Club BruggeCharleroi
Bram Van Driessche
Jan Breydelstadion
18878

Wonderboy Antonio Nusa schenkt Club Brugge ultiem de overwinning na kat-en-muisspelletje met Charleroi

za 16 september 2023 22:45
  1. 6' - Doelpunt - Parfait Guiagon (0 - 1)
  2. 27' - Doelpunt - Igor Thiago (1 - 1)
  3. 42' - Doelpunt - Vetle Dragsnes (1 - 2)
  4. 45' - Doelpunt - Brandon Mechele (2 - 2)
  12. 81' - Verv. Isaac Mbenza door Daan Heymans
  13. 87' - Doelpunt - Antonio Nusa (3 - 2)
  14. 90+1' - Verv. Igor Thiago door Denis Odoi
  15. 90+2' - Verv. Jonas Bager door Mitchy Ntelo
  16. 90+5' - Doelpunt - Ferran Jutglà (4 - 2)
Jupiler Pro League - speeldag 7 - 16/09/23 - 20:49
6'
Parfait Guiagon
0 - 1
6'
27'
Igor Thiago
27'
Igor Thiago
1 - 1
42'
Vetle Dragsnes
1 - 2
42'
45'
Brandon Mechele
45'
2 - 2
87'
Antonio Nusa
87'
3 - 2
90+5'
Ferran Jutglà
90+5'
4 - 2

Bloed, zweet, tranen en twee uitgesproken uitblinkers. Club Brugge overleefde een kansenkermis tegen Charleroi door een geweldige Simon Mignolet en brak via een flitsende Antonio Nusa uiteindelijk toch de ban in het ultieme slot. Blauw-zwart trekt zo met een goed gevoel richting Besiktas in de Conference League.

Club Brugge - Charleroi in een notendop:

• Sleutelmoment: Club Brugge heeft het knap lastig met een kranig Charleroi. Maar de inbreng van Antionu Nusa blijkt een gouden zet te zijn. De 18-jarige Noor verstuurt in de 87e minuut een voorzet die zomaar in doel dwarrelt.

• Man van de match: Simon Mignolet stond er wanneer dat moest. Vooral in de tweede helft stond het sluitstuk van Club Brugge pal met drie geweldige reddingen op Dabbagh.

• Opvallend: Club Brugge scoorde nu al 18 keer in zes wedstrijden. Dat is een fraai gemiddelde van drie treffers per wedstrijd. Niemand doet beter in de Jupiler Pro League, ook niet met eenpartij meer op de teller.

Vroege koude douche voor Club Brugge

Waren ze nog niet goed wakker? Bij Club Brugge hadden ze hun start tegen Charleroi helemaal gemist. De Carolo's vuurden al twee waarschuwingen af, maar na een derde keer was het wel raak. Guiagon, die voor het eerst in de basis startte, strafte slap verdedigen af en poeierde het leer in het zijnetje. Mignolet had geen kans.

Het positieve aan die vroege treffer was dat blauw-zwart nog een hele wedstrijd had om het recht te trekken. Club Brugge domineerde dan en ging geduldig op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er ook.

Zorgane leed een keer balverlies zodat Andreas Skov Olsen  wat ruimte kreeg. Dat moet je de Deen niet geven want hij zette Thiago op weg naar de 1-1. Toch al het vierde doelpunt van de Braziliaan.

Maar het Brugse leed was nog niet geleden. Als een donderslag bij heldere hemel stond de 1-2 op het scorebord. Het was weer een debutant die voor een doelpunt zorgde. Vetle Dragsnes zag zijn schot via de rug van Spileers in doel dwarrelen. Met de nodige portie geluk.

Club Brugge bleef echter niet bij de pakken zitten. Enkele minuten later hingen de bordjes alweer gelijk. Kyriani Sabbe, die de geblesseerde Tajon Buchanan verving, leverde de perfecte voorzet voor Mechele af. De verdediger kopte de 2-2 dan ook fraai binnen. Het is overigens de derde assist voor Sabbe in zijn laatste drie thuiswedstrijden.

Invaller Nusa maakt het verschil

En dan waren we nog maar 45 minuten ver. Ook in het begin van de tweede helft trok Charleroi fel van leer. Lesje nog niet geleerd Club Brugge? Gelukkig voor hen staat Simon Mignolet er wanneer dat ook moet. Tot drie keer toe vuurde Dabbagh enkele aartsgevaarlijke schoten af. Telkens ranselde Mignolet die pogingen uit zijn doelvlak.

