KAA GentKRC Genk
Jasper Vergoote
Planet Group Arena
16406

Aangename topper eindigt zonder een winnaar: KAA Gent en Racing Genk delen punten

8. 83' - Verv. Andrew Hjulsager door Matias Fernandez
  9. 84' - Doelpunt - Matisse Samoise (1 - 1)
  10. 88' - Verv. Matisse Samoise door Noah Fadiga
  11. 90+5' - Verv. Joseph Paintsil door Yira Sor
Jupiler Pro League - speeldag 10 - 08/10/23 - 18:31
63'
Andi Zeqiri
0 - 1
Andi Zeqiri
63'
84'
Matisse Samoise
84'
1 - 1

De wedstrijd verdiende geen verliezer en kreeg dat ook niet. KAA Gent en Racing Genk hebben de punten gedeeld na een match vol kansen. Pas rond het uur verzilverde Zeqiri er eentje voor de bezoekers, enkele minuten voor affluiten maakte Samoise gelijk. Bij de Buffalo's waren ze misnoegd over een afgekeurde treffer van Orban.

KAA Gent - Racing Genk in een notendop:

• Sleutelmoment: In de extra tijd komt KAA Gent nog bijzonder dicht bij de winst. Na een heerlijke één-twee met Tissoudali lijkt Fofana op weg naar de winning goal, maar met een knappe redding houdt Vandevoordt  Racing Genk overeind.

• Man van de match: Tarik Tissoudali groeit steeds meer naar het niveau van vóór zijn kruisbandblessure. Ook vanavond was de Marokkaan alomtegenwoordig. Hij was zelf gevaarlijk en fungeerde ook prima in de rol van aangever.

• Opvallend: Nog maar eens een gelijkspel voor Racing Genk, het zesde al dit seizoen. Geen enkele ploeg in 1A verzamelde zoveel draws. Voor Genk is het ook het vierde gelijkspel op een rij, Gent zit aan een reeks van drie puntendelingen.

Brown botst op de lat, Paintsil op Nardi

"Ik verwacht een match die op en neer zal gaan, met kansen aan beide kanten." Het bleken profetische woorden van Hein Vanhaezebrouck, want in een boeiende  eerste helft hielden KAA Gent en KRC Genk gelijke tred en maakten beide ploegen aanspraak op een goal.

De thuisploeg kwam er in het wedstrijdbegin niet aan te pas, maar zorgde na 20 minuten wel voor de eerste grote kans. Brown kwam akelig dicht bij zijn eerste treffer voor Gent, maar de lat gooide roet in het eten. Op aangeven van Fofana knalde Hjulsager niet veel later een volley naast.

Maar ook Genk liet zich niet onbetuigd. Fadera had meer moeten doen met een uitstekende pass van El Khannouss, zijn volley ging naast. Paintsil botste dan weer twee keer op een redding van Nardi. Ook Vandevoordt moest voor de rust nog twee keer aan de bak, op schoten van Tissoudali en Orban.

Samoise veegt openingsgoal van Zeqiri uit

Kort na de rust kreeg Orban een uitgelezen kans om Gent en vooral zichzelf te verlossen. De Nigeriaan werd perfect gelanceerd door Samoise, maar illustreerde zijn vormcrisis met een slechte aanname en verknoeide zo de kans. Gent bleef wel druk zetten, een schicht van Hjulsager ging rakelings naast.

Maar ook Genk voetbalde aardig mee en op het uur braken de bezoekers de wedstrijd open. Paintsil liep zich centraal te pletter op Watanabe, maar de Japanner legde de bal zo wel ongelukkig klaar voor Zeqiri. Die gaf Nardi het nakijken met een strak schot: 0-1.

Gent reageerde meteen. Op aangeven van Hjulsager trof Orban voor het eerst sinds 20 augustus nog eens raak, maar na tussenkomst van de VAR werd zijn treffer afgekeurd voor nipt buitenspel.

In de slotfase ontsnapte Gent aan de 0-2. Na een afgeweerde poging van Genkse debutant El Ouahdi trof Tolu van dichtbij raak, maar ook zijn goal werd afgekeurd voor buitenspel. Enkele minuten later had Gent zijn verdiende gelijkmaker te pakken. Vandevoordt kon een schot van Tissoudali nog pareren, tegen de herhaling van Samoise was hij kansloos.

In de extra tijd kwam de thuisploeg nog dicht bij de drie punten. Fofana had de winning goal aan zijn voet na een knappe één-twee met Tissoudali, maar Vandevoordt hield Genk overeind. Gent blijft zo na 10 speeldagen als enige ongeslagen, maar is wel de koppositie kwijt.

