StandardSTVV
Jan Boterberg
Sclessin
9853

Standard kan play-offs niet opfleuren met eerste overwinning: STVV komt een puntje sprokkelen op Sclessin

za 27 april 2024 20:12
1-1
  1. 13' - Doelpunt - Ryoya Ogawa (0 - 1)
  2. 23' - Geel - Kahveh Zahiroleslam
  3. 37' - Geel - Mathias Delorge Knieper
  4. 41' - Verv. Moussa Djenepo door William Balikwisha
  1. 63' - Doelpunt - Jonathan Panzo (1 - 1)
Jupiler Pro League - speeldag 6 - 27/04/24 - 18:15
13'
Ryoya Ogawa
0 - 1
Ryoya Ogawa
13'
63'
Jonathan Panzo
63'
1 - 1

Ook na 6 speeldagen blijft het voor Standard wachten op een eerste driepunter in de play-offs. De Rouches moesten zaterdagavond de buit verdelen met STVV, na een 1-1-gelijkspel.

Standard - STVV in een notendop:

• Sleutelmoment: In de allerlaatste minuut ziet Standard een penalty nog door de neus geboord door de VAR. Zo blijft het wachten op een zege voor Leko en co.

• Man van de match: Hield zich staande voor de rust en blonk nadien uit met zijn aanvallende capaciteiten. Panzo was de beste man op het veld.

• Opvallend: Standard speelt voor de vijfde keer op rij gelijk. Een evenaring van het clubrecord, twintig jaar geleden.

• Statistiek: STVV zakt graag af naar Luik. De Limburgers verloren al zes wedstrijden op rij niet meer in Sclessin. De laatste zege van Standard dateert van augustus 2018.

STVV is klinisch, Standard te mak

Voor zowel Standard als STVV staat er dit seizoen nog maar weinig op het spel. Een moment van concentratieverlies is dan ook snel gebeurd.

Al na amper twee minuten kon Yeboah bijna profiteren van slordig uitverdedigen. Van Helden gaf te zwak terug tot bij Suzuki. Die trapte vol tegen de spits. De rebound hobbelde maar net naast.

Slordigheden waren er nadien een stuk minder, en STVV begon bij momenten ook aardig te voetballen.

Een knappe aanval over heel wat stationnetjes kwam rond het kwartier bij Ogawa terecht. De Japanner mikte de bal in twee keer voorbij debutant Epolo.

De voorsprong was een feit en de Limburgers trokken zich terug op de eigen helft. Veel verder dan een paar kansjes kwam een mak Standard echter niet.

Dat Djenepo al voor de rust naar de kant werd gehaald, was tekenend.

Dag en nacht

Wat Ivan Leko heeft gezegd tijdens de pauze weten we niet. Maar dat het effect had, was meteen duidelijk. Standard begon als een bezetene aan de tweede periode.

Telkens kwam het gevaar van de flanken, via Panzo of Price. STVV kwam zeer goed weg toen Van Helden een scherpe voorzet via zijn been op de paal zag botsen, en niet in zijn eigen doel.

Maar rond het uur was de verdiende gelijkmaker dan toch een feit. Panzo stond moederziel alleen bij een hoekschop en kon op zijn gemakje de 1-1 in doel knikken.

Het tempo verdween nadien weer wat uit de wedstrijd, tot het in de laatste minuut toch weer even crescendo ging.

Sclessin veerde recht toen scheidsrechter Boterberg een penalty gaf voor een handsball van Janssens. Maar een minuut later draaide de VAR de beslissing (terecht) terug wegens een duwfout van Kanga.

Geen overwinning dus op de valreep. Standard blijft zonder zege in de Play-offs.

90+7'

EINDE: 1-1

Einde van de wedstrijd. Geen penalty en dus ook geen winnaar. Standard blijft zonder zege in de Play-offs. STVV neemt vrede met de puntendeling.

90+5'

Geen penalty!

Terwijl Yeboah en Kanga ruziën over wie de strafschop mag nemen, gaat Boterberg naar het scherm. Resultaat: duwfout op Janssens. De beslissing wordt teruggedraaid.

90+4'

Penalty!

Daar was dan toch nog een kans! Canak gooit een voorzet de zestien in. Wolke Janssens springt in het duel en raakt de bal met de arm. Penalty!

90+1'

Geen schot, maar een voorzet. Smets kan makkelijk ontzetten.

90+1'

90'

Standard versiert nog een vrije trap op een interessante plek, zo'n vijf meter buiten de zestien.

87'

Valt er nog een winnend doelpunt uit de lucht? Het lijkt er voorlopig niet op. Met deze tussenstand evenaart Standard een clubrecord: vijf wedstrijden op rij gelijkspel.

83'

Ook invaller Canak heeft er nog zin in. Met een flitsende dribbel zet hij Vanwesemael op het verkeerde been. Zijn schot is een stuk minder en strandt in een bos benen.

80'

Ito probeert het nog eens. Deze keer gooit invaller Fossey zich voor de bal.

77'
76'

Daar was STVV nog eens. Ito wurmt zich voorbij een verdediger aan de rand van de zestien en kan al struikelend nog uithalen. Geen slechte poging, maar nipt naast.

68'

Een invalbeurt van 45 seconden

Invaller Steuckers krijgt een eerste keer de bal en rukt op. Panzo verwerkt in hoekschop, maar de Belg blijft nadien op de grond liggen. Meteen game over. De aanvaller kwam duidelijk slecht neer en moet van het veld geholpen worden.