Union hijgt in de nek van leider Genk na zege tegen KV Mechelen

  1. 41' - Verv. Lucas Bijker door Iebe Swers
  2. 10' - Doelpunt - Loic Lapoussin (1 - 1)
  3. 4' - Doelpunt - Julien Ngoy (0 - 1)
  1. 89' - Verv. Teddy Teuma door Cameron Puertas
  2. 87' - Geel - Iebe Swers
  3. 85' - Verv. Simon Adingra door Casper Terho
  4. 82' - Geel - Gustaf Nilsson
  5. 77' - Verv. Jannes van Hecke door Enock Agyei
  6. 72' - Verv. Lazare Amani door Oussama El Azzouzi
  7. 72' - Verv. Victor Boniface door Gustaf Nilsson
  8. 62' - Geel - Jordi Vanlerberghe
  9. 56' - Doelpunt strafschop - Teddy Teuma (2 - 1)
  4'goalJulien Ngoy0 - 1
  10'goalLoic Lapoussin1 - 1
  56'penalty goalTeddy Teuma2 - 1

  Union is bovenin de winnaar van het weekend. Het maakte dankzij Lapoussin en Teuma een achterstand ongedaan tegen KV Mechelen en nadert dankzij de 2-1-zege tot op 3 punten van leider RC Genk. 

  Union - KV Mechelen in een notendop:

  • Sleutelmoment: Na tien minuten in de tweede helft snijdt Lynen met een knappe balaanname en kapbeweging de zestien in en daar wordt hij neergehaald door Verstraete. De bal gaat op de stip en Teuma toont zich nog maar eens bedrijfszeker: 2-1.

  • Man van de match: Teddy Teuma blijft de sterke prestaties opstapelen. Afgelopen donderdag toonde hij Union de weg naar de kwartfinales van de Europa League, vandaag bracht de aanvoerder de vicekampioen met een beheerste penalty helemaal in de running voor de titel.

  • Opvallend: Union bouwt voort aan zijn sterke thuisreputatie. Enkel Racing Genk en Standard konden dit seizoen de volle buit pakken in het Dudenpark. KV Mechelen slaagde er dit seizoen dan weer slechts twee keer in om een uitzege te boeken, bij Kortrijk en Seraing. 

  Loeier van Lapoussin veegt valse start Union uit

  Een gelijkspel voor Racing Genk en nederlagen voor Club Brugge en Antwerp. Union wist dat het met een driepunter tegen KV Mechelen een gouden zaak kon doen. Bijna bezorgde Boniface de thuisploeg ook een droomstart op een vrije trap van Teuma, maar Thoelen kon zijn kopbal pareren.

  Meteen daarna was het aan de overkant wél raak. Union liet zich te makkelijk ringeloren op een snelle omschakeling van KV Mechelen en oog in oog met Moris maakte Ngoy het af. Amper zes minuten later zette Lapoussin weer orde op zaken en hoe! Met heerlijke pegel in de kruising bracht hij Union langszij.

  Na die zinderende start was een pak minder sprankelend in het Dudenpark. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht, maar tot goed uitgespeelde kansen kwam het niet meer.

  Teuma zorgt voor apotheose van wonderweek

  Ook in de tweede helft vond Union maar moeilijk openingen in de Mechelse organisatie. Tot de bezoekers zelf een handje toestaken. Lynen werkte zich met een knappe balaanname en dito kapbeweging in de zestien en werd daar aangetikt door Verstraete. De bal ging op de stip en Teuma zette de penalty feilloos om.

  Union had zijn voorsprong te pakken en meteen na de penaltytreffer werd het bijna 3-1. Na doorkoppen van Adingra en Boniface haalde Nieuwkoop in één tijd uit, maar zijn volley strandde op de paal. 

  Hoewel de Europese midweekwedstrijd tegen Union Berlijn nog in de benen zat, kwam Union in de slotfase niet meer in de problemen. Lapoussin kwam zelfs nog dicht bij een tweede goal, zijn afstandsschot ging rakelings naast. 