Vanhaezebrouck en Vrancken in koor: "Juiste uitslag"

• Hein Vanhaezebrouck (trainer KAA Gent): "We zijn niet goed aan de wedstrijd begonnen, we hadden moeite om eruit te komen. Ook het uitvoetballen was niet goed. Geleidelijk aan kregen we meer grip en namen we de bovenhand. We kregen de drie beste kansen in het begin. Als we daar één van omzetten, is de situatie anders. Brown had pech met die bal op de lat, maar vooral Hjulsager had een enorme kans. Voor mij was dat de grootste kans van de match, want Hjulsager is een volleyspecialist. Het is soms spectaculair om te zien wat hij op training binnentrapt, maar nu ging het fout. Daar hadden we moeten scoren, maar dan verloren we Kandouss en ook een beetje de pedalen. We moesten gaan schuiven met jongens die dan niet op hun beste plaats stonden, maar we hadden geen andere keuze. Iedere uitvaller is dramatisch. In de tweede helft hebben we ons herpakt, maar verdedigden we niet goed en kwamen zo op achterstand. We hebben dan een heel goede reactie getoond. De afgekeurde goal meteen na de 0-1 gaf eerst een boost en dan een enorme ontgoocheling. We zijn toch blijven gaan en hebben de match in evenwicht getrokken. Er was maar één ploeg die nog pushte om te winnen. Op het einde kregen we nog een reuzenkans met Fofana en hadden we nog kunnen winnen, maar een gelijkspel is de juiste weergave van de wedstrijd."

• Wouter Vrancken (trainer Racing Genk): "Het was een heel goede wedstrijd met twee ploegen die voor winst gingen. Voor ons is het jammer dat we weer gelijkspelen, zeker omdat we op voorsprong kwamen. Ik heb mijn jongens gefeliciteerd, want we hebben op vele momenten dominant voetbal gespeeld en kansen gecreëerd. Een gelijkspel is de juiste uitslag, maar een voorsprong wil je natuurlijk niet afgeven. Bij de goal maakt Vandevoordt een foutje, 9 op 10 keer houdt hij die bal vast. Bij een doelman kunnen alle kleine dingetjes fataal zijn, maar Vandevoordt heeft al heel goede dingen laten zien. Ook vandaag weer. Ik ga hem hier zeker niet op afrekenen. El Ouahdi was echt top, hij heeft een applaus gehad van de spelers voor zijn debuutwedstrijd. Hij had goede energie, gezonde agressiviteit en initiatief in zijn spel. Algemeen hebben we een heel goede prestatie geleverd vandaag."

90+8' tweede helft
90+8'

Een felle strijd tussen KAA Gent en Racing Genk blijft onbeslist. Zeqiri opende de score voor de bezoekers, Samoise zorgde voor de Gentse gelijkmaker. In de slotfase kwam Fofana nog dicht bij de winning goal, maar Vandevoordt hield Genk overeind. Gent blijft na 10 speeldagen als enige ploeg ongeslagen, maar is wel de koppositie kwijt.

90+5'
90+3'

Vandevoordt houdt Fofana van de 2-1!

Wat een heerlijke één-twee tussen Fofana en Tissoudali! Fofana lijkt op weg naar de winning goal, maar Vandevoordt houdt Genk overeind.

90+2'

7 - extra time

Er komen 7 minuten extra tijd bij.
90'

Kums ontsnapt aan owngoal

Genk zorgt nog eens voor dreiging op een gevaarlijke hoekschop van El Khannouss. Kums beroert de bal aan de eerste paal en werkt de bal zo bijna in eigen doel.

88'

Gent wil nog alles op alles zetten om de drie punten thuis te houden. Fadiga kan van dichtbij uithalen, maar krijgt de bal niet onder controle. Hij besluit hoog over.

88'
87'

Union virtueel leider

Union leidt op dit moment met 0-2 op het veld van STVV. Het is zo voorlopig alleen leider.

84'

Samoise maakt gelijk!

Samoise laat de Gentse fans juichen! Vandevoordt kan een schot van Tissoudali nog pareren, maar tegen de herneming van Samoise heeft de doelman geen verhaal. Alles weer in evenwicht!

82'

Hjulsager wordt naar de kant gehaald bij Gent. Fernandez is zijn vervanger. Voor Gent begint de tijd stilaan te dringen. Is het op weg naar zijn eerste nederlaag van het seizoen.