Jupiler Pro League - speeldag 9 - 19/05/24 - 18:33
Denis Odoi
0 - 1
Denis Odoi
29'

Ontnuchtering voor Anderlecht, droomscenario voor Club Brugge. Eén doelpunt van Denis Odoi heeft de titelstrijd vollédig omgegooid. Een tegenvallend paars-wit had nooit een reactie in huis op de openingstreffer van de bezoekers. Door de 0-1 trekt Club als titelfavoriet naar de slotspeeldag, Union en zeker Anderlecht moeten dan hopen op een mirakel.

Anderlecht - Club Brugge in een notendop
  1. Man van de match
    Denis Odoi maakte voor de rust de enige treffer van de partij. Hij was ook defensief steeds solide en slim. Nog wat meer eerherstel voor de Leuvenaar, die met de aanstelling van Nicky Hayen bijzonder veel gewonnen heeft.
  2. Sleutelmoment
    Anderlecht creëerde na de tegentreffer te weinig om de bezoekers echt te bedreigen, al waren de eerste tien minuten van de tweede helft beter. Club Brugge smoorde het gevaar steeds gemakkelijk in de kiem.
  3. Opvallend
    We gaan naar een geweldig spannende slotspeeldag, waar Club Brugge het lot in eigen handen heeft. Met een gelijkspel tegen stadsgenoot Cercle is de 19de titel een feit na een ongelofelijke inhaalrace.

Odoi verlost

De sfeer was opgebouwd, het stadion had twee keer vol kunnen zitten. Anderlecht had zelfs kampioen kunnen spelen vandaag, maar vol zenuwen toonde het te weinig aan de thuisfans.

Tegen een aangepast Club, dat zonder Thiago en met vier echte middenvelders speelde, was het voordeel in de eerste helft meteen aan de bezoekers. Hans Vanaken draaide een vrije trap over, na het openingskwartier ging de wedstrijd op slot.

Te weinig durf aan beide kanten zorgde voor een weinig aangenaam schouwspel. Tot Odoi op corner veel te vrij werd gelaten. "De vorige keren had ik het duel verloren, maar ineens stond ik vrij", vertelde de rechtsback aan de rust. Helemaal juist raakte hij de bal niet, maar hij hing tegen de netten.

Anderlecht probeerde in het slotkwartier nog te zoeken naar de gelijkmaker, maar was gewoon niet goed genoeg. Alleen Dolberg was echt gevaarlijk, met een mooie kap maakte hij zich voor Mignolet vrij maar vond dan de doelman op zijn weg. Schmeichel hield aan de overkant Jutgla van de 0-2.

Vurige Hayen

De rust bracht wel iets extra bij paars-wit, of toch voor een goede vijf minuten. Daarna hield een autoritair en ontspannen Club Brugge Anderlecht als een lastig klein broertje op armlengte. Via Vetlesen had het nog eens 0-2 moeten moeten worden, maar de lat hing in de weg.

Eens voorbij het uur ging het blok er volledig op. Anderlecht toonde de overtreffende trap van machteloosheid, terwijl Club Brugge de tijd vol begon te maken. Veel fouten, weinig spel.

Nicky Hayen had het langer kunnen uithouden, maar bij een duidelijke fout van Odoi sprong er even iets in het hoofd van de coach. Met amper tien minuten nog te spelen vloog hij meerdere keren uit op scheidsrechter Lambrechts, die hem op enkele seconden twee gele kaarten toonde. Hayen mist zo de mogelijke titelmatch volgende week.

Het kampioenschap is nog niet gespeeld, maar dankzij het zwakke optreden van Anderlecht en de rust van de bezoekers heeft Club Brugge volgende week alle kaarten in handen. Tegen stadsgenoot Cercle zal het om de knikkers gaan.