Dominant Standard komt naast Club Brugge na overtuigende zege tegen onmondig Eupen

  1. 42' - Verv. Jan Gorenc door Boris Lambert
  2. 35' - Doelpunt - Philip Zinckernagel (2 - 1)
  3. 31' - Doelpunt - William Balikwisha (1 - 1)
  4. 29' - Geel - Yentl Van Genechten
  5. 24' - Geel - Jason Davidson
  6. 11' - Doelpunt - Regan Charles-Cook (0 - 1)
  1. 90+2' - Verv. Philip Zinckernagel door Abdoul Tapsoba
  2. 80' - Verv. Stipe Perica door Lucas Noubi Ngnokam
  3. 80' - Verv. Marlon Fossey door Filippo Melegoni
  4. 76' - Verv. Regan Charles-Cook door Jerome Deom
  5. 75' - Verv. Gary Magnée door Djeidi Gassama
  6. 71' - Verv. William Balikwisha door Osher Davida
  7. 71' - Verv. Noah Ohio door Cihan Canak
  8. 59' - Geel - Stipe Perica
  9. 59' - Doelpunt - Stipe Perica (3 - 1)
  10. 54' - Verv. Yentl Van Genechten door Ibrahim Diakite
  11. 54' - Verv. Brandon Baiye door Konan N'Dri
  11'goalRegan Charles-Cook0 - 1
  31'goalWilliam Balikwisha1 - 1
  59'goalStipe Perica3 - 1

  Standard heeft eerherstel beet. Na het 4-1-verlies vorige week in Antwerp, kwam het vandaag overtuigend voor de dag tegen Eupen.  De Rouches komen zo voorlopig langszij Club Brugge op de 5e plaats. Eupen blijft aanmodderen in de gevarenzone.

  Standard - Eupen in een notendop:

  • Sleutelmoment: Na de vroege openingstreffer van Eupen domineert Standard aan de bal, maar blijft het doelgevaar uit. Maar op het halfuur draaien de Rouches de rollen in enkele minuten helemaal om via Balikwisha en Zinckernagel. Een dubbele uppercut voor Eupen.
   
  • Man van de match: De jonge Balikwisha zorgde op het middenveld voor de creatieve impulsen en was met zijn goal ook belangrijk. Voorin verdient Perica nog een eervolle vermelding. De Kroaat werkt zich steeds uit de naad, miste vanavond een reuzenkans, maar beloonde zich op het uur dan toch met een doelpunt.
   
  • Klassement: Met 6 op 21 oogde het rapport van de laatste weken niet bepaald overtuigend bij Standard, maar vandaag knoopt het opnieuw aan met de zege én komt het voorlopig naar Club in de stand op plek 5. De strijd om de Champions' Play-offs ligt nog helemaal open.

  Standard wakkert het vuur nog eens aan op Sclessin

  De 4-1-nederlaag op de Bosuil vorige week had er stevig ingehakt bij Standard. De Rouches kregen de voorbije weken maar geen lijn in hun resultaten, een thuiszege tegen streekgenoot en degradatieklant Eupen was dan ook broodnodig. 

   

  "Light my fire" was het motto bij de thuisfans voor de aftrap. Zelf droegen ze hun steentje bij met Bengaals vuur, maar in een slappe openingsfase kregen de Standard-spelers de vlam niet in de pan. Het waren dan ook de bezoekers die een eerste kans versierden en Charles-Cook benutte die meteen.

   

  Standard eiste daarna de bal op, maar deed er te weinig mee. Tot Balikwisha op het halfuur uit het niets de 1-1 binnen trapte. Standard was plots helemaal los en ging erop en erover: niet veel later zorgde Zinckernagel met een plaatsbal al voor de 2-1. 

   

  Bij Eupen - dat dit jaar nog maar één schamel punt kon sprokkelen in de competitie - was het van willen, maar niet kunnen. De Panda's bleken te onmachtig aan de bal om Standard in gevaar te brengen. Na de rust zorgde Perica - die eerst nog een reuzenkans had laten liggen - voor de geruststellende 3-1.

   

  In het slot kon Prevljak de spanning terugbrengen, maar de Bosniër trapte een opgelegde kans nog op de paal. De thuisploeg controleerde de wedstrijd uit, de drie punten zouden Sclessin niet meer verlaten. Standard pikt zo de draad terug op, in de stand wipt het voorlopig naast Club Brugge naar plek 5.  Eupen blijft op de dool.

