Jupiler Pro League - speeldag 9 - 01/10/23 - 19:17
45+4'
Makhtar Gueye
45+4'
1 - 1

AA Gent heeft de kans laten liggen om alleen leider te blijven in de Jupiler Pro League. Het had zijn handen vol met een stug RWDM, dat vlak voor rust een Gentse voorsprong uitwiste. Na de pauze had Gent nog meer dan voldoende kansen voor de zege, maar RWDM-doelman Théo Defourny had opnieuw een topdag. Gent ziet Union zo naast zich komen aan kop van het klassement.

RWDM-AA Gent in een notendop:

• Sleutelmoment: AA Gent lijkt met 0-1 de kleedkamers in te trekken, maar op slag van rust gaat Paul Nardi in de fout op een hoge bal. RWDM maakt gelijk, na rust wordt niet meer gescoord.

• Man van de match: Liefst 6 keer hield RWDM-doelman Théo Defourny AA Gent van een voorsprong in de tweede helft. De 31-jarige Belg zit in de vorm van zijn leven, zo lijkt het toch.

• Statistiek: AA Gent is bezig aan een ijzersterke reeks buitenhuis. Het verloor voor het laatst weg van eigen stadion van Club Brugge op 26/2 van dit jaar.

Defourny is opnieuw de held

Het slotakkoord van de speeldag in het sfeervolle Edmond Machtensstadion begon voor AA Gent zonder de geblesseerde Hugo Cuypers en met Gift Emmanuel Orban op de bank.

Tarik Tissoudali, die voorin de voorkeur kreeg, kon er na amper een paar minuten al voor zorgen dat de bezoekers eigenlijk met een voorsprong aan de wedstrijd begonnen, maar oog-in-oog met Defourny faalde de Marokkaan.

Toch was het Gent dat halfweg de eerste helft de score opende dankzij de actieve Fofana. Hij dribbelde zich eerst knap vrij en trapte nadien de 0-1 onhoudbaar binnen.

De openingsgoal was niet meteen het signaal voor de thuisploeg om massaal naar voren te trekken. De 1-1 op slag van rust kwam dan ook letterlijk uit de lucht vallen. Nardi ging het duel aan met Makhtar Gueye, maar kwam veel te laat: 1-1.

Na de koffie schakelde AA Gent een versnelling hoger. Het kreeg via Julien De Sart, Tissoudali en Fofana 6 uitstekende kansen om te scoren. Maar telkens was het net niet voor de Buffalo's, die niet voorbij Defourny raakten.

Ook de ingevallen Orban kon zijn stempel niet meer drukken en zo bleef het 1-1. Gent laat een uitstekende kans liggen om achtervolgers Club Brugge, Antwerp en Racing Genk een tikje uit te delen. Het is wel co-leider met 19 punten.

• Claudio Caçapa: "Ja ik ben gelukkig na deze moeilijke match. Vooral in de tweede helft heeft Gent ons onder druk gezet, maar ik ben fier dat mijn spelers alles gegeven hebben en niet hebben opgegeven. Onze eerste helft was beter en na de rust lagen we onder. Stap voor stap worden we beter."