Ga naar de inhoud
Sabbe
Man van de match Sabbe en Club Brugge vieren de 0-3 zege.

Genadeloos Club Brugge haalt ook uit op bezoek bij Racing Genk

 zo 28 april 2024 15:26
  1. 23' - Geel - Carlos Cuesta
  2. 38' - Doelpunt - Kyriani Sabbe (0 - 1)
  1. 61' - Geel - Hugo Vetlesen
  2. 62' - Verv. Michal Skóras door Denis Odoi
  3. 64' - Verv. Toluwalase Emmanuel Arokodare door Andi Zeqiri
  4. 67' - Doelpunt - Hugo Vetlesen (0 - 2)
  5. 71' - Doelpunt - Igor Thiago (0 - 3)
  6. 75' - Verv. Anouar Ait El Hadj door Christopher Baah
  7. 75' - Verv. Zakaria El Ouahdi door Alieu Fadera
  8. 76' - Verv. Patrik Hrošovský door Ibrahima Sory Bangoura
  9. 79' - Verv. Kyriani Sabbe door Maxim De Cuyper
  10. 79' - Verv. Hugo Vetlesen door Casper Nielsen
  11. 85' - Verv. Raphael Onyedika door Philip Zinckernagel
  12. 88' - Verv. Bilal El Khannous door Noah Adedeji-Sternberg
  13. 90' - Geel - Casper Nielsen
Jupiler Pro League - speeldag 6 - 28/04/24 - 13:31
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
38'
Kyriani Sabbe
0 - 1
Kyriani Sabbe
38'
67'
Hugo Vetlesen
0 - 2
Hugo Vetlesen
67'
71'
Igor Thiago
0 - 3
Igor Thiago
71'

Club Brugge blijft verder door de play-offs razen. Na de ruime zege van woensdag klopte het Racing Genk nu opnieuw met een overtuigende 0-3. Sabbe opende net voor rust de score met een lucky goal, in het laatste halfuur maakten Vetlesen en Thiago de match dood. 16 (!) op 18 voor blauw-zwart, dat de beste start ooit kent in de play-offs.

Racing Genk - Club Brugge in een notendop:

  • Sleutelmoment: Club Brugge beslist de wedstrijd in de tweede helft met twee goals in vier minuten. Met een knappe actie biedt Sabbe Vetlesen de 0-2 aan en niet veel later telt Thiago Racing Genk definitief uit.

  • Man van de match: Zijn eerste goal voor Club Brugge was er één met een flinke dosis meeval, maar Kyriani Sabbe speelde in Genk wel een ijzersterke wedstrijd. Mooiste illustratie daarvan was zijn bijzonder knappe assist bij de 0-2. 

  • Opvallend: Met een vijfde overwinning in zes wedstrijden zet Club Brugge zijn ongeslagen reeks voort in de Champions' Play-offs. Bovendien blijft het ook bij de vleet scoren met maar liefst 16 goals of bijna 3 per wedstijd.

  • Statistiek: Voor Racing Genk komt er een einde aan een indrukwekkende reeks. De Limburgse club was in Play-off I op eigen veld ruim 21 matchen ongeslagen, maar de 22e thuiswedstrijd was er te veel aan.

Flater McKenzie breekt dominant Genk zuur op

Vier dagen na de 4-0-pandoering in het Jan Breydelstadion had KRC Genk voor eigen volk wat recht te zetten tegen Club Brugge. Die reactie kwam er ook, Genk haalde in de eerste helft weer zijn vertrouwde niveau en duwde Club in het defensief.

Toch kwam de eerste dreiging van Club Brugge, Nusa liet na amper vijf minuten een uitstekende kopbalkans onbenut. Met een schot van El Ouahdi dat voorlangs ging, liet de reactie van Genk niet lang op zich wachten en de thuisploeg hield de touwtjes nadien in handen. Heel veel doelgevaar leverde dat overwicht evenwel niet op.

Club moest vooral verdedigen, maar kwam kort voor de rust uit het niks op voorsprong. McKenzie moest de bal gewoon wegkoppen op een ongevaarlijke voorzet van Sabbe, maar deed dat vreemd genoeg niet. Vandevoordt was zo compleet verrast en zag de bal in doel waaien. 

Na de vreemde goal van Vetlesen tegen Union opnieuw meeval voor Club, dat plots virtueel leider was in de Champions' Play-offs.

Vetlesen en Thiago tellen Genk definitief uit

Genk moest aan de bak in de tweede helft en kwam na enkele minuten dicht bij de gelijkmaker. Na een kort genomen hoekschop viseerde El Khannouss de korte hoek, maar Jackers pakte uit met een uitstekende redding.

