Jupiler Pro League - speeldag 30 - 18/03/23 - 18:15
89'
Marius Mouandilmadji
2 - 1
89'

Het water staat Seraing aan de lippen. Het verloor in Sint-Truiden al voor de 21e keer dit seizoen: 2-1 met twee goals van Gianni Bruno. STVV is zo zeker van het behoud. Seraing blijft de rode lantaarn en pakt 0 op 12.

STVV - Seraing in een notendop:

• Sleutelmoment: STVV bonkt op de deur en met nog een kleine tien minuten te gaan staan de netten een tweede keer bol. De onvermijdelijke Bruno beslist de partij.

• Man van de match: Brunopendencia. STVV is behoorlijk afhankelijk van Gianni Bruno. De 31-jarige aanvaller scoorde vanavond twee keer en zit ondertussen al aan 14 doelpunten in de competitie.De helft van de 28 gemaakte treffers van STVV komt dus op naam van Bruno.

• Opvallend: Weer geen clean sheet voor Seraing en Dietsch, die nochtans goed stond te keepen. Het Luikse sluitstuk kon op 30 wedstrijden slechts 1 keer de nul houden.

Bruno alomtegenwoordig

De vraag wordt stilaan niet of Seraing zal degraderen, maar wel wanneer. Op het veld van Sint-Truiden leden de Luikenaars al hun 21e nederlaag van het seizoen.

Het was dan ook STVV dat het best aan de partij begon. Bocat leverde al na enkele minuten een voorzet-schot af waarbij Hayashi er net niet bij kon.

De thuisploeg moest het spel maken en dat liep niet van een leien dakje. Toch was de voorsprong verdiend. Bruno - wie anders? - kon de 1-0 tegen de netten trappen. Bij Seraing hadden ze echter een duwfout gezien op doelman Dietsch.

De VAR greep echter niet in en zo was het STVV dat nu ook eens het voordeel van de twijfelende videoref kreeg. Met die penaltyfase op het veld van KV Mechelen nog vers in het geheugen.

Seraing moest nu wel komen en de Luikenaars probeerden het ook. Maar ook op offensief vlak is het een rampseizoen voor de rode lantaarn.

De beste kansen vielen bij STVV te noteren. Het was telkens Bruno die voor gevaar zorgde. Eerst redde Tshibuabua nog van de lijn, daarna kon Bruno een vlijmscherpe tegenaanval niet afwerken.

Uitstel van executie, want Bruno trapte dan toch zijn tweede van de avond tegen de netten. De harde pegel van Marius in het slot van de partij was slechts een voetnoot in deze partij.

Legros: "Hallucinant dat die 1-0 geen fout was"

• Jean-Sébastien Legros (Seraing): "Ik ben heel ontgoocheld. Ik vind dat we een goede wedstrijd hebben gespeeld. Ik ben echt fier op de jongens. Vandaag verdienden we toch meer, vind ik. Volgens mij is het duidelijk bij dat eerste doelpunt. Ik zie in sommige gelijkaardige fases dat die fout gegeven wordt. Dat dat geen fout is, vind ik hallucinant. Ik heb er geen woorden voor. Ik begrijp het echt niet."

• Bernd Hollerbach (STVV): "Een overwinning is altijd leuk. Ik vind dat we heel goed hebben aangevallen. Tot aan de 1-0 waren we zeer goed en daarna waren we wat passief. In de tweede helft hebben we veel kansen laten liggen. Dan hebben we de 2-0 gemaakt en ik denk dat het verdiend is. We waren vanaf het begin geconcentreerd."

90+4'

Het zit erop. STVV houdt de drie punten thuis. In de tweede helft scoorde Bruno nog zijn tweede van de avond. De fraaie 2-1 van Marius was slechts een voetnoot. Het is al de 21e nederlaag voor Seraing.

90+3'

Redding Dietsch

Het moet gezegd: Dietsch staat wel goed te keepen. Hara kan een voorzet vanop rechts nog verlengen, maar ziet zijn schot gered worden door de doelman van Seraing.

90+1'

89'

Eerredder van Seraing: 2-1!

Voor wat het nog waard is: de eer is gered voor de bezoekers. Marius poeiert het leer wel bijzonder hard en fraai in doel. 2-1: of zit het venijn nog in de staart?

89'
2-1
88'
83'

Bruno beslist de wedstrijd: 2-0!

Bruno heeft dan toch zijn tweede van de avond beet. Hayashi kopt het leer goed terug achteruit en Bruno staat op de goede plek om de bal in doel te knallen. Het is al zijn 14e treffer van het seizoen.

83'
2-0
78'
75'
75'

Schot Konaté

Nieuwe kans voor de thuisploeg. Konaté probeert het in één keer en trapt uitstekend naar de hoek. Dietsch gaat echter goed plat. Die ingreep was nodig van het sluitstuk van Seraing.

72'
72'

Sint-Truiden is de gevaarlijkste ploeg, maar Seraing probeert wel.

Stef Wijnants op Radio 1
70'

STVV komt op de proppen met een aartsgevaarlijke tegenaanval. Bruno rukt met het leer aan de voet goed op en gaat dan voor eigen succes. Dietsch heeft geen problemen met dat schot van de Truiense doelpuntenmaker.

67'

2-0 van de lijn gekeerd!

STVV komt wel heel dicht bij de 2-0. Bruno lijkt die ook binnen te trappen, maar zijn poging wordt van de lijn gekeerd door Tshibuabua. Hij staat zijn doelman, die verslagen was, goed bij.