44'
87'
87'
3 - 2

Drie goals, goed voor 3 punten: Kevin Denkey heeft Cercle Brugge de volle buit bezorgd tegen OH Leuven. De bezoekers kwamen in Jan Breydel 2 keer langszij, maar de 3e treffer van de Togolees was er te veel aan.

Cercle Brugge - OH Leuven in een notendop:

• Sleutelmoment: In de 87e minuut slaat Kevin Denkey nog maar eens toe. Met een harde pegel zorgt de Togolees voor een deugddoende driepunter voor Cercle Brugge.

• Man van de match: Kevin Denkey was andermaal van goudwaarde voor Cercle Brugge. Met zijn hattrick is de 22-jarige spits voorlopig met 8 doelpunten zelfs topschutter in de Jupiler Pro League.

• Opvallend: Na 3 opeenvolgende nederlagen weet Cercle Brugge weer wat winnen is. Opmerkelijk: het is alles of niks voor de Vereniging, want na 10 wedstrijden speelden de troepen van Miron Muslic geen enkele keer gelijk.

Geweldige openingsfase

Het venijn zat hem niet in de staart, maar wel in de kop in Jan Breydel. Niet iedereen had zijn zitje ingenomen of het leer ging al tegen de touwen. Al in de derde minuut kreeg Ravych veel ruimte om voor te zetten en voor doel stond Kevin Denkey, niet de laatste keer, op de goede plek. 1-0 en we waren nog maar net begonnen.

OH Leuven bleef echter niet bij de pakken zitten. Integendeel zelfs. Een minuut later hingen de bordjes weer gelijk. Shlomo, voor het eerst in de basis, kopte een hoekschop binnen.Alles weer te herdoen.

Denkey weer beslissend

Het ging goed op en neer in een eerste helft die zeer aangenaam was om volgen. Het bleef dan ook niet bij die twee vroege doelpunten. Na een vrije trap kregen ze bij OHL het leer maar niet weg. Denkey reageerde sneller dan zijn tegenstrevers en frommelde zo de 2-1 in doel.

Maar wie dacht dat de bezoekers dan tegen het canvas lagen, kwam bedrogen uit. Voor een tweede keer knokten de troepen van Marc Brys zich weer in de wedstrijd. Doelman Warleson duwde een voorzet tegen een ploegmaat waarna de bal panklaar lag voor Banzuzi. De 18-jarige invaller kon de 2-2 zomaar binnen tikken.

Maar driemaal is scheepsrecht. Cercle Brugge bleef wel de gevaarlijkste ploeg en werd daar ook voor beloond. Denkey haalde nog een keer verschroeiend uit en zag zijn derde van de namiddag in doel verdwijnen. Door de zege schuift Cercle Brugge weer wat op in de stand, OHL keert dan weer met lege handen huiswaarts.

Brys: "Gelijkspel had normaal geweest"

• Marc Brys (OH Leuven): "We komen al snel achter, maar dan hebben we ons goed herpakt. In de eerste helft was het wat op en af. Er waren een aantal kansen voor hen en ook een aantal voor ons. Veel viriel spel. Aan de rust staat het dan 2-2. De tweede helft hebben zij wel wat dominanter gespeeld. Ik denk dat een gelijkspel hier normaal had geweest."

• Miron Muslic (Cercle Brugge): "De laatste dertien maanden verliepen goed voor ons, zoals een raket. En nu hadden we een moment dat we wat aan het worstelen waren, maar zo kan je ook groeien. We verdienden deze zege. Ik zei het eerder al, als je aan het worstelen bent, ga het gevecht dan aan. Laat de oldskool mentaliteit van Cercle zien. We scoorden drie doelpunten vandaag. De rangschikking interesseert me niet. Het gaat me om de ontwikkeling van spelers. We zijn nog altijd op de goede weg."

18:03

Het zit erop. Na 3 opeenvolgende nederlagen weet Cercle Brugge weer wat winnen is. Diep in de tweede helft zorgde Denkey met zijn 3e van de namiddag voor de verlossing. OHL trekt zonder punten terug naar Leuven.

90+12' tweede helft
90+1'

De zege is nog niet helemaal binnen voor Cercle Brugge. We krijgen namelijk nog 9 minuten extra tijd. Net als gisteren en in die toegevoegde tijd vielen nog 2 doelpunten voor Charleroi. Dat geeft de Leuvense burger moed.

90+1'

9 - extra time

Er komen 9 minuten extra tijd bij.
88'
88'

Denkey maakt er 3-2 van!

Kevin Denkey heeft zijn hattrick beet. Hij haalt de trekker over met zijn linker en ziet zijn pegel in doel belanden. Het is al het 8e doelpunt van de spits van Cercle Brugge, hij is daarmee topschutter.

85'

We hebben er een tijdje op moeten wachten, maar daar is dan toch een nieuwe kans. Mendyl probeert het vanuit een scherpe hoek. Warleson kan de poging in hoekschop duwen.

79'
79'

Misao gaat aan Van der Bruggen hangen zodat die geen aanval in elkaar kan knutselen. De Japanner krijgt zo een gele kaart van Wim Smet.