Hoog tijd om de in bloedvorm verkerende Antonio Nusa in te brengen, moet Ronny Deila gedacht hebben. En de 18-jarige Noor zorgde ook voor de verlossing. Hij stuurde zijn tegenstander het bos in en leverde dan een voorzet af die zomaar binnen dwarrelde. Niemand raakte de bal nog aan. Maar wat een week voor Nusa die debuteerde bij de Noorse nationale ploeg met drie assists en een doelpunt in twee wedstrijden.

Charleroi tegen het canvas denk je dan, maar de troepen van Felice Mazzu toonden veerkracht. Na een kans voor Thiago was het de beurt aan Heymans. Hij was op weg naar de 3-3, maar daar stak Mechele een stokje voor. Op de doellijn tikte de Brugse verdediger het leer in hoekschop. Op de counter werd het dan nog 4-2 na een geweldige individuele actie van Ferran Jutgla. Het zal de Spaanse spits deugd doen na zijn blessureleed.

Met nog een wedstrijd die werd uitgesteld staat Club Brugge nu bovenaan naast Gent en Anderlecht met 13 punten. Die komen zondag nog wel in actie.

Nusa: "Hiervoor leef je als voetballer"

• Simon Mignolet (Club Brugge): "Ik ben heel erg tevreden met de drie punten. Onze start was niet echt geweldig. De eerste vijf minuten waren voor Charleroi en komen ze ook op voorsprong. In de tweede helft moest ik een paar ballen pakken en ik ben blij voor het team dat ik die ballen heb kunnen redden. Het is heel belangrijk om op zo'n momenten in een moeilijke wedstrijd de manier te vinden om de drie punten te halen."

• Antonio Nusa (Club Brugge): "Ik ben zeer gelukkig. Het was een spannende wedstrijd vandaag, maar we moesten winnen. Ik ben blij dat ik kan invallen en het verschil kan maken. Ik ben vooral gelukkig dat we vandaag de drie punten pakken. Dat was echt belangrijk. Dat de fans gek van me zijn? Ik wil gewoon inkomen en het team helpen. Maar als het publiek me helpt, dan is het makkelijker om te voetballen. Het was echt een gekke week. Maar hiervoor leef je als voetballer. Ik amuseer me nu."

• Felice Mazzu (Charleroi): "We hebben echt mooie dingen laten zien. In de tweede helft creëerden we echt grote kansen. Jammer genoeg voor ons heeft Mignolet die tegen gehouden. We waren te lief bij dat derde doelpunt.We willen ons excuseren tegen de speler die op de grond ligt en dat vormt ruimtes. Daarom komt die voorzet er ook. Daar moeten we nog in groeien. Maar gezien onze wedstrijd verdienen we het niet om hier te verliezen."

• Ronny Deila (Club Brugge): "Het was stresserend, want we controleerden deze wedstrijd niet. We begonnen slecht aan de wedstrijd en zij scoorden al snel. Natuurlijk moet je dan ergens op jagen en scoren we de 1-1. We verloren het momentum dan opnieuwen dan werd het 1-2. In de tweede helft hadden ze enkele mogelijkheden. Gelukkig hadden wij een ongelooflijk sterke Mignolet vanavond. Hij heeft ons gered. Soms heb je een zware dag, maar dan is het belangrijk om toch de overwinning te pakken.We hebben een bank die het verschil kan maken en vandaag deden de invallers het. Daar ben ik wel heel tevreden mee."

22:46

De knotsgekke wedstrijd zit er nu op. In de tweede helft kreeg Charleroi een resem kansen. Mignolet stond echter pal en aan de overzijde ging het leer wel binnen. In het slot scoorden Nusa en Jutgla nog.

90+6'

Jutgla maakt het zelf af: 4-2!

Charleroi zet nu alles op alles en dan zijn de ruimtes groot op de eigen helft. Jutgla begint er op de eigen helft aan en werkt het na enkele overstapjes proper af. Het zal de Spanjaard deugd doen na zijn blessureleed.

90+2'
90+1'
90+1'

90+1'

Mechele brengt redding

Het gaat nu bijzonder hard. Thiago kan eerst alleen op Koffi afstormen, maar de doelman brengt redding. Aan de overzijde is ook Charleroi dicht bij een doelpunt. Mechele vertolkt een heldenrol door het schot van Heymans in hoekschop te duwen.

88'

Voorzet Nusa dwarrelt binnen!

Het is Club Brugge dan toch gelukt. Antonio Nusa passeert een Carolo en wil dan een voorzet versturen naar Jutgla. De Spanjaard raakt het leer niet meer, maar de bal dwarrelt wel binnen aan de tweede paal.

85'

De Cuyper net naast

Jutgla zet zich op rechts goed door en opent het spel dan op links. Daar ligt de ruimte voor De Cuyper. De linkerwinger haalt zijn uitstekende linkervoet boven en trapt op doel. Het scheelt bijzonder weinig of het stond 3-2.