichte voor de eerste thuiszege van het seizoen. Club Brugge blijft achter met 3 op 12.

Bodart: "Opnieuw goed gereageerd"

• Hugo Vetlesen (Club Brugge): "Standard scoorde uit de enige twee kansen die het had. Wij hadden kansen om meer te scoren, maar soms loopt het nu eenmaal zo. We moeten efficiënter zijn. We hebben al zoveel draws dit seizoen, dus we gingen nog vol voor de overwinning. Jammer genoeg lukte het niet. Op basis van de kansen hadden we deze wedstrijd moeten winnen, dit is ontgoochelend. We moeten nu sterker terugkomen na de interlandbreak."

• Arnaud Bodart (Standard): "Deze overwinning betekent veel. We hadden het moeilijk in de tweede helft, maar net als vorige week tegen OH Leuven hebben we goed gereageerd na de gelijkmaker. We hebben een sterke groep en dat hebben we vandaag laten zien. Ik ben heel trots op de spelers. Ik probeer mijn job zo goed mogelijk te doen. Als de ploeg in de problemen zit, moet ik er staan. Dat is vandaag goed gelukt."

90+7'
90+7'

Dolle vreugde op Sclessin, Standard heeft eindelijk zijn eerste thuisoverwinning te pakken. Club was nochtans baas in de tweede helft tegen een onmondig Standard en kwam ook verdiend langszij dankzij Skov Olsen. Maar een afgeweken schot van Price bezorgde Standard alsnog de volle buit. Het team van Carl Hoefkens pakt zo 10 op 12.

90+4'
90+1'

90'
90'

Price laat Sclesssin dansen!

Niet te geloven, Standard klimt zowaar op voorsprong in de slotfase! Kanga legt de bal goed achteruit naar Price en die ziet zijn schot via het been van Nielsen in de verste hoek gaan. Standard maakte niks klaar in de tweede helft, maar is nu toch op weg naar zijn eerste thuiszege.

86'
85'

Skov Olsen maakt gelijk!

Daar is dan toch de gelijkmaker voor Club Brugge! Weer maakt Skov Olsen het verschil. Vanuit stand werkt hij de bal via de paal voorbij Bodart in doel. En dat terwijl hij al een hele tijd lijkt te sukkelen met een blessure.

81'
80'
80'

Djenepo en Hayden maken bij Standard plaats voor O'Neill en Canak. Kunnen zij Standard weer wat meer weerbaarheid geven?

80'

De Brugse druk houdt nu aan, voor Standard is het pompen of verzuipen. Dwingt Club nog de gelijkmaker af?

78'

Nusa schittert , Bodart redt

Nusa ontbindt zijn duivels met een knappe actie op links. Hij zet twee Standard-spelers in de wind, snijdt de zestien in en haalt uit naar de korte hoek. Met een beenveeg kan Bodart de bal nog in hoekschop werken.

76'

Over & out voor Skov Olsen?

Skov Olsen loopt al een hele wedstrijd te sukkelen en na een wilde trap op doel geeft de Deen nu aan dat hij niet voort kan. Of blijft het bij verzorging en zet hij toch door?