  Reacties na Standard - Eupen:

   
  • Ronny Deila (coach Standard): "We mogen niet vergeten dat we slecht begonnen aan deze wedstrijd, maar daarna hebben we onze rug gerecht. We zijn kalm gebleven en hebben bij momenten heel goed aangevallen. Voorin zat er meer variatie in dan vorige week en defensief stonden we stabiel. Ik ben tevreden. Of mijn keuzes vandaag het verschil maakten? We hebben heel veel goede spelers bij Standard. De jongens die vandaag speelden hebben hun kansen alvast gegrepen. Onze ambities dit seizoen? We willen in de play-offs zitten en om Europees voetbal vechten. Daarvoor zitten we alvast op schema."
   
  • Edward Still (coach Eupen): "Standard was vandaag heel goed voor de rust. Ze hebben erg goed gereageerd na ons doelpunt, we wisten dat we het na hun gelijkmaker moeilijk zouden hebben. Die tweede goal van Zinckernagel is een moment van klasse. Het was een leerrijke ervaring voor ons, maar dat derde doelpunt had echt niet moeten vallen. Met wat meer ervaring hadden we de bal langer in de eigen rangen kunnen houden, maar zo liep het niet."
   

  Fase per fase

  1. einde, 22 uur 40. Standard pakt deugddoende zege tegen Eupen. Standard heeft zijn fans nog eens kunnen plezieren met een vlotte zege. Tegen streekgenoot Eupen zetten de Rouches voor de rust een scheve situatie recht, na de pauze zorgde Perica voor de geruststellende 3-1.  In de stand komt de ploeg van Ronny Deila voorlopig naast Club Brugge op plek 5. Eupen blijft onderaan in de gevarenzone hangen. .
  2. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 93. De twee minuten extra tijd zijn nagenoeg rond. Verboomen gunt Standard wel nog een late hoekschop. .
  4. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij Standard, Abdoul Tapsoba erin, Philip Zinckernagel eruit
  5. Er komen 2 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  6. tweede helft, minuut 91. Een luide "Aux armes" weergalmt door Sclessin zoals in de grote dagen. Standard gaat een deugddoende zege pakken. .
  7. tweede helft, minuut 88. Als die bal van Prevljak binnen was, hadden we nog een boeiend slot kunnen krijgen. Dat is nu niet het geval. Bert Sterckx op Radio 1.
  8. tweede helft, minuut 87. Standard lijkt al een tijdje op zijn lauweren te rusten. De Rouches moeten de bal nu al een tijdje aan Eupen laten, al doen de bezoekers daar te weinig mee. .
  9. Het zit Prevljak niet mee. Enkele minuten na zijn belabberde vrije trap lijkt Prevljak dan toch zijn moment te kiezen, maar hij trapt een vrije schietkans op de paal.  . tweede helft, minuut 83.
  10. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Standard, Lucas Noubi Ngnokam erin, Stipe Perica eruit
  11. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Standard, Filippo Melegoni erin, Marlon Fossey eruit
  12. tweede helft, minuut 80.
  13. tweede helft, minuut 80. De wedstrijd lijkt gespeeld. Het teken voor Ronny Deila om nog wat wissels door te voeren. Fossey en Perica mogen gaan rusten, beide kunnen terugblikken op een goede partij. Noubi en Melegoni zijn hun vervangers. .
  14. tweede helft, minuut 77. Prevljak toont hoe het niet moet. Via een verre vrije trap kan Eupen nog eens in de buurt van Bodart komen. Prevljak zet zich achter de bal, maar de Bosniër trapt erg flauwtjes in de muur. .
  15. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij KAS Eupen, Jerome Deom erin, Regan Charles-Cook eruit
  16. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij KAS Eupen, Djeidi Gassama erin, Gary Magnée eruit
  17. Verboomen weet het even niet. Ref Verboomen loopt in de weg van Bokadi, die zo zijn ploegmaats niet kan lanceren. Nadat de gele man aan de kant is gegaan kan de Luikse aanval verdergezet worden, maar Verboomen legt het spel alsnog stil. Bokadi kan er nog om lachen. . tweede helft, minuut 73.
  18. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij Standard, Osher Davida erin, William Balikwisha eruit
  19. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij Standard, Cihan Canak erin, Noah Ohio eruit
  20. tweede helft, minuut 69. Perica wil meer. Er hangt nog een Luiks doelpunt in de lucht. Perica is het eindstation na opnieuw een goede uitbraak, maar Moser heeft een knappe parade in huis op de harde plaatsbal van de Kroaat. .