  Geraerts: "Niet te snel conclusies trekken"

  • Karel Geraerts (trainer Union): "Als je na zo'n week de drie punten thuishoudt, dan toont dat de mentale kracht van deze ploeg. Je zag de vermoeidheid, de jongens waren minder agressief en minder snel op de eerste meters. Dat is een gevolg van die wedstrijd op donderdag. De spelers hebben hun momenten vandaag heel goed gepakt. Op het eerste kwartier na zijn we compact gebleven en dan hebben we spelers die de match kunnen beslissen. Afgelopen donderdag is de hele ploeg individueel en als groep de hemel in geprezen door iedereen. Dat zijn wij niet gewend, dus ik kan me inbeelden dat bepaalde spelers echt de knop moesten omdraaien. De spelers waren klaar en op het einde hebben wij de drie punten. Wij staan voorlopig op een heel goede positie. Toen we een paar weken geleden verloren tegen Westerlo en Standard en uit de beker lagen, kwam het woord crisis al vanuit bepaalde hoeken naar boven. We kunnen pas na de komende vier wedstrijden kijken waar we staan. We moeten niet te snel conclusies trekken, zowel negatief als positief."

  • Steven Defour (trainer KV Mechelen): "We wisten dat Union moeilijkheden heeft als zij het spel moeten maken. Zij zijn heel goed in de reactie. Wij stonden goed, zeker in de eerste helft. In de tweede helft hadden we vijf moeilijke minuten, daar waren we niet scherp genoeg. We gaven een domme penalty weg, daar gingen twee à drie momenten aan vooraf waar we slimmer moesten verdedigen. Dit was onnodig. Op zich was het een vrij goede wedstrijd, we moeten alleen gewoon leren verdedigen. Union is een sterke ploeg en dan kan elk detail beslissend zijn. Dat is vandaag ook gebleken."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 93. Einde. Wat een week voor Union! Na de kwalificatie voor de kwartfinales van de Europa League doet het nu ook in eigen land een uitstekende zaak in de titelstrijd. Het pakt de volle buit tegen KV Mechelen en nadert zo tot op drie punten van leider Racing Genk. Bovendien loopt het ook verder weg van Antwerp en Club Brugge. .
  3. tweede helft, minuut 92. De extra tijd is bijna voorbij. KV Mechelen houdt de bal nog even in de ploeg, maar veel dreiging stralen de bezoekers al een hele tijd niet meer uit. .
  4. Er komen 3 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  5. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Union, Cameron Puertas erin, Teddy Teuma eruit
  6. tweede helft, minuut 89. Uitbundig applaus voor Teuma. Hij was met zijn penaltytreffer opnieuw bijzonder belangrijk voor Union. Puertas is zijn vervanger. .
  7. Gele kaart voor Iebe Swers van KV Mechelen tijdens tweede helft, minuut 87
  8. tweede helft, minuut 86. Geel voor Swers. Swers gaat te stevig door op Lapoussin en beseft dat zelf ook. De excuses baten niet, zijn overtreding komt hem op geel te staan. .
  9. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Union, Casper Terho erin, Simon Adingra eruit
  10. tweede helft, minuut 84. Applaus voor Adingra, ook hij mag gaan rusten bij Union. Terho mag de slotminuten volmaken.  .
  11. tweede helft, minuut 82. Lapoussin rakelings naast. Daar was bijna de tweede treffer voor Lapoussin. Op aangeven van Teuma krult hij de bal van net buiten de zestien rakelings naast.  .
  12. Gele kaart voor Gustaf Nilsson van Union tijdens tweede helft, minuut 82
  13. tweede helft, minuut 81. Geel voor Nilsson. Nilsson gaat iets te fel aan Agyei hangen. Het komt hem op een gele kaart te staan.  .
  14. tweede helft, minuut 80. De laatste tien minuten zijn ingegaan. Kan Union de voorsprong vasthouden en zo een bijzonder belangrijke zege boeken? Of gaat de Europese midweekwedstrijd nu toch doorwegen? .
  15. tweede helft, minuut 77. Union is baas. KV Mechelen geeft niet meteen de indruk dat het nog een vuist kan maken. Al blijft het met deze krappe voorsprong natuurlijk opletten voor een gevaarlijke counter. .
  16. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij KV Mechelen, Enock Agyei erin, Jannes van Hecke eruit
  17. tweede helft, minuut 76. Ook bij KV Mechelen wordt er een frisse kracht op het veld gedropt. Agyei is de vervanger van Van Hecke. .
  18. tweede helft, minuut 74.
  19. tweede helft, minuut 73.
  20. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij Union, Oussama El Azzouzi erin, Lazare Amani eruit