Genk vond nadien geen gaatje in de sterke organisatie van Club en kreeg halfweg de tweede helft een nieuwe tik. Sabbe pakte uit met een schitterende versnelling op rechts, zette Mckenzie in de wind en schotelde Vetlesen de 0-2 voor.

Amper vier minuten later mochten de boeken definitief toe voor Genk. Kayembe liet Vetlesen zomaar lopen op een diepe bal van Onyedika. De Noor vond Thiago voor doel en die kon van dichtbij makkelijk zijn tweede in evenveel wedstrijden maken.

 

Genk hing in de touwen en mag zijn titelambities definitief opbergen. Club Brugge is meer dan ooit dé titelkandidaat.

Vandevoordt: "Er was een miscommunicatie"

Voor Racing Genk begon de ellende met een bijzonder ongelukkige tegentreffer. Na een misverstand tussen McKenzie en Vandevoordt ging een ongevaarlijke voorzet van Sabbe zomaar in doel.

"Die voorzet kwam en ik riep 'away', kop die bal weg. Dan was er misschien een miscommunicatie, waardoor McKenzie zich bukt en die bal heel snel in doel ligt", klinkt de uitleg van doelman Maarten Vandevoordt. "Ik moet er met hem nog eens over praten."

"Het ging vandaag vooral om de efficiëntie. Club heeft vier kansen en ze maken er drie af. Wij zaten goed in de wedstijd en zetten goede aanvallen op, dan is zo'n uitslag wel wat overdreven."

Genk leek de verrassing te gaan worden van de Champions' Play-offs , maar mag zijn titeldromen nu opbergen. "We moeten nu vooral proberen om Europees voetbal binnen te halen en een reactie tonen voor onszelf en de supporters."

Reacties uit het Genkse kamp:

  • Wouter Vrancken (trainer Racing Genk): "Tot aan het tweede doelpunt speelden we goed. Ik had niks aan te merken op het veldspel, de spelers toonden een reactie na afgelopen woensdag. Bij die dominantie hadden we wel iets meer moeten creëren. We hadden wel de kansen om te scoren en dan moet die efficiëntie er zijn. Door één foutje kom je dan op achterstand. We moeten daar niet met de vinger wijzen, want uiteindelijk moeten we ook beter doen bij dat tweede doelpunt en bij het derde doelpunt leek het mij buitenspel. De efficiëntie heeft vandaag een groot verschil gemaakt. Het is jammer dat ons goede veldspel tegen een sterke ploeg niet beloond werd. We moeten nu de goede mindset houden na twee ontgoochelingen."

  • Zakaria El Ouahdi (Racing Genk): "We zijn heel goed aan de wedstrijd begonnen. De eerste helft was 100 procent van ons, maar na die tegengoal ging het licht uit. In de tweede helft was het wat minder bij ons. We moeten elke match ons best doen en dat Europees ticket pakken. Dit zijn twee zware nederlagen, maar dat kan gebeuren."
Gerelateerd:

Fase per fase

90+8'

Einde

Na de 4-0-thuisoverwinning afgelopen woensdag haalt Club Brugge ook op bezoek bij Genk zwaar uit. Dankzij een 0-3-zege komt blauw-zwart voorlopig aan de leiding, Genk mag zijn titelambities dan weer opbergen. Club kwam met een flinke dosis meeval op voorsprong in de eerste helft en telde Genk definitief uit na de rust. Met twee goals in vier minuten beslisten Vetlesen en Thiago de wedstrijd.

90+7' tweede helft
90+1'

6 - extra time

Er komen 6 minuten extra tijd bij.
90'
Club Brugge
89'

Geel voor Nielsen

Nielsen kan McKenzie niet bijbenen en haalt hem dan maar onderuit. Geel voor de Deen is het gevolg.

84'

Club Brugge zit in een zetel en kan straks als nieuwe leider rustig toekijken wat de concurrenten doen. Anderlecht begint er over goed drie kwartier aan op bezoek bij Cercle Brugge, Union en Antwerp kijken elkaar vanavond opnieuw in de ogen.

81'

Zeqiri op de paal

Plots toch nog eens een grote kans voor Genk. Zeqiri kan van dichtbij besluiten op een voorzet van Kayembe, maar zijn kopbal strandt op de paal.

79'
79'
76'

Geldig doelpunt

De VAR heeft er duidelijk zijn werk mee. Het is heel lang wachten op het oordeel, maar de treffer wordt uiteindelijk wel degelijk goedgekeurd. Bij Genk brengen ze met Baah, Fadera en Bangoura intussen drie frisse spelers op het veld, maar de strijd lijkt gestreden.

74'
73'

Buitenspel?

Ook nu komt er een VAR check, dit keer voor mogelijk buitenspel.

72'